Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας

Αράχωβα

Αράχωβα: Από το παρελθόν στο σήμερα.

Κυρίως κείμενο

Τα τελευταία χρόνια το παλιό Δημοτικό Σχολείο της Αράχωβας έχει ανακαινισθεί για να λειτουργήσει στην θέση του ένας χώρος πολιτισμού, το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας.

Στο κέντρο του χωριού και μια ανάσα από το περίφημο ρολόι της Αράχωβας βρίσκεται το μουσείο που στόχο έχει τη διαφύλαξη, μελέτη, ανάδειξη και προβολή του τοπικού παραδοσιακού πολιτισμού και της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομίας της περιοχής.

Στους χώρους του Μουσείου λειτουργεί βιβλιοθήκη με πάνω από 5.000 τόμους βιβλίων, δεκάδες σειρές περιοδικών ελληνικών και ξένων για τον αρχαίο και νεότερο πολιτισμό μας καθώς επίσης και  μεγάλη συλλογή ιστορικών και φωτογραφικών αρχείων από την καθημερινή και ιστορική πορεία της Αράχωβας και της ευρύτερης περιοχής κατά τον 19ο και 20ο αιώνα. Μεγάλη καινοτομία όμως του μουσείου είναι η λειτουργία παραδοσιακών τεχνών της Αράχωβας με την διδασκαλία πεπειραμένων τεχνιτριών στους τομείς της υφαντικής, του πλεξίματος, του κεντήματος, της κατασκευής ανδρικής και γυναικείας φορεσιάς κτλ τα οποία εκτίθενται και στο μουσείο.

Στις αίθουσες του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί στις εκάστοτε εκθέσεις που το Μουσείο φιλοξενεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

Τηλέφωνο: 22670 31630

Hot Links