Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Mountain Biking

Ο Παρνασσός θεωρείται παράδεισος για την ορεινή ποδηλασία. Ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια και διαδρομές με συνολικό μήκος πάνω από 200 χμ. περιμένουν τους λάτρεις του Mountain Bike.

Μέσα στο μαγευτικό περιβάλλον του Εθνικού Δρυμού, αλλά και του αλπικού Παρνασσού, με τα εναλλασσόμενα τοπία, η εμπειρία του Mountain Bike δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Έμπειροι αλλά και αρχάριοι θα βρουν αυτό που ψάχνουν.

Ποδηλατικά tours με έμπειρους οδηγούς, μαθήματα, ενοικίαση ποδηλάτων και εξοπλισμού κάνουν το mountain bike στον Παρνασσό εύκολη υπόθεση για όλους. Ακόμη και οι downhill riders που αναζητούν περισσότερη αδρεναλίνη, θα τη βρουν στις ειδικές διαδρομές downhill.

Οι δύο εταιρείες, η True Wheels Explore MTB Parnassos και η 22 Mountain Activities, που δραστηριοποιούνται στο βουνό, προσφέρουν όλα όσα χρειάζεται κάποιος για την ποδηλασία στον Παρνασσό, είτε έχει το δικό του ποδήλατο και θέλει να ανακαλύψει με ασφάλεια τις ομορφιές του βουνού, είτε είναι αρχάριος ποδηλάτης χωρίς εξοπλισμό.

Η True Wheels έχει βάση το Λιβάδι Αράχωβας.
Η 22 Mountain Activities έχει έδρα στην Πολύδροσο.

Και οι δύο διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο της ορεινής ποδηλασίας και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Ομαδικές ή ατομικές περιηγήσεις σε διαδρομές του Παρνασσού

Οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται σε μοναδικές διαδρομές μέσα στα δάση του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, πάντα με τη συνοδεία επαγγελματία οδηγού, είτε από την True Wheels, είτε από την 22 Mountain Activities.

Οι διαδρομές είναι πολλές και βρίσκονται στον ορεινό όγκο του Παρνασσού κυρίως γύρω από το Λιβάδι, την Πολύδροσο (Σουβάλα) ,τον Επτάστομο, τη Φτερόλακα, το Γεροντόβραχο και την κορυφή του Παρνασσού Λιάκουρα.

Οι περιηγήσεις προσαρμόζονται ανάλογα με το επίπεδο του group, το διαθέσιμο χρόνο, αλλά και το είδος της βόλτας.
-True Wheels Explore MTB: Τηλ. 6977733748
-22 Mountain Activities: Τηλ. 6906066435

Ενοικίαση ποδηλάτων & εξοπλισμού

Για όσους δεν έχουν δικό τους ποδήλατο, η True Wheels παρέχει τη δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτων αλλά και ποδηλατικού εξοπλισμού, επί τόπου στο Λιβάδι, μέσα από τεράστια γκάμα επιλογών για όλα τα είδη mountain bike (trekking, trail, enduro, downhill). Κράνος, επιαγκωνίδες, επιγονατίδες, προστατευτικό θώρακα και μάσκες, αποτελούν τον εξοπλισμό που θα βρείτε προς ενοικίαση.
-True Wheels Explore MTB: Τηλ. 6977733748

Μαθήματα Mountain Bike για έμπειρους, αρχάριους και παιδιά

Υπάρχει η δυνατότητα ατομικών ή ομαδικών μαθημάτων ορεινής ποδηλασίας στα μονοπάτια του Παρνασσού για όλες τις κατηγορίες Mountain Bike, για μικρούς και μεγάλους, καθώς και για όλα τα επίπεδα. Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν τα μαθήματα από την ηλικία των 7 ετών.

Είναι σημαντικό τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της ποδηλασίας να τα κάνουν με ειδικούς επαγγελματίες του είδους, οι οποίοι παρέχουν απόλυτη ασφάλεια, προσφέροντάς τους μία διασκεδαστική εμπειρία.

Τόσο η 22 Mountain Activities όσο και η True Wheels παρέχουν μαθήματα mountain bike στον Παρνασσό.

-22 Mountain Activities: Τηλ. 6906066435
-True Wheels Explore MTB: Τηλ. 6977733748

Υπηρεσία Uplift για Downhill

Για τους πιο έμπειρους αναβάτες που επιθυμούν να κάνουν downhill στα ειδικά μονοπάτια του Παρνασσού, η True Wheels και η 22 Mountain Activities προσφέρουν uplift service με ειδικά trailer για συνεχείς αναβάσεις των ποδηλατών. Η υπηρεσία απευθύνεται σε πιο έμπειρους αναβάτες που επιθυμούν μόνο να κατεβαίνουν μονοπάτια.
-22 Mountain Activities: Τηλ. 6906066435
-True Wheels Explore MTB: Τηλ. 6977733748

Μερικές από τις ποδηλατικές διαδρομές που γίνονται οι περιηγήσεις

True Wheels Explore MTB
Τηλ. 2261 102514 - Κιν. 697 7733748
Website: www.truewheels.gr
Facebook
E-mail: [email protected]

22 Mountain Activities
Τηλ. 6906066435
Instagram
E-mail: [email protected]

Hot Links

Instagram Feed

Eagle's view 🦅⁠
⁠
#parnassos #onparnassos #spring #landscape #greece #arachova #delphi #agoriani #mountain #drone #cinematic #aerial #dronestagram #droneoftheday #discovergreece #visitgreece #wu_greece #green #firtrees #forest #discovereurope #photography #bestphotos #picoftheday #photooftheday #travelgram⁠
⁠
📷 Follow & Tag @onparnassoscomments1
📍 Agoriani, Eptalofos⁠
⁠
📷@billakosssss⁠
⁠
#agoriani #parnassos #onparnassos #greece #delphi #earth_official #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #travelmore #travel #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #village #bestphotos #picoftheday #photooftheday #travelgram⁠
⁠
Follow & Tag @onparnassos to get a chance to be featured.comments3
📍Amfikleia

📷 @elepatphotography 👏

#onparnassos #amfikleia #parnassos #river #bridge #village #nature #amfiklia #bestdestinations #greece #spring #april #photography #bestphotos #earthofficial #discovergreece #landscape #riverside #riverphotography #travelgram #instatravelcomments1
]]>]]>Βρείτε μας στο Instagram]]>]]>