Δημοφιλή άρθρα
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού το Διεθνές Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων 2023. Tην έναρξη του Πρωταθλήματος Αλπικών Αγωνισμάτων...
Μονοπάτι Παρνασσού 2023: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον ορεινό ημιμαραθώνιο στην Αμφίκλεια. Οι ορεινοί αγώνες δρόμου...
Το Αγνάντιο: Κλασικό στέκι για καλό φαγητό στην Αράχωβα με θέα το Ρολόι.
Sunset ski το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Photo © Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού ...
Αλευρομουτζούρωμα 2023 στο Γαλαξείδι: Αναλυτικό πρόγραμμα. Το Αποκριάτικο πρόγραμμα Αλευρομουτζούρωμα 2023, που διοργανώνει ο Δήμος Δελφών...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων
Το Χάνι της Γραβιάς - On Parnassos

Γραβιά

Home | Γραβιά

Στην Φωκίδα, στο βορειοδυτικό άκρο του όγκου του Παρνασσού και σε υψόμετρο 400 μέτρων βρίσκεται η Γραβιά με το περίφημο Χάνι της, στο οποίο δόθηκε η ιστορική μάχη το 1821 με επικεφαλής τον Οδυσσέα Ανδρούτσο.

Η Γραβιά στην αρχαιότητα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, (βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της χαράδρας που χωρίζει τον Παρνασσό από την Γκιώνα) χρησίμευε για την άμυνα της Φωκίδας και των Δελφών. Κάθε χρόνο στη Γραβιά πραγματοποιούνται επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τη μάχη στο Χάνι, στις οποίες συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου και από τις γύρω περιοχές.

Δείτε παρακάτω πληροφορίες για τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες στη Γραβιά.

Χρήσιμες πληροφορίες
Υψόμετρο: 400μ.
Νομός Φωκίδας
ATM: Alpha
194χλμ. από την Αθήνα
30χλμ. από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
Φαρμακείο στην Γραβιά
Κέντρο υγείας: Αμφίκλεια
Βενζινάδικο στην Γραβιά

6 συχνές ερωτήσεις για τη Γραβιά

Πόσο απέχει η Γραβιά από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού;

Η Γραβιά απέχει 30χλμ. από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.  Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 50 λεπτά με αυτοκίνητο. Τις μέρες με χιονοκάλυψη στο οδικό δίκτυο ο χρόνος ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

Πώς θα πάω στη Γραβιά;

Από Αθήνα: Η Γραβιά απέχει 194 χλμ από την Αθήνα και το ταξίδι με αυτοκίνητο διαρκεί περίπου 2 ώρες.  Ακολουθώντας την Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας παίρνετε την έξοδο για Κάστρο. Στη συνέχεια οδηγείτε με κατεύθυνση την Χαιρώνεια-Αμφίκλεια-Γραβιά.
Από Θεσσαλονίκη: Η Γραβιά απέχει 329 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και το ταξίδι με αυτοκίνητο διαρκεί περίπου 3 ώρες και 20΄. Η προτεινόμενη διαδρομή είναι να επιλέξετε την έξοδο για Μπράλο μετά τη Λαμία και κατόπιν να ακολουθήσετε τη διαδρομή προς Γραβιά.
Από Πάτρα: Η Γραβιά απέχει 151 χλμ. από την Πάτρα και το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες και 20΄. Αφού περάσετε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε είναι προς Ιτέα-Άμφισσα-Γραβιά.

Υπάρχουν φαρμακεία και Κέντρο Υγείας στη Γραβιά;

Στην Γραβιά λειτουργεί Φαρμακείο, ενώ Κέντρο Υγείας θα βρείτε στην Αμφίκλεια.

Υπάρχουν τράπεζες και ATM στη Γραβιά;

Υπάρχει ΑΤΜ της Alpha Bank στο Δημαρχείο της Γραβιάς.

Υπάρχουν πρατήρια καυσίμων στη Γραβιά;

Μέσα στην Γραβιά λειτουργεί πρατήριο καυσίμων

Πού μπορώ να ενημερωθώ για τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου;

Καθημερινή, έγκυρη ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τη λειτουργία αναβατήρων και πιστών στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού δημοσιεύει το onparnassos.gr σε συνεργασία με το χιονοδρομικό εδώ.

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση