Δημοφιλή άρθρα
Διονύσια 2024: Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας. Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος...
Θερινό σινεμά στην Κάτω Τιθορέα - Όλες οι ταινίες του φετινού καλοκαιριού. Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός...
Ο Κώστας Μακεδόνας στην Άμφισσα στο 6ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ». Ο Κώστας Μακεδόνας συμμετέχει...
Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Αγόριανη - Όλο το πρόγραμμα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγόριανης προγραμματίζει φέτος το...
Χρηματοδότηση για ανάπτυξη μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας. Ο Δήμος Αμφίκλειας -...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Τα τελευταία χρόνια το παλιό Δημοτικό Σχολείο της Αράχωβας έχει ανακαινισθεί για να λειτουργήσει στην θέση του ένας χώρος πολιτισμού, το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας.

Στο κέντρο του χωριού και μια ανάσα από το περίφημο ρολόι της Αράχωβας βρίσκεται το μουσείο που στόχο έχει τη διαφύλαξη, μελέτη, ανάδειξη και προβολή του τοπικού παραδοσιακού πολιτισμού και της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομίας της περιοχής.

Στους χώρους του Μουσείου λειτουργεί βιβλιοθήκη με πάνω από 5.000 τόμους βιβλίων, δεκάδες σειρές περιοδικών ελληνικών και ξένων για τον αρχαίο και νεότερο πολιτισμό μας καθώς επίσης και μεγάλη συλλογή ιστορικών και φωτογραφικών αρχείων από την καθημερινή και ιστορική πορεία της Αράχωβας και της ευρύτερης περιοχής κατά τον 19ο και 20ο αιώνα. Μεγάλη καινοτομία όμως του μουσείου είναι η λειτουργία παραδοσιακών τεχνών της Αράχωβας με την διδασκαλία πεπειραμένων τεχνιτριών στους τομείς της υφαντικής, του πλεξίματος, του κεντήματος, της κατασκευής ανδρικής και γυναικείας φορεσιάς κτλ τα οποία εκτίθενται και στο μουσείο.

Στις αίθουσες του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί στις εκάστοτε εκθέσεις που το Μουσείο φιλοξενεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τηλέφωνο: 22670 31630

Τοποθεσία

Πρόσφατες προβολές

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση