Δημοφιλή άρθρα
Χρηματοδότηση για ανάπτυξη μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας. Ο Δήμος Αμφίκλειας -...
Έρχεται το 6ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2024 - Αναλυτικό πρόγραμμα. «To Λάλον Ύδωρ» θα...
Διοργανώνεται το 7ο τουρνουά τένις στην Αράχωβα - Πότε θα διεξαχθεί. Ο Αθλητικός Ορεινός Σύλλογος Αράχωβας...
Το Classic Legends Rally 2024 περνάει από χωριά του Παρνασσού και τερματίζει στην Αμφίκλεια. Ο Σύλλογος...
Η Αράχωβα είναι έτοιμη για το Πανηγυράκι της - Αναλυτικό πρόγραμμα. Η Αράχωβα είναι έτοιμη για...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Ένας εντυπωσιακός αγώνας mountain bike που θα μείνει αξέχαστος

Δημοσίευση: 05/07/2019 11:55
|
Τελ. Ενημέρωση: 09/11/2021 15:32

Φωτ.: Βικτωρία Παπαδοπούλου / Φωτογραφική Ομάδα Αράχωβας

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019. Λιβάδι, Παρνασσός.

Η θερμοκρασία στις 9 το πρωί είναι στους 14°C, ο ουρανός συννεφιασμένος, ενώ οι ριπές του ανέμου και το windchill ξυπνούν μνήμες χειμώνα. Οι καιρικές συνθήκες στη θέση Σκαμνός στη διασταύρωση Λιβαδίου-Επταλόφου-χιονοδρομικού παραπέμπουν ξεκάθαρα σε φθινόπωρο παρά σε τέλος Ιουνίου, ωστόσο είναι ιδανικές για τη διεξαγωγή ενός από τους μεγαλύτερους αγώνες mountain bike στην Ελλάδα, του Πανελλήνιου Κυπέλλου Enduro Greek Series 2019 Rockatreellity Enduro Race – EGS 2019 Round #4. Πολλοί μιλούν για τον πρώτο καθαρόαιμο Enduro MTB αγώνα που έγινε στην Ελλάδα!

Στην αλάνα που βρίσκεται κάτω από τη διασταύρωση, ανάμεσα σε πανύψηλα έλατα, έχει στηθεί το Race Village. Εδώ βρίσκεται ο χώρος εκκίνησης και τερματισμού και η γραμματεία, ενώ κιόσκι και stands έχουν στήσει εταιρείες του χώρου της ποδηλασίας, χορηγοί και συνεργάτες. Οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 230, με αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

«Η βροχή του Σαββάτου μας έκανε το καλύτερο δώρο, αφού έκανε το χώμα πυλό τελειοποιώντας τις διαδρομές», λέει στο onParnassos.gr ο υπεύθυνος της διοργάνωσης του αγώνα Κώστας Μιχαήλ από την True Wheels Explore MTB Parnassos. «Όλοι οι αγωνιζόμενοι αλλά και οι θεατές το απόλαυσαν, ενώ οι κριτικές που λαμβάνουμε είναι εξαιρετικές», συμπληρώνει.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι διαδρομές συνολικά ήταν τέσσερις.

Holly Mary (PS1)
Η πρώτη διαδρομή κατάβασης με μήκος 1,8χλμ είχε την ίδια αφετηρία με την PS4, αλλά με διαφορετική κατεύθυνση.

Ανάληψη flow trail (PS2)
Η δεύτερη διαδρομή με μήκος περίπου 3χλμ ξεκινούσε από το Βαρκό με τερματισμό τον Σκαμνό.

Defner trail (PS3)
Η τρίτη ειδική διαδρομή με μήκος 1,5χλμ ξεκινούσε από το καταφύγιο Μ. Δέφνερ με τερματισμό τη θέση Πρόντολη.

Αρκουδόρεμα trail (PS4)
Η τέταρτη και τελευταία διαδρομή είχε μήκος 1,3χλμ και ουσιαστικά αποτελούσε κατάβαση του Αρκουδορέματος με τερματισμό κοντά στο Νιάρχο.

Στις διαδρομές κατάβασης (PS) οδηγούσαν οι αντίστοιχες διαδρομές ανάβασης (LS). Συνολικά οι διαδρομές ανάβασης και κατάβασης του αγώνα, είχαν μήκος 30χλμ και υψομετρική περίπου 1200μ.

Καθαρισμός και συντήρηση μονοπατιών

Ο καθαρισμός των μονοπατιών του αγώνα έγινε από την ομάδα της True Wheels με επικεφαλής τους Κώστα Μιχαήλ και Τίμο Τσιντσικλόγλου. Το δίκτυο των μονοπατιών από την περιοχή του Σκαμνού στο Λιβάδι μέχρι και το καταφύγιο Δέφνερ θα παραμείνουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για ποδηλάτες, ενώ σύντομα θα αποκτήσουν ποδηλατική σηματοδότηση, όπως δηλώνει ο Κώστας Μιχαήλ.

Handmade awards

Φωτ.: Φωτογραφική Ομάδα Αράχωβας

Τα έπαθλα του αγώνα ήταν χειροποίητα, φτιαγμένα από κορμό πεσμένου έλατου με την τεχνολογία 3D printing. Δημιουργός τους ήταν ο Δημήτρης Μακρής.

Οι αθλητές διανυκτέρευσαν σε καταλύματα σε Αράχωβα, Λιβάδι και Αγόριανη. Σημαντική ήταν και η παρουσία του Ερυθρού Σταυρού.

Στο Race Village, μετά το τέλος του αγώνα, στήθηκε πάρτυ με ποτά και σουβλάκια από τους χορηγούς FIX Hellas και Θωμά Γιαννέλλο. Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα ήταν το ξενοδοχείο Elafivolia Arachova Suites και τα καταστήματα παιχνιδιών Μουστάκας. Το onParnassos.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας.

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση