Tavola – Arachova | Photo: Βαλάντης Μυρογιάννης
Φωλιασμένο στον γραφικό πεζόδρομο της Αράχωβας, με σήμα κατατεθέν τα χαρακτηριστικά κόκκινα «καπέλα», μόλις μια ανάσα μακριά από την πλατεία Λάκκα, θα βρεθείτε σε μία ιταλική όαση στο κέντρο της Αράχωβας. Ο λόγος για το εστιατόριο Tavola, το οποίο τα τελευταία 15 χρόνια δε σταματά να συγκινεί γευστικά και αισθητικά τους επισκέπτες, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.
Αν λοιπόν είστε λάτρεις της ιταλικής κουζίνας και μετά την βόλτα σας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού έχετε όρεξη να δοκιμάσετε γεύσεις από τη γείτονα χώρα, επισκεφθείτε το και ζήστε τη γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει ο σεφ και υπεύθυνος κ. Λουκάς Σύρος.
Γεύση από ιταλικές Άλπεις
Μπαίνοντας στο εστιατόριο θα διαπιστώσετε αμέσως τη φροντίδα του ιδιοκτήτη για τον χώρο. Ιδιαίτερα προσεγμένος, θερμός και απλός όπου πρωταγωνιστούν το ξύλο, η πέτρα και τα χειροποίητα διακοσμητικά θα σας μεταφέρει νοερά σε κάποιο chalet των Άλπεων. Η ζεστασιά και η απλότητά του θα σας κερδίσουν απο την πρώτη στιγμή.
Αν αναρωτιέστε πώς θα το βρείτε, είναι πιο εύκολο απ’ όσο φαντάζεστε. Τα χαρακτηριστικά κόκκινα «καπέλα» που θα δείτε στην εξωτερική πλευρά του -σήμα κατατεθέν του- θα σας οδηγήσουν στην είσοδό του.
Αν ο καιρός το επιτρέπει προτιμήστε τον εξωτερικό του χώρο όπου τα τραπεζάκια βρίσκονται πάνω στο πλακόστρωτο γραφικό δρομάκι της Αράχωβας.
Ιταλικό μενού
Η κουζίνα του είναι καθαρά ιταλική και σίγουρα θα αναφωνήσετε “Mama mia” μόλις δοκιμάσετε το πρώτο πιάτο.
Ρωτήστε για τη σούπα ημέρας και ξεκινήστε το γεύμα σας με τον ουρανίσκο σας να γεμίζει γεύσεις και αρώματα. Συνεχίστε με τα antipasti, τα ιταλικά ορεκτικά. Προτείνουμε το Carpaccio βιολογικού φιλέτου μοσχαριού με λάδι τρούφας και λεμόνι, το οποίο σερβίρεται πάνω σε φύλλα baby ρόκας & flakes παρμεζάνας καθώς και το Tartar από φιλέτο βιολογικού μοσχαριού σερβιρισμένο πάνω σε πολύσπορο ψωμί.
Σαλάτα προτείνουμε τη Mozzarella Burata, με ντοματίνια μαριναρισμένα σε πέστο βασιλικού και αφρό αλατιού.
Aν αγαπάτε το ριζότο, δοκιμάστε το Porcini με τα ομώνυμα μανιτάρια και αρωματισμένο λάδι από μαύρη τρούφα. Αν από την άλλη είστε της Pasta, δοκιμάστε τις παπαρδέλες με παραδοσιακό βουβαλίσιο καβουρμά και κρέμα πεκορίνο.
Για τους fans του κρέατος προτείνουμε τα σκαλοπίνια από ψαρονέφρι μαύρου χοίρου με φρέσκα μανιτάρια, λεμονάτη σάλτσα, φρεσκοκομμένο prosciutto di parma και πουρέ πατάτας. Ανυπομονείτε να το δοκιμάσετε;
Για το τέλος, προνοήστε να αφήσετε χώρο για γλυκό. Προτείνουμε πανακότα ή τιραμισού.
Τοποθεσία, ημέρες και ώρες λειτουργίας
Στον γραφικό πεζόδρομο λίγο μετά την πλατεία Λάκκα της Αράχωβας. Είναι ανοιχτό από Πέμπτη έως Δευτέρα, 13:00 – 24:00.
Κρατήσεις: +30 6973431969