Δημοφιλή άρθρα
Καθημερινές στην Αγόριανη – Ελκυστικά πακέτα διαμονής με ημιδιατροφή στο Μπαλκόνι της Αγόριανης.
Οι ανακαινισμένες σουίτες του Ευ Ζην στην Αράχωβα. Χτισμένο σε προνομιακή θέση, στον κεντρικό δρόμο της...
Γευστικές εκπλήξεις στην ταβέρνα του Κυρ Γιάννη στην Αγόριανη – Ανοιχτή και τις καθημερινές.
Ρουχισμός για το βουνό by Minas Kokkoris Fashion Code.
Επιστρέφουν τα μοναδικά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο Le Grand Chalet. Μετά από έναν χειμώνα αδράνειας,...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Το Μουσείο Δελφικών Εορτών στεγάζεται στο σπίτι του Άγγελου και της Εύας Σικελιανού, το οποίο αποτελεί πλέον ιδιοκτησία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Το σπίτι είχε κατασκευαστεί το 1927, δυτικά των Δελφών, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο και με θέα τον Παρνασσό, τους Δελφούς και την κοιλάδα της Άμφισσας.

Οι Δελφικές εορτές διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 1927, με πρωτοβουλία του μεγάλου μας λογοτέχνη, Άγγελου Σικελιανού και της αμερικανίδας συζύγου του Εύας Πάλμερ - Σικελιανού, κάνοντας πραγματικότητα τo όραμα της Δελφικής Ιδέας και υπενθυμίζοντας σε όλους ότι οι Δελφοί είναι ο Ομφαλός της γης.

Οι εκδηλώσεις είχαν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, συγκεντρώνοντας πλήθος ανθρώπων των τεχνών και των γραμμάτων, δημοσιογράφων και πολιτικών από όλα τα μέρη της γης.

Δυστυχώς όμως το ταιράστιο κόστος των εορτών είχε σαν αποτέλεσμα την χρεωκοπία του ζεύγους Σικελιανού κι έτσι οι εκδηλώσεις σταμάτησαν το 1930.

Τα εκθέματα του μουσείου, περιλαμβάνουν φωτογραφικό και έντυπο υλικό από τις Δελφικές Εορτές, κοστούμια από τις παραστάσεις αρχαίου δράματος, τον περίφημο αργαλειό της Εύας Σικελιανού, χειρόγραφα κείμενα του ποιητή και άλλα αντικείμενα.

Τηλ: 22650 82175

Τοποθεσία

[{"lat":"38.47905919999999","lng":"22.4970746","title":"\u039c\u03bf\u03c5\u03c3\u03b5\u03af\u03bf \u0394\u03b5\u03bb\u03c6\u03b9\u03ba\u03ce\u03bd \u0395\u03bf\u03c1\u03c4\u03ce\u03bd","image":"https:\/\/onparnassos.gr\/web-assets\/uploads\/2021\/09\/mouseio_delfikon_eorton-150x150.jpg","link":"https:\/\/onparnassos.gr\/aksiotheata\/moyseio-delfikwn-eortwn\/"}]

Πρόσφατες προβολές

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση