Δημοφιλή άρθρα
Στον Παρνασσό o 3ος γύρος του πανελλήνιου κυπέλλου των ποδηλατικών αγώνων Enduro Greek Series 2023. Photo © Explore MTB Parnassos...
«Μονοπάτι Παρνασσού 2023»: Παράταση στις εγγραφές των ορεινών αγώνων δρόμου στην Αμφίκλεια. Λίγες ημέρες μας χωρίζουν...
Πανηγυράκι της Αράχωβας 2023: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή. Όλα είναι έτοιμα για το Πανηγυράκι...
Sehre: Το μεγάλο party της αγαπημένης φωλιάς στην Αράχωβα για τα 17 χρόνια λειτουργίας. To Sehre,...
Το Μεγάλο Σάββατο κλείνει το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Μετά από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις και λαμβάνοντας υπόψη...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων
parnassos_spring.jpg

Άνοιξη

Home | Άνοιξη

Η άνοιξη προσφέρει ίσως τις περισσότερες δυνατότητες για δραστηριότητες στον Παρνασσό και τα χωριά του. Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού είναι συνήθως σε λειτουργία μέχρι αρχές Μαΐου, ενώ είναι η ιδανική περίοδος για το ορειβατικό σκι για να απολαύσετε το φημισμένο ανοιξιάτικο ελληνικό χιόνι. Τα ενδημικά φυτά όπως η Παιώνια Παρνασσού ανθίζουν, όλες οι αποχρώσεις του πράσινου ζωντανεύουν μαζί με την πανίδα του βουνού, ενώ ταυτόχρονα τα ρυάκια και τα ποτάμια βρίσκονται στο απόγειό τους, κάνοντας την άνοιξη ιδανική εποχή για εξόρμηση στο βουνό του Απόλλωνα.

Τα χωριά του Παρνασσού, η Αράχωβα, η Αγόριανη, η Βάργιανη, η Αμφίκλεια, η Τιθορέα, η Πολύδροσος και η Άνω Πολύδροσος μετατρέπονται σε πολύχρωμες οάσεις γεμάτες αρώματα, ενώ και τα τρεχούμενα νερά βρίσκονται στο peak τους. Σκέτη μαγεία...

Παράλληλα, σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται όμορφα παραθαλάσσια χωριά όπως το Γαλαξείδι, η Αντίκυρα, η Ιτέα και τα Καμένα Βούρλα για όσους θέλουν να συνδυάσουν με εξαιρετική αρμονία το βουνό με τη θάλασσα.

Καιρός

Οι καιρικές συνθήκες στον Παρνασσό κατά τους ανοιξιάτικους μήνες είναι ευμετάβλητες. Σε γενικές γραμμές, ο Μάρτιος είναι ένας καθαρά χειμερινός μήνας με συχνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Χιόνια ενδέχεται να πέσουν ακόμη και τον Απρίλιο, ωστόσο όσο περνούν οι μέρες σταδιακά ο καιρός βελτιώνεται. Ο Μάιος είναι ο κατ' εξοχήν ανοιξιάτικος μήνας στο βουνό, με πιο συχνές ηλιοφάνειες και άνοδο της θερμοκρασίας. Πλούσιες είναι και οι βροχοπτώσεις.

Η χιονόστρωση στα αλπικά υψόμετρα διατηρείται σχεδόν κάθε χρόνο μέχρι το Μάιο. Χαρακτηριστικό του καιρού κυρίως σε μεγάλα υψόμετρα -και που απαιτεί προσοχή- είναι οι γρήγορες και ξαφνικές αλλαγές. Κατά τους ανοιξιάτικους μήνες τα ποτάμια του Παρνασσού γίνονται ορμητικά, ενώ σχηματίζονται μικρές ή μεγάλες λίμνες.

Δείτε παρακάτω τις ανοιξιάτικες δραστηριότητες στον Παρνασσό.

Κεντρική φωτογραφία: Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση