Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Μουσείο Δελφικών Εορτών

Δελφοί

Κυρίως κείμενο

Το Μουσείο Δελφικών Εορτών στεγάζεται στο σπίτι του Άγγελου και της Εύας Σικελιανού, το οποίο αποτελεί πλέον ιδιοκτησία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Το σπίτι είχε κατασκευαστεί το 1927, δυτικά των Δελφών, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο και με θέα τον Παρνασσό, τους Δελφούς και την κοιλάδα της Άμφισσας.

Οι Δελφικές εορτές διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 1927, με πρωτοβουλία του μεγάλου μας λογοτέχνη, Άγγελου Σικελιανού και της αμερικανίδας συζύγου του Εύας Πάλμερ - Σικελιανού, κάνοντας πραγματικότητα τo όραμα της Δελφικής Ιδέας και υπενθυμίζοντας σε όλους ότι οι Δελφοί είναι ο Ομφαλός της γης.

Οι εκδηλώσεις είχαν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, συγκεντρώνοντας πλήθος ανθρώπων των τεχνών και των γραμμάτων, δημοσιογράφων και πολιτικών από όλα τα μέρη της γης.

Δυστυχώς όμως το ταιράστιο κόστος των εορτών είχε σαν αποτέλεσμα την χρεωκοπία του ζεύγους Σικελιανού κι έτσι οι εκδηλώσεις σταμάτησαν το 1930.

Τα εκθέματα του μουσείου, περιλαμβάνουν φωτογραφικό και έντυπο υλικό από τις Δελφικές Εορτές, κοστούμια από τις παραστάσεις αρχαίου δράματος, τον περίφημο αργαλειό της Εύας Σικελιανού, χειρόγραφα κείμενα του ποιητή και άλλα αντικείμενα.

Τηλ: 22650 82175

Μουσείο/Μνημείο
Δευτέρα:
8:00-15:00
Τρίτη:
Έχει κλείσει
Τετάρτη:
Έχει κλείσει
Πέμπτη:
8:00-15:00
Παρασκευή:
8:00-15:00
Σάββατο:
8:00-15:00
Κυριακή:
8:00-15:00

Hot Links

Instagram Feed

Eagle's view 🦅⁠
⁠
#parnassos #onparnassos #spring #landscape #greece #arachova #delphi #agoriani #mountain #drone #cinematic #aerial #dronestagram #droneoftheday #discovergreece #visitgreece #wu_greece #green #firtrees #forest #discovereurope #photography #bestphotos #picoftheday #photooftheday #travelgram⁠
⁠
📷 Follow & Tag @onparnassoscomments1
📍 Agoriani, Eptalofos⁠
⁠
📷@billakosssss⁠
⁠
#agoriani #parnassos #onparnassos #greece #delphi #earth_official #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #travelmore #travel #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #village #bestphotos #picoftheday #photooftheday #travelgram⁠
⁠
Follow & Tag @onparnassos to get a chance to be featured.comments3
📍Amfikleia

📷 @elepatphotography 👏

#onparnassos #amfikleia #parnassos #river #bridge #village #nature #amfiklia #bestdestinations #greece #spring #april #photography #bestphotos #earthofficial #discovergreece #landscape #riverside #riverphotography #travelgram #instatravelcomments1
]]>]]>Βρείτε μας στο Instagram]]>]]>