Δημοφιλή άρθρα
Οι Δελφοί υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα. Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία...
To Πανηγυράκι Αράχωβας 2024 - Όλο το εορταστικό πρόγραμμα. Το φημισμένο Πανηγυράκι της Αράχωβας θα πραγματοποιηθεί...
15ο Επετειακό Μονοπάτι Παρνασσού 2024: Μια ανάσα από τον ορεινό ημιμαραθώνιο στην Αμφίκλεια. Λίγες ημέρες μας...
Πότε κλείνει το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού για τη σεζόν 2023-2024. Photo αρχείου © Γιάννης Κωστελίδης /...
9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2024: Οι πέντε θεματικοί πυλώνες. Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

7 κορυφαίες προτάσεις διαμονής στον Παρνασσό στην καρδιά του χειμώνα!

Δημοσίευση: 13/02/2017 20:01
|
Τελ. Ενημέρωση: 21/11/2021 13:41

Ο δεύτερος μήνας του έτους εξακολουθεί να προσφέρεται για σύντομες αποδράσεις, σε μέρη όπου το τοπίο φοράει ακόμη τη λευκή του φορεσιά και μας καλεί να το εξερευνήσουμε! Ένας τέτοιος προορισμός που θέτει σταθερή υποψηφιότητα για να τον επιλέξουμε χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι ο Παρνασσός, με το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο της φύσης που είναι ικανό να σου κλέψει την καρδιά με την πρώτη κιόλας ματιά. Για να είναι όμως η εμπειρία του ταξιδιού ένας… έρωτας κεραυνοβόλος που θα θυμάστε για μια ζωή, λίγο πριν φτιάξετε τη βαλίτσα σας, σας προτείνουμε 7 καταλύματα που θα φροντίσουν με την φιλοξενία και την ξεχωριστή αισθητική τους να απολαύσετε τη διαμονή σας μέχρι την τελευταία της σταγόνα. Και η επιλογή του κατάλληλου καταλύματος για εσάς, είναι μόλις ένα «κλικ» μακριά!

1. Domotel Anemolia / Αράχωβα
Τηλ.: 22670 31640
Από €89

Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αράχωβας, με εκπληκτική θέα στις κορφές του Παρνασσού και την κοιλάδα των Δελφών, βρίσκεται το Domotel Anemolia Mountain Resort. Το ξενοδοχείο προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, που προκύπτουν από τη βαθιά γνώση και την τουριστική παιδεία των επαγγελματιών που αποτελούν την «ομάδα» των ξενοδοχείων Domotel.

Στο χώρο του Spa του Domotel Anemolia Mountain Resort λειτουργεί θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο και σάουνα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για θεραπείες μασάζ.

Ανέσεις / Επιπλέον παροχές:

  • Διαθέτει δωμάτια με τζάκι, σοφίτα, θέα, τηλεόραση επίπεδης οθόνης.
  • Χώρος αποθήκευσης εξοπλισμού σκι.
  • Δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.
  • 25 λεπτά οδικώς από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.
  • 2 λεπτά από το κέντρο της Αράχωβας.

2. Elatos Resort & Health Club / Επτάλοφος (Αγόριανη)

Τηλ.: 22340 61162
Από €225

Για τους λάτρεις των αποδράσεων που χαρακτηρίζονται για την ιδιαίτερα πολυτελή τους χροιά, υπάρχει το κατάλληλο κατάλυμα που αποτελεί αναμφισβήτητα το στολίδι της ευρύτερης περιοχής του βουνού, όπου έζησαν θεοί, νύμφες, μάντεις και κοινοί θνητοί.

Πρόκειται για ένα συγκρότημα αυτόνομων και υπερσύγχρονων σαλέ, που βρίσκονται κυριολεκτικά στην καρδιά του ελατοδάσους. Πιείτε το ποτό σας στο φιλόξενο μπαρ του Club House, γευτείτε στο εστιατόριο επιλεγμένα διεθνή πιάτα και την παραδοσιακή τοπική κουζίνα ή κάντε τις βουτιές σας στην εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα ενώ έξω πέφτουν πυκνές οι νιφάδες του χιονιού.

Αν πάλι, προτιμάτε την περιπέτεια, εφοδιαστείτε με τον απαραίτητο εξοπλισμό και βγείτε για πεζοπορία, σκι, ορειβασία ή απολαύστε τη ζεστασιά του τζακιού πίνοντας αχνιστό καφέ ή παίζοντας μπιλιάρδο, μπριτζ και επιτραπέζια παιχνίδια στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εγκαταστάσεων. Και ατενίζοντας τη συγκλονιστική θέα του χιονισμένου ελατοδάσους από το ιδιωτικό σας σαλέ, αφήστε τη μαγεία του τοπίου να σας συναρπάσει!

Ανέσεις / Επιπλέον παροχές:

  • Απέχει 20 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και 32 χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.
  • Όλα τα σαλέ διαθέτουν τζάκι και ιδιωτική βεράντα με θέα στο βουνό.
  • SPA: Εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, αίθουσα μασάζ, υδρομασάζ/ τζακούζι, γυμναστήριο και κέντρο ευεξίας.
  • Διαθέτει παιδότοπο, παρεκκλήσι, αίθουσα μπιλιάρδου, μπριτζ και επιτραπέζιων παιχνιδιών.
  • Δωρεάν Wi-Fi (στους κοινόχρηστους χώρους).
  • Δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.
  • Λειτουργεί όλον το χρόνο.

Highlights

  • Τα αυτόνομα ξύλινα chalets φινλανδικού τύπου και ο υψηλής αισθητικής χώρος του lounge bar. Πραγματικά παραμυθένιος χώρος ειδικά όταν το τοπίο είναι χιονισμένο.
  • Το Elatos Resort καινοτομεί με το Mountain WellnessDiscover a better you, το απόλυτο πρόγραμμα ευεξίας στην καρδιά του Παρνασσού! Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

3. VIP Chalet 4 Seasons / Λιβάδι Αράχωβας

Τηλ.: 210 700 0002
Από €95


10 αυτόνομα σαλέ υψηλής αισθητικής αποτελούν το πολυτελές συγκρότημα VIP Chalet στο Λιβάδι Παρνασσού, τα οποία χαρακτηρίζονται από την υψηλή ποιότητα κατασκευής, με κυρίαρχα υλικά το ξύλο και την πέτρα.

Μόλις 15 λεπτά από την Αράχωβα, δίπλα σε πυκνό ελατοδάσος, το VIP «καταφύγιο» άνεσης και πολυτέλειας προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ισάξιες ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων. Όλα τα σαλέ διαθέτουν 24ωρη εξυπηρέτηση, θυρίδα ασφαλείας, γρήγορο wifi, mini bar, τζάκι, ιδιωτική σάουνα, υδρομασάζ, χαμάμ και εξοπλισμένη κουζίνα.
Κρατήσεις στο 210 700 0002

4. Οδός Ονείρων / Αράχωβα

Τηλ.: 22670 31194 & 69786 72676
Από €65

Μόνο στα παραμύθια λένε ότι συναντάει κανείς τόπους τόσο όμορφους, που μόλις τους αντικρίζεις νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε όνειρο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και όταν περπατάει κανείς στα γραφικά σοκάκια ενός προορισμού που ανήκε ανέκαθεν στους δημοφιλέστερους χειμερινούς, και όχι μόνο! Κ

αι όταν το όνειρο όχι μόνο είναι αληθινό, αλλά συνεχίζεται και σε έναν ξενώνα «όνομα και πράγμα», τότε μπορείτε να χαμογελάσετε πλατιά γιατί έχετε εξασφαλίσει διακοπές πραγματικά… ονειρεμένες. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση στην καρδιά της Αράχωβας, μετράει ήδη εννιά χρόνια ζωής και διαθέτει άνετα διαμερίσματα με παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία. Η αραχωβίτικη φιλοξενία προσωποποιημένη στη μορφή της φιλικότατης ιδιοκτήτριας, που ετοιμάζει πρωινό από ντόπια προϊόντα φτιαγμένα με τα χεράκια της και σας τα σερβίρει η ίδια. Και όταν το βράδυ ακούσετε τον χτύπο από το ρολόι πάνω στον βράχο Τυριά, είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε αν θα παραδοθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα –καθώς ο ξενώνας βρίσκεται ταυτόχρονα σε μια ήσυχη γειτονιά– ή αν θα απολαύσετε την φημισμένη νυχτερινή ζωή της περιοχής. Ό,τι και να επιλέξετε, βρίσκεστε στην… κατάλληλη οδό για να κάνετε διακοπές που θα τις θυμάστε για πάντα!

Ανέσεις / Επιπλέον παροχές:

  • Όλα τα διαμερίσματα (30-60 m²) διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, ζεστό νερό, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με φούρνο και ψυγείο, τραπεζαρία, ιδιωτικό μπαλκόνι, τηλεόραση, σοφίτα με υπέρδιπλο κρεβάτι και τζάκι με ξύλα που περιλαμβάνονται στην τιμή.
  • Χώρος αποθήκευσης αποσκευών ή εξοπλισμού για σκι, χώρος υποδοχής με μικρή βιβλιοθήκη και επιτραπέζια παιχνίδια.
  • Απέχει περίπου 10 λεπτά με τα πόδια από τις ταβέρνες και τα καταστήματα της Αράχωβας, 25 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και 10 χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.
  • Δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.
  • Λειτουργεί όλον το χρόνο.

Highlights

  • Η ήσυχη γειτονιά, αν και βρίσκεται σε κεντρική θέση στην Αράχωβα.
  • Εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής.

5. Ξενώνας Ασημίνα / Επτάλοφος (Αγόριανη)
Τηλ.: 22340 61492 & 69741 98391
Από 60 ευρώ

Όταν φτάσει στο τέλος της η διαδρομή προς την τοποθεσία, όπου σύμφωνα με την Μυθολογία χόρεψαν οι Νεράιδες και οι Μούσες για χάρη του Θεού Απόλλωνα, συναντάει κανείς αυτόν τον πρόσφατα κατασκευασμένο ξενώνα από φυσική πέτρα και ξύλο. Το άφθονο φυσικό κάλλος, ο καταρράκτης στο κέντρο της πλατείας –μόλις 100 μέτρα μακριά– το γαλήνιο περιβάλλον, τα άρτια οργανωμένα δίκλινα και οικογενειακά δωμάτια αλλά και οι σουίτες του, εγγυώνται ανέμελες στιγμές και ονειρεμένες διακοπές με τα παιδιά ή το ταίρι σας. Είτε επιλέξετε να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια της γύρω περιοχής, είτε θελήσετε να περιηγηθείτε στη βιβλιοθήκη ή να ανανεωθείτε στο γυμναστήριο που διαθέτει στο εσωτερικό του, όταν θα πάρετε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη θα νιώθετε άλλος άνθρωπος!

Ανέσεις / Επιπλέον παροχές:

  • Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες διαθέτουν ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα στο βουνό.
  • Wi-Fi.
  • Δυνατότητα παροχής tablet στα δωμάτια.
  • Εξοπλισμός για παιδικό κρεβατάκι.
  • 25 λεπτά οδικώς από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.
  • 20 λεπτά οδικώς από την Αράχωβα.
  • Άνετος ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.
  • Γυμναστήριο.
  • Λειτουργεί όλον το χρόνο.

Highlights

  • Απόσταση αναπνοής από την πλατεία της Αγόριανης.
  • Εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής.

6. Livadi Suites / Λιβάδι

Τηλ.: 22670 31122 & 69770 89910
Από €70

Περιτριγυρισμένο από δάσος ελάτης και με εξαιρετική θέα στο Λιβάδι, το πετρόκτιστο συγκρότημα Livadi Suites προσφέρει ήρεμη και προσιτή, πολυτελή διαμονή στη φύση. Η Δάφνη και ο Γιάννης, δύο νέοι άνθρωποι, υπόσχονται υπέροχη φιλοξενία.

Το Livadi Suites προσφέρει 4 ευρύχωρα δίκλινα δωμάτια και 6 σουίτες, οι οποίες είναι ιδανικές για οικογένειες, παρέες ή ακόμα και ζευγάρια που αναζητούν την πολυτέλεια και την άνεση. Τόσο τα δωμάτια όσο και οι σουίτες έχουν μοναδική θέα στο οροπέδιο του Λιβαδιού, αλλά και στις ελατόφυτες πλαγιές του Παρνασσού, εξαιτίας της προνομιακής θέσης του συγκροτήματος. Είναι όλα μοντέρνα διακοσμημένα σε γήινες αποχρώσεις με τα περισσότερα έπιπλα να είναι χειροποίητα.

Highlights

  • Σουίτες με τζάκι.
  • Εξαιρετική θέα και περιβάλλων χώρος
  • Πλούσιο πρωινό με ντόπια προϊόντα.
  • Η κοντινή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και την Αράχωβα.
  • Καταπληκτική θέα προς το οροπέδιο του Λιβαδίου, δίπλα στο ελατοδάσος

Κρατήσεις: 22670 31122 & 69770 89910

7. Cave Chalet / Αγόριανη

Τηλ.: 6984179138
Από €400

 

cave_chalet_new22.jpg

Πρόκειται για την πρώτη κατοικήσιμη «σπηλιά» σε luxury εκδοχή, αποτελώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά και περιζήτητα chalet στον Παρνασσό!

Το Cave Chalet βρίσκεται στην Αγόριανη (Επτάλοφο), έχει εμβαδό 150τ.μ. και αποτελείται από 3 ορόφους. Στο κύριο επίπεδο βρίσκεται το σαλόνι, η κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο. Από εκεί υπάρχει εσωτερική σκάλα που οδηγεί στον πάνω όροφο όπου υπάρχει μικρό καθιστικό με καναπέ-κρεβάτι, ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι και ένα ακόμη μπάνιο.

Ωστόσο το διαμάντι του chalet βρίσκεται στο ημιυπόγειο. Ο λόγος για την χτιστή σπηλιά που στο εσωτερικό της υπάρχει μικρή πισίνα με jaccuzzi, καθιστικό με τζάκι, ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι και ένα ακόμη μπάνιο.

Η χρήση του jaccuzzi είναι ιδιωτική, ενώ το νερό έχει σταθερή θερμοκρασία στους 33-35°C. Το νερό χλωριώνεται, ενώ μετά από κάθε checkout αδειάζει τελείως και καθαρίζεται ολόκληρη η mini pool.

Highlights

  • Η πρώτη κατοικήσιμη «σπηλιά» στον Παρνασσό
  • Chalet με luxury παροχές
  • Κοντινή απόσταση από την πλατεία της Αγόριανης

Κρατήσεις: 6984179138

Δείτε ακόμη

Όλα τα καταλύματα στον Παρνασσό και την Αράχωβα

Φαγητό στον Παρνασσό: Τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες στο βουνό

Διασκέδαση στην Αράχωβα: Πληροφορίες για τα cafe-bars της περιοχής

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση