Δημοφιλή άρθρα
Το Classic Legends Rally 2024 περνάει από χωριά του Παρνασσού και τερματίζει στην Αμφίκλεια. Ο Σύλλογος...
Η Αράχωβα είναι έτοιμη για το Πανηγυράκι της - Αναλυτικό πρόγραμμα. Η Αράχωβα είναι έτοιμη για...
Αγώνες δρόμου για παιδιά όλων των ηλικιών στην Τιθορέα. Αγώνες δρόμου για παιδιά όλων των ηλικιών...
Οι Δελφοί υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα. Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία...
To Πανηγυράκι Αράχωβας 2024 - Όλο το εορταστικό πρόγραμμα. Το φημισμένο Πανηγυράκι της Αράχωβας θα πραγματοποιηθεί...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Όροι και προϋποθέσεις επιχειρηματικών χρηστών

Home | Όροι & προϋποθέσεις επιχειρηματικών χρηστών

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ

 1. Γενικά

Η Πλατφόρμα «onparnassos» (https://onparnassos.gr) στο εξής «η Πλατφόρμα» ή «η Πλατφόρμα μας» ή «το Σύστημα») ανήκει στην αποκλειστική κυριότητα της εταιρείας «ON TRAVEL E- SERVICES», που εδρεύει στις Αχαρνές Αττικής, ΑΦΜ 800390595, ΔΟΥ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ,» με αριθμό ΓΕΜΗ 119749101000 και τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας (αριθμό τηλεφώνου (+30) 2130273631) email [email protected]) (στο εξής «η Εταιρεία» ή «η Εταιρεία μας» ή «Εμείς») και αποτελεί ένα προϊόν λογισμικού, η οποία παρέχει τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής του Παρνασσού και υπηρεσίες διαφήμισης.

Η Πλατφόρμα ενεργεί ως μηχανή αναζήτησης ή/και κρατήσεων για δραστηριότητες, χωριά και σημεία ενδιαφέροντος, μονοπάτια και διαδρομές, επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης, διασκέδασης, εμπορικών καταστημάτων, σχολές σκι, ακίνητα, real estate κ.α, προβάλλει ένα πλήρες πακέτο πληροφοριών προς τον επισκέπτη του Παρνασσού ο οποίος είτε σχεδιάζει να επισκεφθεί την περιοχή και αναζητά πληροφορίες, είτε βρίσκεται ήδη στην περιοχή και ενδιαφέρεται να μάθει σε πραγματικό χρόνο τι μπορεί να κάνει στο βουνό.

Πιο συγκεκριμένα ενεργεί ως μηχανή αναζήτησης για:

– Δραστηριότητες στον Παρνασσό ανά εποχή.

– Χωριά και σημεία ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή του βουνού.

– Μονοπάτια και διαδρομές παντός είδους στον Παρνασσό.

– Βενζινάδικα, φαρμακεία, κέντρα υγείας, αστυνομικά τμήματα, δασαρχεία και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

– Επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης, διασκέδασης, εμπορικών καταστημάτων, σχολές σκι, καταφύγια, realestate κ.α.

Επιπρόσθετα, λειτουργεί ως μηχανή εύρεσης πληροφοριών (παρεχόμενες από τρίτους) σχετικά με τις καιρικές συνθήκες στον ορεινό όγκο του Παρνασσού, της κατάστασης των δρόμων, καθώς και της κατάστασης λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων.

Ταυτόχρονα, μέσω της Πλατφόρμας και Τρίτων Παρόχων η εταιρεία διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων διαμονής μέσω του οποίου Επιχειρήσεις διαμονής μπορούν να παρέχουν τα καταλύματά τους για κράτηση και μέσω των οποίων οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν αντίστοιχη κράτηση στα καταλύματα.

Η εγγραφή, φιλοξενία και χρήση της Πλατφόρμας μας από τις Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών διαμονής και δραστηριοτήτων που επιθυμούν να προβληθούν και να προσεγγίσουν πιθανό πελατολόγιο μέσω της Πλατφόρμας και τα σχετικά με αυτήν δικαιώματα και υποχρεώσεις διέπονται από τους όρους και προϋποθέσεις που παρατίθενται στο παρόν καθώς και στα αναπόσπαστα τμήματά του και ισχύουν για το σύνολο του περιεχομένου της και των επιμέρους σελίδων της. Οι Πολιτικές Απορρήτου και Cookies συναρτώνται στο παρόν και αποτελούν αναπόσπαστο και δεσμευτικό μέρος των παρόντων Όρων Χρήσης.

Παρακαλούμε, όπως διαβάσετε προσεκτικά τους ακόλουθους όρους και προϋποθέσεις, καθώς αυτοί διέπουν την πρόσβασή σας στην Πλατφόρμα, τη χρήση αυτής, και το δικαίωμα χρήσης αυτής καθώς και των λοιπών υπηρεσιών μας. Η αποδοχή των Όρων Χρήσης και η δέσμευσή σας τεκμαίρεται αμάχητα αφ’ ης στιγμής οι Όροι αυτοί έχουν αναρτηθεί σε εμφανές σημείο της Πλατφόρμας και η πρόσβαση σε αυτούς υποδεικνύεται και διευκολύνεται με πρόσφορα, κατά τα συναλλακτικά ήθη, μέσα. Η εγγραφή σας στην Πλατφόρμα συνιστά αυτόματη ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων.

Στην περίπτωση που δεν συμφωνείτε με τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις και δεν επιθυμείτε τη δέσμευση από αυτούς, δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα μας και να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας

 1. Ορισμοί

Για τους σκοπούς των παρόντων όρων ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:

Επισκέπτης: Οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο το οποίοι πλοηγείται στη Πλατφόρμα ή/και κάνει χρήση των λοιπών υπηρεσιών που παρέχονται στη Πλατφόρμα από την Εταιρεία για την χρήση των οποίων δεν απαιτείται εγγραφή του και το οποίο ενεργεί για λόγους οι οποίοι δεν εμπίπτουν στην εμπορική, επιχειρηματική, βιοτεχνική ή ελευθέρια επαγγελματική του δραστηριότητα.

Επιχείρηση ή Χρήστης: Θεωρείται το νομικό πρόσωπο ή ο επαγγελματίας που μπορεί να εγγράφεται στην Πλατφόρμα που παρέχεται στο δικτυακό τόπο και ανοίγει Λογαριασμό στη Πλατφόρμα με σκοπό να προβάλλει στην Πλατφόρμα τις υπηρεσίες που παρέχει (καταλύματα, οργανωμένες δραστηριότητες κλπ) ώστε να αποτελέσουν αντικείμενο κράτησης εκ μέρους των Επισκεπτών της Πλατφόρμας ή η Επιχείρηση που δεν επιθυμεί να εγγραφεί στη Πλατφόρμα προκειμένου να κάνει χρήση των υπηρεσιών διαχείρισης κρατήσεων της Πλατφόρμας αλλά αποκλειστικά να προβάλλει και να διαφημίσει την επιχείρησή του στη Πλατφόρμα χωρίς να είναι αναγκαία η εγγραφή της ως Χρήστη

Εταιρεία: Η εταιρεία «ΚΩΣΤΕΛΙΔΗΣ E-SERVICES Ι.Κ.Ε.»

Καταναλωτής: Κάθε φυσικό πρόσωπο το οποίο ενεργεί για λόγους οι οποίοι δεν εμπίπτουν στην εμπορική, επιχειρηματική, βιοτεχνική ή ελευθέρια επαγγελματική του δραστηριότητα.

Κωδικοί Εισόδου: Το e-mail και ο κωδικός λογαριασμού που ορίζει η Επιχείρηση μέσω της Πλατφόρμας για την είσοδό / πρόσβασή της στην Πλατφόρμα.

Λογαριασμός Επιχείρησης: Ο Λογαριασμός που ανοίγεται από την Εταιρεία με την ολοκλήρωση της εγγραφής της Επιχείρησης στην Υπηρεσία και την υπογραφή της Σύμβασης Υπηρεσιών και στον οποίο έχουν πρόσβαση οι Επιχειρήσεις που επιλέγουν την εγγραφή τους μέσω των κωδικών πρόσβασης με σκοπό τη διαχείριση των δεδομένων τους και των καταχωρήσεών τους.

Όροι: Οι παρόντες Όροι Χρήσης.

Πλατφόρμα: Ο δικτυακός τόπος www.onparnassos.gr ή οποιοσδήποτε άλλος δικτυακός τόπος φιλοξενήσει στο μέλλον τις υπηρεσίες του, κατά την απόλυτη διακριτική ευχέρεια της Εταιρείας. H Πλατφόρμα onparnassos και η Εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν συμβαλλόμενα μέρη για τη κράτηση και πληρωμή των Υπηρεσιών. Στην πραγματικότητα, η Πλατφόρμα επιτρέπει στους Επισκέπτες να αναζητούν απευθείας και να πραγματοποιούν συναλλαγές κράτησης με τις Επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί για τη προβολή τους στη Πλατφόρμα.

Συμβαλλόμενοι ή Συμβαλλόμενα Μέρη: Είναι η Εταιρεία και η Επιχείρηση που εγγράφεται στην Πλατφόρμα.

Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών: Η «Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών» μεταξύ της Εταιρείας και της Επιχείρησης που εγγράφεται στην Πλατφόρμα η οποία Σύμβαση ενδέχεται να περιλαμβάνει και την Ανάθεση Διαφημιστικών Υπηρεσιών από την Εταιρεία μέσω της Πλατφόρμας.

Υπηρεσίες της Πλατφόρμας ή Υπηρεσίες: Οι προσφερόμενες στους Επισκέπτες επιλογές και δυνατότητες μέσα από την Πλατφόρμα.

 1. Πεδίο Εφαρμογής

Οι παρόντες Όροι Χρήσης μαζί με την Πολιτική Απορρήτου και την Πολιτική Cookies λειτουργούν επικουρικά/συμπληρωματικά προς τη Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών, που υπογράφουν οι Επιχειρήσεις με την Εταιρεία και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της Σύμβασης και ενιαίο με αυτή σύνολο.

Οι παρόντες Όροι εφαρμόζονται στις Επιχειρήσεις που συμβάλλονται με την Εταιρεία για τη χρήστη της Πλατφόρμας, καθώς και στους υπαλλήλους/προστηθέντες των Επιχειρήσεων. Οι παρόντες Όροι Χρήσης διέπουν τη χρήση της Πλατφόρμας και δεσμεύουν τις Επιχειρήσεις και την Εταιρεία.

 1. Περιγραφή των Υπηρεσιών

Η Πλατφόρμα αποτελεί μία πλατφόρμα/μηχανή αναζήτησης καταλυμάτων και άλλων δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού Παρέχεται η δυνατότητα στις Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη περιοχή, είτε πρόκειται για καταλύματα είτε για παρόχους πακέτων οργανωμένων δραστηριοτήτων/εκδρομών που κατέχουν την άδεια χρήσης της περιγραφόμενης Πλατφόρμας, να καταχωρούν την επιχείρησή τους στη Πλατφόρμα με σκοπό τη πραγματοποίηση κρατήσεων εκ μέρους των Επισκεπτών, να προβάλλουν τις υπηρεσίες τους στους Επισκέπτες της Πλατφόρμας, να διαφημίζονται μέσω της Πλατφόρμας.

Πρόσβαση στις Υπηρεσίες επιτρέπεται να έχουν αποκλειστικά και μόνο οι Επιχειρήσεις που εγγράφονται στη Πλατφόρμα, και εξουσιοδοτημένοι προστηθέντες/υπάλληλοί τους με την επιφύλαξη όσων Επιχειρήσεων δεν επιθυμούν να χρησιμοποιούν τη Πλατφόρμα για τη διαχείριση και ολοκλήρωση κρατήσεων των καταλυμάτων/υπηρεσιών τους μέσω της Πλατφόρμας αλλά για την απλή προβολή και διαφήμισή τους προς τους Επισκέπτες και την λήψη απλών αιτημάτων κράτησης. Απαγορεύεται η ανεξουσιοδότητη είσοδος και χρήση στην Πλατφόρμα.

 1. Εγγραφή Επιχείρησης/Χρήστη

Η Εγγραφή της Επιχείρησης στην Πλατφόρμα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση αυτής, με την επιφύλαξη όσων Επιχειρήσεων δεν επιθυμούν να χρησιμοποιούν τη Πλατφόρμα για τη διαχείριση και ολοκλήρωση κρατήσεων των καταλυμάτων/υπηρεσιών τους μέσω της Πλατφόρμας αλλά για την απλή προβολή και διαφήμισή τους προς τους Επισκέπτες και την λήψη απλών αιτημάτων κράτησης.

Με την υπογραφή της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών η Εταιρεία θα προχωρήσει στη δημιουργία Λογαριασμού για το Χρήστη με τη προσωπική του διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail) και έναν μοναδικό προσωπικό Κωδικό (password)

Ο κάθε Χρήστης μπορεί να παρέχει πρόσβαση στην Πλατφόρμα και σε άλλους προστηθέντες / υπαλλήλους του.

Όταν εγγράφεστε στην Πλατφόρμα ως Χρήστης αποδέχεστε ότι έναντι της Εταιρείας δεν είστε Καταναλωτής με την παραπάνω έννοια του όρου.

Για τη διαγραφή του λογαριασμού σας και των προσωπικών δεδομένων που έχετε καταχωρήσει στην Πλατφόρμα, συμβουλευθείτε την Πολιτική Απορρήτου.

 1. Δεδομένα και Πληροφορίες Επιχείρησης

Μετά την εγγραφή Χρήστη μπορείτε να καταχωρίσετε στη Πλατφόρμα το κατάλυμα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε καθώς και σχετικό φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του καταλύματος ή/και των υπηρεσιών σας και που θα είναι διαθέσιμες για κράτηση από τους Επισκέπτες της Πλατφόρμας. Οι πληροφορίες και τα δεδομένα που καταχωρείτε στην Πλατφόρμα αποθηκεύονται αυτόματα και δεν ελέγχονται σε καμία περίπτωση από την Εταιρεία

Τα δεδομένα παραμένουν στην Πλατφόρμα για όσο χρόνο διατηρείτε τον λογαριασμό Χρήστη. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευθείτε την Πολιτική Απορρήτου.

Η Εταιρεία, δεν επεμβαίνει στις καταχωρήσεις και δεν τα επεξεργάζεται για σκοπούς άλλους από την παροχή των Υπηρεσιών. Η Εταιρεία δεν εξάγει Δεδομένα από την Πλατφόρμα και δεν τα αποθηκεύει σε διαφορετική θέση, πέραν των servers της εταιρείας FILOX που έχει αναλάβει το hosting της Πλατφόρμας ή υπεργολάβων της.

Ως Χρήστης έχετε απόλυτο έλεγχο των πληροφοριών που ανεβάζετε στην Πλατφόρμα και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τροποποιήσετε, διορθώσετε, συμπληρώσετε ή διαγράψετε τις πληροφορίες που αφορούν αποκλειστικά τη διαθεσιμότητα ή/και τις τιμές που προβάλλονται. Για οποιαδήποτε άλλη τροποποίηση ο Χρήστης θα πρέπει να αποστείλει γραπτό αίτημα στη Πλατφόρμα.

Η Εταιρεία αποκτά, από την καταχώριση οποιασδήποτε πληροφορίας από τον Χρήστη, δικαίωμα λήψης και τεχνικής διαβίβασης της πληροφορίας στη FILOX στο πλαίσιο της παροχής των Υπηρεσιών της Πλατφόρμας και μόνο για τον σκοπό αυτόν.

 1. Προβολή και Κρατήσεις/Ακυρώσεις Καταλυμάτων και Επιχειρήσεων

H ολοκλήρωση της καταχώρησης των καταλυμάτων διαμονής ή άλλων επιχειρήσεων οργανωμένων δραστηριοτήτων στη Πλατφόρμα επιτρέπει στις Επιχειρήσεις να δέχονται κρατήσεις Επισκεπτών με δύο εναλλακτικούς τρόπους:

Α. Για τους Χρήστες που έχουν επιλέξει να καταχωρηθούν στη Πλατφόρμα για κρατήσεις και πληρωμές μέσω της Πλατφόρμας:

Με την ολοκλήρωση της καταχώρησης του καταλύματος/επιχείρησης στη Πλατφόρμα και του σχετικού συνοδευτικού υλικού (φωτογραφίες, πληροφορίες

κλπ.) η Πλατφόρμα θα εμφανίζει το κατάλυμα/επιχείρηση ως διαθέσιμο προς εμφάνιση και κράτηση μέσω της Πλατφόρμας για τον Επισκέπτη. Ως Χρήστης είστε αποκλειστικά υπεύθυνος για την ακρίβεια και ορθότητα των πληροφοριών και άλλων δεδομένων που καταχωρούνται σχετικά με το κατάλυμα ή την υπηρεσία σας (π.χ. τιμή, τοποθεσία, περιγραφή, διαθεσιμότητα, κ.λπ.).

Οι κρατήσεις των Επισκεπτών μπορούν να ολοκληρωθούν με τους κάτωθι τρόπους και βήματα:

1. Ο Επισκέπτης καταχωρεί αίτημα για κράτηση ακολουθώντας τα βήματα στη Πλατφόρμα.

2. Κατόπιν επιβεβαιώνει ο Χρήστης την κράτηση και στη συνέχεια ο Επισκέπτης λαμβάνει νέο e-mail ότι η κράτηση έχει επιβεβαιωθεί και καλείται να προχωρήσει σε πληρωμή.

3.Εφόσον ο Επισκέπτης καταβάλλει τη προκαταβολή που ζητά ο εκάστοτε Χρήστης η κράτηση θεωρείται επιβεβαιωμένη και ο Επισκέπτης λαμβάνει νέο σχετικό e-mail επιβεβαίωσης.

Ενναλακτικά:

2. Το σύστημα της Πλατφόρμας παρέχει την επιλογή στους Χρήστες να επιλέξουν να παρακάμψουν τα Βήματα 1 και 2 ανωτέρω. Έτσι παρέχεται από τη Πλατφόρμα η επιλογή να πραγματοποιήσει ο Επισκέπτης επιβεβαιωμένη κράτηση και πληρωμή χωρίς την προηγούμενη αποστολή αιτήματος κράτησης προς το Χρήστη και έτσι ο Χρήστης διαχειρίζεται απευθείας τη διαθεσιμότητά του εντός της πλατφόρμας.

Α1. Πληρωμές

Δεν διαχειριζόμαστε άμεσα τη διαδικασία πληρωμής (και όλες τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με μια τέτοια συναλλαγή). Οι πληρωμές μέσω της Πλατφόρμας και η εκκαθάριση των αντίστοιχων αμοιβών διεκπεραιώνονται από εξωτερικό Πάροχο πληρωμών (Everypay) και σύμφωνα με τη Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφάλειας των ηλεκτρονικών πληρωμών, η EveryPay είναι αδειοδοτημένο Ίδρυμα Πληρωμών από την Τράπεζα της Ελλάδος (αρ. απόφασης 280/3/23-7-2018 ΦΕΚ Β 3010/25-7-2018), και διαχειρίζεται με ασφάλεια στοιχεία συναλλαγών πληρωμών με κάρτες, σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο του προτύπου διαχείρισης ασφάλειας συναλλαγών με κάρτες. Η Everypay είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο διασφάλισης ασφάλειας διαχείρισης συναλλαγών με κάρτες (PCI DSS), και υπόκειται σε περιοδικούς ελέγχους από εξειδικευμένη συμβουλευτική εταιρία. Όλες οι υπηρεσίες της Everypay γίνονται μέσα από ασφαλείς συνδέσεις με πιστοποιητικά 256 bit SSL. Η EveryPay υποστηρίζει επίσης τη δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας 3D Secure, μία επιπρόσθετη δικλίδα ασφαλείας για κάρτες VISA & MasterCard. Ο Επισκέπτης τότε θα πρέπει να πληκτρολογήσει τον προσωπικό του μυστικό κωδικό, για να ολοκληρώσει με επιτυχία την συναλλαγή.

Η χρήση του λογισμικού της EveryPay, κατά την πραγματοποίηση συναλλαγής μέσω της πλατφόρμας μας, θα υπόκειται στους όρους και προϋποθέσεις της EveryPay ( https://www.everypay.gr/en/legal/terms ), ενώ και στην πολιτική προστασίας των περιορισμένων δεδομένων που επεξεργάζεται η EveryPay (https://www.everypay.gr/en/legal/privacy-policy ). Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας ως υποκειμένου προσωπικών δεδομένων, επικοινωνείτε την Εταιρεία που λειτουργεί ως Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων. Η εταιρεία μας δεν είναι υπεύθυνη για λάθη που γίνονται από τον Εκτελούντα την πληρωμή.

Α2. Ακυρώσεις/Αλλαγές Κρατήσεων

Η Πολιτική ακυρώσεων και/ή τροποποιήσεων των κρατήσεων των Επισκεπτών εξαρτάται από τη πολιτική και όρους του εκάστοτε Χρήστη (ξενοδόχο, tour operator κτλ). Η ακύρωση κράτησης θα γίνεται με αποστολή γραπτού αιτήματος ή άλλης επικοινωνίας ενημέρωση απευθείας από τους Επισκέπτες στον Χρήστη και όχι μέσω της Πλατφόρμας. Οι Χρήστες διεκπεραιώνουν τη διαδικασία ακύρωσης μέσα από το διαχειριστικό σύστημα της Πλατφόρμας χωρίς την οποιαδήποτε διαμεσολάβηση της Εταιρείας ή ενημερώνουν την Εταιρεία σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε τεχνικό ή διαχειριστικό ζήτημα ώστε η Εταιρεία να τους καθοδηγήσει κατάλληλα.

Β. Για τους Χρήστες που έχουν επιλέξει να καταχωρηθούν στη Πλατφόρμα για κρατήσεις και πληρωμές μέσω webhotelier

Με την ολοκλήρωση της καταχώρησης του καταλύματος/επιχείρησης στη Πλατφόρμα και του σχετικού συνοδευτικού υλικού (φωτογραφίες, πληροφορίες κλπ) η Πλατφόρμα θα εμφανίζει το κατάλυμα/επιχείρηση ως διαθέσιμο προς εμφάνιση και κράτηση για τον Επισκέπτη. Ως Χρήστης είστε αποκλειστικά υπεύθυνος για την ακρίβεια και ορθότητα των πληροφοριών και άλλων δεδομένων που καταχωρούνται σχετικά με το κατάλυμα ή την υπηρεσία σας (π.χ. τιμή, τοποθεσία, περιγραφή, διαθεσιμότητα, κ.λπ.).

Οι κρατήσεις για όσες Επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τη μηχανή κρατήσεων webhotelier δεν πραγματοποιείται μέσω της Πλατφόρμας αλλά με παραπομπή του Επισκέπτη στον αντίστοιχο διαδικτυακό τόπο του καταλύματος.

Η κράτηση και πληρωμή καθώς και οποιεσδήποτε ακυρώσεις/τροποποιήσεις στη κράτηση πραγματοποιούνται σε αυτή τη περίπτωση αποκλειστικά μέσω της μηχανής κρατήσεων webhotelier και η Πλατφόρμα δεν φέρει καμία ευθύνη για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας κράτησης και πληρωμής μέσω του συστήματος αυτού.

 1. Ειδοποιήσεις από τη Πλατφόρμα

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αποστέλλει στους Χρήστες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της Πλατφόρμας, τις αναβαθμίσεις, βελτιώσεις, τροποποιήσεις των λειτουργιών της, σχετικά με θέματα λογαριασμού Χρήστη (Εγγραφή, ενεργοποίηση, αναβάθμιση, συστάσεις ασφαλείας, αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης, συμβουλές, προειδοποιήσεις σε περίπτωση παραβίασης των όρων ή καταχρήσεων κ.ο.κ.), απαντήσεις σε αιτήματα του Χρήστη, αλλαγές στους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου της Πλατφόρμας κ.ο.κ.. Οι πληροφορίες παρέχονται είτε στην Πλατφόρμα (pop-up) ή μέσω e-mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει.

 1. Αναγκαίες προδιαγραφές συσκευών

Το onparnassos.gr αποτελεί διαδικτυακή Πλατφόρμα, για τη χρήση της οποίας απαιτείται τερματική συσκευή (Η/Υ, tablet, κινητό τηλέφωνο), η οποία να διαθέτει το κατάλληλο λειτουργικό σύστημα (λ.χ. Microsoft Windows, Apple MacOS, Android, iOS) καθώς επίσης και σχετικό λογισμικό περιήγησης στο διαδίκτυο (browser) ή την εφαρμογή (appγια κινητά/tablets).

Η Εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχόν αδυναμία του τερματικού εξοπλισμού του Χρήστη να εισέλθει και να χρησιμοποιήσει την Πλατφόρμα εφόσον δεν έχει τις ως άνω αναγκαίες προδιαγραφές. Η αγορά, κατοχή, προμήθεια, συντήρηση και επισκευή της τερματικής συσκευής του Χρήστη βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο.

Η Εταιρεία ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν ασυμβατότητα των συσκευών του Χρήστη με την Πλατφόρμα και τις Υπηρεσίες, δεν προσφέρει καμία εγγύηση συμβατότητας και δεν παρέχει κανενός είδους υλισμικό (hardware) προς τον Χρήστη. Η Εταιρεία, θα προσφέρει στον Χρήστη την αναγκαία τεχνική υποστήριξη και πληροφόρηση για τις αναγκαίες ρυθμίσεις και προδιαγραφές της συσκευής του, δεν αναλαμβάνει ωστόσο την προσαρμογή της συσκευής του Χρήστη δια της άμεσης υλικής επενέργειας σε αυτήν.

 1. Χρήση Διαδικτύου

Η χρήση των Υπηρεσιών του Πλατφόρμας απαιτεί την πρόσβαση των Χρηστών στο διαδίκτυο (Internet). Οι Χρήστες φροντίζουν να εξασφαλίζουν με δική τους επιμέλεια την πρόσβαση στο διαδίκτυο και επιβαρύνονται πλήρως με οποιεσδήποτε χρεώσεις, από φορείς παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου και υπηρεσιών πρόσβασης, συνεπάγεται η χρήση του διαδικτύου για τη λειτουργία των Υπηρεσιών, τη λήψη και αποστολή δεδομένων στην Πλατφόρμα και την επικοινωνία με την τεχνική υποστήριξη της Εταιρείας.

 1. Αποτελέσματα χρήσης Υπηρεσιών Πλατφόρμας

Οι Υπηρεσίες διατίθενται στους Χρήστες έναντι αμοιβής μέσω παρακρατήσεων που αναφέρεται στη Σύμβαση Υπηρεσιών. Η αμοιβή της Εταιρείας οφείλεται ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα της χρήσης των Υπηρεσιών, ήτοι ανεξαρτήτως από το αν οι Υπηρεσίες απέφεραν το επιδιωκόμενο, από τον Χρήστη, οικονομικό, οργανωτικό ή άλλου είδους αποτέλεσμα.

 1. Πρόσβαση και χρήση της Πλατφόρμας

Η πρόσβαση και η χρήση της Πλατφόρμας και των παρεχόμενων Υπηρεσιών από οποιονδήποτε Χρήστη διέπεται από τους όρους της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών και τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Κάθε Χρήστης, πριν τη με οποιονδήποτε τρόπο χρήση της Πλατφόρμας και των Υπηρεσιών, δηλώνει σαφώς, ρητώς και ανεπιφύλακτα ότι αποδέχεται πλήρως τους Όρους. Η ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους σας των Όρων, συνιστά προϋπόθεση πρόσβασης και χρήσης της Πλατφόρμας. Η αποδοχή των Όρων τεκμαίρεται αμάχητα αφ’ ης στιγμής οι Όροι αυτοί ενυπάρχουν σε εμφανές σημείο και η πρόσβαση σε αυτούς υποδεικνύεται και διευκολύνεται με πρόσφορα, κατά τα συναλλακτικά ήθη, μέσα. Η εγγραφή του Χρήστη στην Πλατφόρμα συνιστά αυτόματη ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων. Παρακαλούμε όπως διαβάσετε προσεκτικά τους Όρους προτού προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια, αλληλεπίδραση, πρόσβασηκαι χρήση της Πλατφόρμας και όπως συμμορφώνεστε με αυτούς.

Η είσοδος στην Πλατφόρμα με τη χρήση των Κωδικών Εισόδου, συνιστά τεκμήριο περί της ταυτότητας του εισερχομένου προσώπου, υπό την έννοια πως η χρήση των κωδικών λογίζεται σε κάθε περίπτωση, ότι έγινε από τον Χρήστη στον οποίο αντιστοιχούν / ανήκουν οι κωδικοί αυτοί. Επομένως, το φυσικό ή νομικό πρόσωπο – ιδιοκτήτης της ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail) που δηλώνεται κατά την εγγραφή Χρήστη θεωρείται αναντίρρητα από την Εταιρεία ως το πρόσωπο που κατέχει και χρησιμοποιεί τον λογαριασμό Χρήστη. Η δραστηριότητα που αναπτύσσει ο χρήστης των κωδικών εισόδου μετά την είσοδό του και κατά την παραμονή του στην Πλατφόρμα, δεσμεύει πλήρως τον δικαιούχοτων Κωδικών Εισόδου (Χρήστη), είτε ήταν αυτός που εισήλθε και χρησιμοποίησε τις Υπηρεσίες είτε οποιοσδήποτε άλλος που χρησιμοποίησε τους Κωδικούς Εισόδου με ή χωρίς τη γνώση / συγκατάθεση / έγκριση του δικαιούχου – Χρήστη. Επομένως, κάθε Χρήστης φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια των Κωδικών Εισόδου του και για κάθε ζημία που προκαλεί στην Εταιρεία, στον ίδιο και σε οποιονδήποτε τρίτο τυχόν παράνομη / μη εξουσιοδοτημένη χρήση τους, η, δεΕταιρεία δεν φέρει ευθύνη για ζημία από τη τέτοια χρήση.

Για τους λόγους αυτούς οι Χρήστες οφείλουν να μην αποκαλύπτουν σε τρίτους τους Κωδικούς Εισόδουστην Πλατφόρμα, πέραν των εξουσιοδοτημένων υπαλλήλωντους,και να εξέρχονται (logout) από τον λογαριασμό τους, κατά την ολοκλήρωση της χρήση της Πλατφόρμας, κυρίως στις περιπτώσεις που έχουν εισέλθει από τερματική συσκευή τρίτου ή η συσκευή τους (PC / κινητό / tablet) είναι προσβάσιμη σε τρίτους. Συνίσταται, στους Χρήστες, να ενημερώνουν την Εταιρεία αμέσως σε κάθε περίπτωση απώλειας, διαρροής, υποκλοπής ή/και παράνομης χρήσης των Κωδικών Εισόδου από μη εξουσιοδοτημένο από αυτούς άτομο, ώστε να τους συνδράμουμε στην ανάκτηση / αλλαγή των Κωδικών Εισόδου και στην προστασία αυτών και των προσωπικών δεδομένων των Ασθενών.

Το φυσικό πρόσωπο που εγγράφεται στη Πλατφόρμα για λογαριασμό νομικού προσώπου θεωρείται αναμφίβολα από την Εταιρεία ότι δεσμεύει εγκύρως το νομικό πρόσωπο (ως νόμιμος εκπρόσωπος / διαχειριστής / εξουσιοδοτημένος υπάλληλος κλπ), εφόσον χρησιμοποιεί για την εγγραφή το επίσημο e-mail του νομικού προσώπου, το οποίο έχει δηλωθεί κατά την υπογραφή της Σύμβασης.

Οι Χρήστες, κατά τη χρήση της Πλατφόρμας, υποχρεούνται να ενεργούν μέσα στα πλαίσια του δικαίου του Ελληνικού κράτους, να σέβονται και να τηρούν κάθε νόμο ή κανονισμό Ευρωπαϊκού ή Διεθνούς Δικαίου που βρίσκει εφαρμογή στη χρήση της Πλατφόρμας και των Υπηρεσιών και να ασκούν τα δικαιώματά τους εντός των ορίων που θέτουν η καλή πίστη, τα χρηστά ήθη και ο κοινωνικός και οικονομικός σκοπός των δικαιωμάτων τους.

Η Πλατφόρμα παρέχει την Επιλογή σε Επιχειρήσεις να βελτιώσουν την ορατότητά τους στη Πλατφόρμα μέσω καταβολής επιπρόσθετης προμήθειας για ενισχυμένη διαφημιστική προβολή στη Πλατφόρμα. Οι καταχωρίσεις αυτών των Επιχειρήσεων θα προβάλλονται με ρητή επισήμανση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Πλατφόρμα δύναται επίσης να προσφέρει στα Καταλύματα την επιλογή χορηγούμενων καταχωρήσεων, δηλαδή πληρωμής για την ενισχυμένη προβολή, κατάταξη σε περισσότερο προβεβλημένη θέση ή εμφάνιση κατά προτεραιότητα. Οι εν λόγω χορηγούμενες καταχωρήσεις θα προβάλλονται με ρητή επισήμανση.

Ο Χρήστης αναγνωρίζει και αποδέχεται ότι οι Επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τη Πλατφόρμα μπορούν να κατατάσσονται και να προβάλλονται στη Πλατφόρμα με διαφορετικά κριτήρια (κατάταξη βάσει αστεριών, κριτικές κ.λπ.). Η προεπιλεγμένη κατάταξη βασίζεται σε έναν αυτοματοποιημένο αλγόριθμο, ο οποίος μπορεί να ενημερώνεται και να τροποποιείται κατά διαστήματα και λαμβάνει υπόψη διαφορετικούς παράγοντες, όπως, ενδεικτικά, τη διαθεσιμότητα, προσφορές και τιμές, το ιστορικό δημοφιλίας, την ποιότητα του περιεχομένου, τις βαθμολογίες από τις κριτικές των επισκεπτών, τις κατατάξεις βάσει αστεριών κ.λπ.

Οι Επιχειρήσεις/Χρήστες αναγνωρίζουν τηνουδετερότητα, αμεροληψία καιαποχήτης Εταιρείας από τις συναλλακτικέςσχέσεις των Επιχειρήσεων με Επισκέπτες και αποδέχονται ότι δεν θα εμπλέξουντηνΕπιχείρησησεοποιαδήποτεδιαφορά τους με άλλες Επιχειρήσεις, Επισκέπτες ή τρίτους.

Για κάθε ερώτηση και αναγκαία διευκρίνιση σχετικά με τη λειτουργία και τη χρήση του onparnassos.gr και τους Όρους Χρήσης, καθώς και για οποιαδήποτε πληροφορία για τις παρεχόμενες Υπηρεσίες μπορείτε να στέλνετε email στην διεύθυνση: [email protected]. Το εξειδικευμένο προσωπικό της Εταιρείας, βρίσκεται δίπλα σας, ανά πάσα στιγμή, έτοιμο να σας λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα και απορία.

 1. Περιορισμός Ευθύνης

Η Πλατφόρμα λειτουργεί συνεχώς (24/7) χωρίς περιορισμούς. Η Εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχόν προσωρινή ή μόνιμη αδυναμία παροχής των Υπηρεσιών της Πλατφόρμας και για καθυστερήσεις στην απάντηση επί αιτημάτων και μηνυμάτων επικοινωνίας από λόγους μη δυνάμενους να αποδοθούν σε υπαιτιότητά της, όπως ενδεικτικά λόγους ανωτέρας βίας, ακραία καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές, καταστάσεις ανάγκης, επιδημία, πανδημία, απεργίες, πυρκαγιά, πόλεμο, παράνομες παρεμβάσεις του Χρήστη ή τρίτου, δυσλειτουργία του φορέα παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας (HostProvider) ή του φορέα παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) ή του φορέα παροχής υπηρεσιών πρόσβασης (AccessProvider)ή του τερματικού εξοπλισμού του Χρήστη, εσφαλμένη παροχή στοιχείων εκ μέρους του Χρήστηκαι γενικά για κάθε περιστατικό που εμποδίζει την ομαλή παροχή των Υπηρεσιών του Ιστοτόπου.

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί, αναστέλλει, διακόπτει τη λειτουργία της Πλατφόρμας ή/και των Υπηρεσιών, για λόγους επισκευής, συντήρησης, αναβάθμισης, βελτίωσης, για λόγους εμπορικής πολιτικής της Εταιρείας κ.α., οποτεδήποτε, με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων του Χρήστη από τη Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών και τους παρόντες όρους και με την προηγούμενη ειδοποίησή του.

Η Εταιρεία δεν έχει καμία ευθύνη για απώλεια δεδομένων που φιλοξενούνται σε servers της Πλατφόρμας. Κάθε Χρήστης έχει την αποκλειστική ευθύνη διατήρησης αντιγράφου ασφαλείας (backup) των αρχείων, του υλικού και των δεδομένωνπου καταχωρεί στην Πλατφόρμα.

Η Εταιρεία δηλώνει ότι ελέγχει επισταμένως το επίπεδο ασφαλείας των Υπηρεσιών, με τη χρήση προγραμμάτων κατά της διασποράς ιών και κακόβουλου λογισμικού. Συνιστάται στους Χρήστες να χρησιμοποιούν λογισμικό προστασίας από ηλεκτρονικούς ιούς, Trojanhorses, DDosAttacks, spyware, timebombs κ.α.

Η Εταιρεία ελέγχει μόνο τις πληροφορίες που η ίδια αναρτά στην Πλατφόρμα. Ωστόσο, δεν μπορούν να αποκλειστούν ανθρώπινα λάθη, δυσλειτουργίες του δικτύου ή των υπολογιστικών συστημάτων της Εταιρείας που μπορεί να επηρεάσουν την ορθή παροχή πληροφοριών προς τους Χρήστες σχετικά με την Πλατφόρμα και τις Υπηρεσίες. Συμβουλεύουμε τους Χρήστες, σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιαδήποτε λανθασμένη πληροφορία και οποιαδήποτε άλλη δυσλειτουργία, να απευθύνονται στην Εταιρεία στο [email protected] για την άμεση διόρθωση του σφάλματος και την παροχή διευκρινήσεων σχετικά με την Πλατφόρμα, τα χαρακτηριστικά των Υπηρεσιών ή άλλες πληροφορίες. Περαιτέρω, κατά τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, η Εταιρεία δεν έχει υποχρέωση ελέγχου, έγκρισης ή απόρριψης του υλικού που καταχωρούν στην Πλατφόρμα οι Χρήστες  και απαλλάσσεται πλήρως της ευθύνης για το περιεχόμενο αυτό.

Οι Χρήστες κατά την καταχώριση οποιασδήποτε πληροφορίας στην Πλατφόρμα, οφείλουν να σέβονται τους Όρους και να μην παραβιάζουν τον νόμο. Οι Χρήστεςαπαγορεύεται να καταχωρούν υλικό, πληροφορίες και δεδομένα των οποίων η συλλογή / διατήρηση / επεξεργασία / χρήση /διοχέτευση στην Πλατφόρμα αντίκειται στον νόμο ή/καιπαραβιάζει δικαιώματα τρίτων ή προσβάλλει πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή συνιστά παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Η Εταιρεία δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία του Χρήστη ή τρίτου προκληθεί από τη σχετική παράνομη συμπεριφορά του Χρήστη ή/και των προστηθέντων του, ο, δε, Χρήστης φέρει κάθε σχετική ευθύνη έναντι της Εταιρείας, των ζημιωθέντων και των Κρατικών Αρχών.

Οι Υπηρεσίες της Πλατφόρμας, παρέχονται ως έχουν, με τις τεχνικές προδιάγραφες και τους περιορισμούς που έχει θέσει η Εταιρεία. Οι Χρήστες αποδέχονται τους περιορισμούς που έχει θέσει η Εταιρεία ως προς το μέγεθος και τον τύπο των αποδεκτών αρχείων που καταχωρούν, καθώς και ως προς τον συνολικό διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης του λογαριασμού τους.

Η ανάρτηση από την Εταιρεία των Όρων Χρήσης και κάθε άλλου όρου στην Πλατφόρμα και το περιεχόμενό τους δεν δύναται να θεμελιώσει ευθύνη της Εταιρείας ευρύτερη της εκ του νόμου προβλεπομένης.

Η Εταιρεία δεν υπόσχεται ότι η χρήση των Υπηρεσιών της Πλατφόρμας θα αποφέρει το επιδιωκόμενο από τον Χρήστη, οικονομικό, οργανωτικό ή άλλου είδους αποτέλεσμα και δεν ευθύνεται με κανέναν τρόπο ή έναντι οποιουδήποτε για πιθανή μη εκπλήρωση των ως άνω επιδιώξεων του Χρήστη.

 1. Πνευματική Ιδιοκτησία

Έργα που περιλαμβάνονται στην Πλατφόρμα, αποτελούν Πνευματική Ιδιοκτησία της Εταιρείας, με την επιφύλαξη των Πνευματικών Δικαιωμάτων τρίτων δικαιούχων και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του Ελληνικού, Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου. Η Εταιρεία διατηρεί την Πνευματική Ιδιοκτησία της Πλατφόρμας και του περιεχομένου της, τα οποία προστατεύονται αυτοτελώς ως πρωτότυπα έργα εικαστικού σχεδιασμού και εφαρμοσμένων τεχνών, κατά τις ειδικότερες προϋποθέσεις του νόμου καθώς και ως συλλογές. Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας αποκτώνται πρωτογενώς χωρίς διατυπώσεις. Περαιτέρω η Πλατφόρμα προστατεύεται και ως βάση δεδομένων, εφόσον φέρει τα χαρακτηριστικά βάσης δεδομένων. Κατά τους ορισμούς της κείμενης νομοθεσίας η Πλατφόρμα και το σχέδιο αυτής προστατεύονται και ως βιομηχανικό σχέδιο / υπόδειγμα. Τα διακριτικά γνωρίσματα, ο διακριτικός τίτλος της Εταιρείας, το όνομα της Πλατφόρμας και των επιμέρους Υπηρεσιών, προστατεύονται από την κείμενη νομοθεσία κατά τις ειδικότερες προϋποθέσεις και ορισμούς του νόμου.

Τα διακριτικά γνωρίσματα καθώς και όλο το περιεχόμενο της Πλατφόρμας, προστατεύονται περαιτέρω κατά τις διατάξεις του νόμου περί αθεμίτου ανταγωνισμού. Τοόνομα χώρου (domainname) www.onparnassos.gr, έχει εκχωρηθεί νόμιμα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στην Εταιρεία, η οποία και έχει μεταξύ άλλων το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του.

Με την υπογραφή της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών και την αποδοχή των παρόντων Όρων Χρήσης η Εταιρεία εκχωρεί στον Χρήστη, άδεια χρήσης της Πλατφόρμας και συγκεκριμένα των Υπηρεσιών που διατίθενται προς τους Χρήστες. Με την εκχώρηση, ο Χρήστης, αποκτά ένα προσωπικό, περιορισμένο, ως προς τις εξουσίες που χορηγούνται με αυτό, μη αποκλειστικό και μη δεκτικό περαιτέρω εκχώρησης, εκμίσθωσης ή μεταβίβασης, δικαίωμα χρήσης της Πλατφόρμας. Δεν αποκτά την Πλατφόρμα, παρά μόνο δικαίωμα χρήσης της, σύμφωνα με όσα προβλέπονται ρητώς στο παρόν και στην κείμενη νομοθεσία.

Το δικαίωμα χρήσης της Πλατφόρμας παρέχεται ως έχει. Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε την Πλατφόρμα μόνο στο πλαίσιο που έχει ορίσει η Εταιρεία, με τις επιλογές και τους περιορισμούς που έχει θέσει η Εταιρεία στη λειτουργία της. Ως εκ τούτου δεν έχετε δικαίωμα,χωρίς άδεια από την Εταιρεία, αντίστροφης ανάλυσης ή / και αντίστροφης μεταγλώττισης της Πλατφόρμας, ήτοι ανάλυσής της ώστε να προκύψει η δομή και ο τρόπος λειτουργίας της, παράκαμψης με οποιονδήποτε τρόπο των περιορισμών της, επέμβασης στον πηγαίο κώδικα της Πλατφόρμας, αντιγραφής, δημοσίευσης, διάθεσης, εκμίσθωσης, εκμετάλλευσης, δανεισμού, πώλησης, μεταβίβασης, παραχώρησης της χρήσης της Πλατφόρμας και κάθε άλλης ενέργειας που υπερβαίνει το περιορισμένο δικαίωμα χρήσης της που σας έχει χορηγηθεί.

Η προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Εταιρείας ή τρίτου στο περιεχόμενο της Πλατφόρμας επισύρει τις κυρώσεις (αστικές, διοικητικές, ποινικές) της κείμενης νομοθεσίας και την υποχρέωση του υπαιτίουπρος ανόρθωση κάθε θετικής και αποθετικής ζημίας της Εταιρείας ή τρίτου από την παράνομη συμπεριφορά του.

Η Εταιρεία δεν ευθύνεται για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας από την καταχώριση, ταξινόμηση, αποθήκευση, διαμοιρασμό, ανέβασμα ή κατέβασμα από τους servers της Πλατφόρμας, αρχείων, από Χρήστες και υπαλλήλους τους, οι οποίοι οφείλουν να επιβεβαιώνουν ότι έχουν τα Πνευματικά δικαιώματα του υλικού που καταχωρούν / αποθηκεύουν / κατεβάζουν από τη Πλατφόρμα ή έχουν σχετική άδεια από τον δικαιούχο του ηθικού / περιουσιακού δικαιώματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Η Εταιρεία δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για τυχόν υλικό τρίτων που οι Χρήστες καταχωρούν στην Πλατφόρμα και για το οποίο υλικό δεν έχουν καταβληθεί δικαιώματα σε τρίτους.

Η Εταιρεία αναγνωρίζει ότι όλα τα διακριτικά γνωρίσματα (επωνυμία, σήμα (λογότυπος) κ.ο.κ.) της επιχείρησης του Χρήστη, ανήκουν στην αποκλειστική Πνευματική Ιδιοκτησία του Χρήστη.

 1. Εμπορική Επικοινωνία

Η Εταιρεία σέβεται τις σχετικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και απέχει από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές με κίνητρο την άρτια εξυπηρέτησή σας μέσω εργαλείων προηγμένης τεχνολογίας σε ένα φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον. Η Εταιρεία, με σεβασμό στην ιδιωτική σας ζωή, δεν θα σας αποστείλει ποτέ μη αιτηθείσα ηλεκτρονική αλληλογραφία.

 1. Υποστήριξη

Για κάθε ερώτηση, αναγκαία διευκρίνιση και κάθε θέμα σχετικό με τη λειτουργία και τη χρήση της Πλατφόρμας και τους όρους της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών καθώς και για οποιαδήποτε πληροφορία για την Πλατφόρμα και για οποιοδήποτε άλλο θέμα μπορείτε να επικοινωνείτε με την υποστήριξη Χρηστών της Πλατφόρμας στο e-mail: [email protected]. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη φόρμα επικοινωνίας με την τεχνική υποστήριξη.

 1. Αμοιβαία Ενημέρωση & Συνδρομή

Κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει το άλλο Μέρος για οποιαδήποτε περίπτωση παραβίασης των Όρων Χρήσης της Πλατφόρμας από τρίτον τυχόν αντιληφθεί και για κάθε κίνδυνο, δυσλειτουργία, σφάλμα ή κενό ασφαλείας που μπορεί να προκαλέσει ζημία στην Πλατφόρμα, να διακόψει ή να επηρεάσει τη λειτουργία της. Κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος υποχρεούται να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή ζητηθεί από το άλλο Μέρος εφόσον είναι αναγκαία για την πρόληψη / αντιμετώπιση κινδύνων ή την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της Πλατφόρμας.

 1. Σχέση της Εταιρείας με τους Χρήστες

Η Εταιρεία, πέραν της παροχής του ηλεκτρονικού περιβάλλοντος προβολής και καταχωρήσεων στη Πλατφόρμα, δεν συμμετέχει με κανέναν τρόπο στις δραστηριότητες του Χρήστηκαι στις συμφωνίες / συμβάσεις / συναλλακτικές του σχέσεις με τρίτους πελάτες. Η Εταιρεία δεν ευθύνεται για τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίεςτου Χρήστη, την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, νόμιμης λειτουργίας και υγιεινής. ΗΕταιρεία, δεν εγγυάται την ασφάλεια και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει ο Χρήστης και δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε θετική ή αποθετική ζημία τρίτου από οποιαδήποτε αιτία που οφείλεται στη χρήση των υπηρεσιών αυτών (ενδεικτικώς, βλάβες στην υγεία, τραυματισμοί, θάνατοι, απώλεια χρημάτων, πρόστιμα και ποινές).

Η Εταιρεία έχει το δικαίωμα να παρέχει τις Υπηρεσίες σε όποιους και όσους Χρήστης επιθυμεί. Ο Χρήστης δεν έχει δικαίωμα να διατυπώσει οποιαδήποτε αντίρρηση στην εγγραφή άλλου Χρήστη στην Πλατφόρμα, να απαιτήσει την απόρριψή της εγγραφής ή τη διαγραφή άλλου Χρήστη από την Πλατφόρμα.

 1. Συνέπειες παραβάσεων των Όρων

Σε περίπτωση κατά την οποία ο Χρήστης παραβιάζει εν όλω ή εν μέρει, οποιαδήποτε υποχρέωσή του που προβλέπεται στους παρόντες Όρους Χρήσης, στη Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών, στην Πολιτική Απορρήτου ή στον νόμο, ευθύνεται, έναντι της Εταιρείας για κάθε άμεση ή/και έμμεση, παρούσα ή/και μελλοντική, θετική ή/και αποθετική ζημία της από την παραβίαση των υποχρεώσεών του.

Η Εταιρεία σε περίπτωση παραβίασης των Όρων κατά τα ως άνω αναφερόμενα, δύναται να ασκεί όλα τα δικαιώματα που της παρέχει ο νόμος και η Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών.

Όλοι οι Όροι Χρήσης/Σύμβασης συμφωνείται ότι είναι ουσιώδεις και η παράβαση έστω και ενός από αυτούς από τον ένα συμβαλλόμενο, παρέχει στον άλλο το δικαίωμα να του τάξει εγγράφως, προθεσμία συμμόρφωσης όχι συντομότερη των δεκαπέντε (15) ημερών. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του υπαίτιου, ο άλλος συμβαλλόμενος μπορεί να καταγγείλει οποτεδήποτε και αζημίως – για τον ίδιο – την παρούσα, με έγγραφη καταγγελία για σπουδαίο λόγο, τα αποτελέσματα της οποίας θα επέρχονται δεκαπέντε (15) ημέρες μετά την κοινοποίηση αυτής στον υπαίτιο συμβαλλόμενο.

 1. Τροποποίηση των Όρων Χρήσης

Η Εταιρεία, διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους παρόντες όρους χρήσης, στο πλαίσιο του νόμου, με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών των Χρηστών πριν την τροποποίηση.

Για την τροποποίηση των Όρων (πλην επουσιωδών συμπληρώσεων / διορθώσεων) απαιτείται προειδοποίηση του Χρήστη μέσω μηνύματος

ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, δεκαπέντε (15) ημέρες πριν τη σκοπούμενη τροποποίηση. Η παράλειψη του Χρήστη να δηλώσει αν συμφωνεί με τη σκοπούμενη τροποποίηση, λογίζεται ως αποδοχή αυτής. Σε περίπτωση διαφωνίας, ο Χρήστης μπορεί να καταγγείλει τη Σύμβαση, για σπουδαίο λόγο, με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στη Σύμβαση.

Η προβλεπόμενη ανωτέρω προθεσμία προειδοποίησης δεν εφαρμόζεται όταν η Εταιρεία:

α) υπέχει νομική ή κανονιστική υποχρέωση βάσει της οποίας υποχρεούται να τροποποιεί τους Όρους κατά τρόπο που δεν της επιτρέπει να τηρήσει την προθεσμία προειδοποίησης των 15 ημερών.

β) οφείλει κατ’ εξαίρεση να τροποποιήσει τους Όρους για να αντιμετωπίσει έναν απρόβλεπτο και επικείμενο κίνδυνο και να προστατεύσει τις Υπηρεσίες της Πλατφόρμας, τους Χρήστες και τα Δεδομένα από απάτες, κακόβουλα λογισμικά, ανεπιθύμητα μηνύματα, παραβιάσεις δεδομένων ή άλλους κινδύνους για την κυβερνοασφάλεια.

Τα ως άνω ισχύουν αναλογικά και για κάθε τροποποίηση της Πολιτικής Απορρήτου

 1. Ερμηνεία – Ακυρότητα

Στην περίπτωση που κάποιος από τους Όρους Χρήσης κριθεί άκυρος, ακυρώσιμος, παράνομος ή αντίθετος με τα συναλλακτικά ήθη, αυτό δεν επηρεάζει την εγκυρότητα των υπόλοιπων Όρων και δεν συνεπάγεται την ακυρότητα της σύμβασης, οι δε, λοιποί Όροι παραμένουν έγκυροι και ισχυροί και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το όλο πνεύμα της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένου του τυχόν άκυρου Όρου.

 1. Τίτλοι –Περιεχόμενο

Οι τίτλοι και οι επικεφαλίδες των παρόντων Όρων έχουν τεθεί αποκλειστικά και μόνο για τη διευκόλυνση ανάγνωσης του κειμένου και δεν αλλάζουν / επηρεάζουν την έννοια, την ερμηνεία και το περιεχόμενο των όρων.

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση