Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Ανοίγουν εστιατόρια και καφετέριες στον Παρνασσό

Created date

25/05/2020 - 10:53

Body

Η ανοιξιάτικη Αράχωβα

Ο Παρνασσός με τα πανέμορφα χωριά του και τα μηδενικά κρούσματα Covid-19, ετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά εκδρομείς και τουρίστες. Με αφετηρία τη χθεσινή μέρα, ξεκίνησαν να επαναλειτουργούν σταδιακά κάποιοι από τους χώρους εστίασης και τις καφετέριες 12μηνης λειτουργίας, στην περιοχή του Παρνασσού.

Η επιστροφή στην «κανονικότητα» μπορεί να γίνεται υπό νέες συνθήκες, ωστόσο η φύση του βουνού προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν ένα πιο ασφαλές περιβάλλον.

Καφετέριες και εστιατόρια που ανοίγουν

Στην Αράχωβα τα επιβεβαιωμένα καταστήματα εστίασης και cafe-bars που ανοίγουν τις πόρτες τους ξανά είναι τα Jay OhO...tea PineisΟίστρος by AktidaRoots, και Καπλάνης.

Στην Αγόριανη θα λειτουργήσουν ξανά οι καφετέριες Αέλια, Κορακότρουπα και Πυξίδα στην κεντρική πλατεία του χωριού, κάτω από τη δροσιά των αιωνόβιων πλατανιών και τον ήχο του καταρράκτη. Όσον αφορά την εστίαση ανοίγουν τα Πλατάνια, ο Σταμάτης, η Γκρίζα Αρκούδα, ενώ θα επαναλειτουργήσει και το παντοπωλείο Δώρα Γης.

Στη Βάργιανη ξεκινά τη λειτουργία του το «Καφενείο το Σχολείο».

Στη Γραβιά θα λειτουργήσει η ταβέρνα το Τζάκι, ενώ από την 1η Ιουνίου και το κτήμα Κλέτσα για καφέ, σνακ και βουτιές στην πισίνα.

Επανέναρξη λειτουργίας των καταλυμάτων στον Παρνασσό

Ακολούθως, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες 12μηνης λειτουργίας στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού προκειμένου να δεχτούν τους εγχώριους επισκέπτες που θα επιλέξουν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο βουνό. 

Δύο εβδομάδες αργότερα, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, θα ξεκινήσει και το πρώτο στάδιο της απελευθέρωσης πτήσεων προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Hot Links

Instagram Feed

Winter is loading...⁠
⁠
📷 @_fotis_drls_⁠
⁠
📍 Mt. Parnassos⁠
⁠
Tag #onparnassos @onparnassos to get a chance to be featured!⁠
⁠
#snowy #Parnassos #OnParnassos #Greece #winter #winteriscoming #winterisloading #earth_official ⁠
#discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #travelmore #travel #alpine #covidfree #europe #nextdestination #vacation ⁠
#mountain #snow #peaks #mountainlife #photography #landscapephotographycomments3
Welcome November!⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #November #winteriscoming #winterisloading #earth_official #arachova #agoriani #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #forest #hiking #path #bestpics #travelmore #travel #covidfree #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgramcomments0
The traditional village of Polydrosos (Souvala).⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Polydrosos #Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #earth_official #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgram #stone #villagecomments1
]]>]]>Βρείτε μας στο Instagram]]>]]>