Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Πανελλήνιο κύπελλο Enduro Mountain Bike: Μια ανάσα από το μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού στον Παρνασσό

Created date

27/06/2019 - 15:41

Body

Φωτ.: True Wheels

Όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του πανελλήνιου κυπέλλου των ποδηλατικών αγώνων Enduro Greek Series 2019, ο τέταρτος γύρος του οποίου γίνεται στον Παρνασσό το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου. Για τις ανάγκες του αγώνα η ομάδα της True Wheels Explore MTB Parnassos που έχει αναλάβει την διοργάνωση του συγκεκριμένου γύρου, άνοιξε και καθάρισε ένα τεράστιο μέρος των μονοπατιών από την περιοχή του Σκαμνού στο Λιβάδι μέχρι και το καταφύγιο Δέφνερ στη βάση του Γεροντόβραχου, από τα οποία θα περάσουν οι ποδηλάτες.

Ένα δίκτυο μονοπατιών που ήρθε για να μείνει

Φωτ.: True Wheels

Αξίζει να σημειωθεί ότι καρπός της πρωτοβουλίας της True Wheels, που από το 2017 έχει στήσει βάση στο Λιβάδι Αράχωβας, είναι το γεγονός ότι τα μονοπάτια θα παραμείνουν ανοιχτά, σε εξαιρετική κατάσταση και μετά το πέρας του αγώνα, δίνοντας ευκαιρία για δράση σε ποδηλάτες και πεζοπόρους!

Το σημείο εκκίνησης του αγώνα θα βρίσκεται στο Λιβάδι και συγκεκριμένα στη διασταύρωση του χιονοδρομικού, στη θέση Σκαμνός. Οι ποδηλάτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές του Παρνασσού διασχίζοντας τις ελατόφυτες πλαγιές και τα μοναδικά αλπικά τοπία του βουνού.

Φθινοπωρινός καιρός στην καρδιά του καλοκαιριού

Ο καιρός δεν θα θυμίζει και πολύ καλοκαίρι, πραγματοποιώντας τις ευχές τόσο των διοργανωτών όσο και των αθλητών να μην κάνει ζέστη. Τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, θα επικρατούν νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η μέγιστη θερμοκρασία στο Λιβάδι δεν φαίνεται να ξεπερνά του 18-19°C, ενώ στην κορυφή της διαδρομής σε υψόμετρο 1800μ. δεν θα ξεπεράσει τους 11-12°C!

Σε τρία σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί υδροδοσίας προμηθεύοντας τους συμμετέχοντες με τα απαραίτητα. Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται αυστηρά να αφήνουμε μπουκάλια και άλλα σκουπίδια στο βουνό.

Μια μικρή γέυση από τη διαδρομή του αγώνα

Στο βίντεο που ακολουθεί οι διοργανωτές δίνουν μία μικρή γεύση της ομορφιάς της διαδρομής.

Το onParnassos.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του κυπέλλου, όπως και σε κάθε μεγάλο event στον Παρνασσό, στηρίζοντας έμπρακτα και αυτή τη διοργάνωση στην περιοχή της Αράχωβας. Την Κυριακή θα βρισκόμαστε στον Σκαμνό και θα καλύπτουμε τον μεγάλο αγώνα. Ελάτε να μας γνωρίσετε!

Hot Links

Instagram Feed

Winter is loading...⁠
⁠
📷 @_fotis_drls_⁠
⁠
📍 Mt. Parnassos⁠
⁠
Tag #onparnassos @onparnassos to get a chance to be featured!⁠
⁠
#snowy #Parnassos #OnParnassos #Greece #winter #winteriscoming #winterisloading #earth_official ⁠
#discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #travelmore #travel #alpine #covidfree #europe #nextdestination #vacation ⁠
#mountain #snow #peaks #mountainlife #photography #landscapephotographycomments3
Welcome November!⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #November #winteriscoming #winterisloading #earth_official #arachova #agoriani #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #forest #hiking #path #bestpics #travelmore #travel #covidfree #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgramcomments0
The traditional village of Polydrosos (Souvala).⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Polydrosos #Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #earth_official #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgram #stone #villagecomments1
]]>]]>Βρείτε μας στο Instagram]]>]]>