Δημοφιλή άρθρα
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού οι Διεθνείς Αγώνες Αλπικού Σκι 2024. Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας...
Μονοπάτι Παρνασσού 2024: Εγγραφές στον ορεινό ημιμαραθώνιο στην Αμφίκλεια. Οι ορεινοί αγώνες δρόμου «Μονοπάτι Παρνασσού 2024» θα πραγματοποιηθούν...
Το μενού της Καθαράς Δευτέρας στην ταβέρνα του Μπάμπη στο Λιβάδι Αράχωβας. Σε μια από τις...
Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Πολύδροσο και Λιλαία. Σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων σε Πολύδροσο και Λιλαία περιλαμβάνει το φετινό...
Απόκριες 2024 στο Γαλαξείδι με Αλευρομουτζούρωμα. Το αποκριάτικο πρόγραμμα Αλευρομουτζούρωμα 2024, το οποίο διοργανώνεται από τον...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Σκι στο βουνό το πρωί, μπάνιο στη θάλασσα το μεσημέρι

Δημοσίευση: 04/04/2019 13:03
|
Τελ. Ενημέρωση: 09/11/2021 15:35

Φωτ.: Γερμανοί τουρίστες συνδυάζουν σκι στον Παρνασσό και βόλτα σε παραλία της Ιτέας την ίδια μέρα με φόντο το χιονισμένο τοπίο, τον Μάρτιο του 2017, υπό την καθοδήγηση του On Parnassos (Klaus Listl / Freezing Motions / On Parnassos)

Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγαν ότι την Άνοιξη, μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, θα μπορούσατε να συνδυάσετε χιονοδρομία σε υψόμετρο έως 2250μ. και βόλτα ή ακόμη και μπάνιο στην θάλασσα μέσα στην ίδια μέρα; Μπορεί να φαντάζει εξωτικό, αλλά είναι πραγματικότητα εδώ, στον Παρνασσό!

Βουτιές με φόντο τον χιονισμένο Παρνασσό (φωτ.: Klaus Listl / Freezing Motions / On Parnassos)

Όταν έχει προηγηθεί μία χειμερινή σεζόν με πολλές χιονοπτώσεις, όπως η φετινή, η χιονόστρωση σε υψόμετρα άνω των 2000μ. στον Παρνασσό μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τα τέλη Μαΐου. Έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν με χαρακτηριστικότερη αυτή του 2009, οπότε το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού είχε κλείσει στις 17 Μαΐου με επαρκέσταση ποσότητα χιονιού. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και φέτος,10 χρόνια μετά. Ο χειμώνας χάρισε πολλά χιόνια στο βουνό, με αποτέλεσμα η χιονόστρωση να είναι εγγυημένη μέχρι και τον Μάιο.

Δεδομένης της κατάστασης, η διοίκηση του χιονοδρομικού ανακοίνωσε εγκαίρως την παράταση της χιονοδρομικής σεζόν μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, δηλαδή στις 5 Μαΐου. Μάλιστα, από τις 15 Απριλίου θα υπάρχει μείωση στην τιμή του εισιτηρίου, σε τιμές χαμηλής περιόδου.

Φωτ.: Σκι στον Παρνασσό με θέα τον Κορινθιακό Κόλπο, το Γαλαξίδι και την Πελοπόννησο (Klaus Listl / Freezing Motions / On Parnassos)

Μοναδικός συνδυασμός αλπικού βουνού, θάλασσας και Πολιτισμού

Ο Παρνασσός είναι ένας μεγάλος ορεινός όγκος που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κόλπους, τον Ευβοϊκό και τον Κορινθιακό. Το αλπικό πεδίο όπου βρίσκεται το χιονοδρομικό, απέχει μόλις 50 χλμ. από την Ιτέα και την Αντίκυρα (περίπου 50 λεπτά οδήγηση), 67 χλμ από το Γαλαξίδι και 78 χλμ από τα Καμένα Βούρλα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να κάνει σκι/snowboard και μέσα σε μία ώρα να βρίσκεται σε κάποια παραλία τις περιοχής. Τα παραπάνω μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με επίσκεψη στους Δελφούς, απογειώνοντας την εμπειρία.

Συνδυασμός και με άλλες δραστηριότητες

Ο Παρνασσός και η Αράχωβα δεν είναι προορισμοί μόνο για χιονοδρομία. Ειδικά την Άνοιξη ενδείκνυνται και για άλλες δραστηριότητες. Στο Λιβάδι Αράχωβας μπορείτε να κάνετε ιππασία στο Άτι όλο το χρόνο, να ενοικιάσετε ηλεκτρικό ποδήλατο ή mountain bike από την True Wheels και να κάνετε οργανωμένες περιηγήσεις με επαγγελματία οδηγό, να κάνετε πεζοπορία στα πανέμορφα μονοπάτια του βουνού ή να γνωρίσετε πρωτότυπες εναλλακτικές δραστηριότητες.

Δείτε τις 14 κορυφαίες δραστηριότητες στην Αράχωβα

Είναι ελάχιστα τα μέρη στον πλανήτη όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τέτοιο συνδυασμό. Ακόμη και όταν κλείσει το χιονοδρομικό, η χιονοδρομική σεζόν μπορεί να συνεχιστεί με το ορειβατικό σκι, που φέτος είναι πιθανό να μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάποια σημεία του βουνού ακόμη και τον Ιούνιο!

Ζήστε φέτος τον Απρίλιο και το Μάιο τη μοναδική εμπειρία του ανοιξιάτικου Παρνασσού. Προτείνουμε να διανυκτερεύσετε για μερικά βράδια σε κάποιο χωριό του Παρνασσού, για να υπάρχει περισσότερες διαθέσιμος χρόνος.

Διαμονή στον Παρνασσό – Οι καλύτερες προτάσεις

Κείμενο: Γιάννης Κωστελίδης

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση