Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Ρωμαίικο Αντάμωμα στο Χάνι της Γραβιάς (αναβάλλεται)

Created date

04/08/2021 - 12:44

Body

Φωτ.: Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Κοινόν Αινιάνων

Η εκδήλωση αναβλήθηκε εξαιτίας των πυρκαγιών.

H Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Κοινόν Αινιάνων, ολοκληρώνει τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με την μουσικοχορευτική βραδιά «Ρωμαίικο Αντάμωμα», το Σάββατο 7 Αυγούστου, στις 21:00, στο Χάνι της Γραβιάς.

Το Ηρωϊκό έπος του 1821, σαν πηγή διαρκούς έμπνευσης, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής διαχρονικά μέχρι σήμερα και είναι μια συνέχεια από τα Ομηρικά έτη.

Στις Ραψωδίες του Ομήρου περιγράφονται σκηνές ηρωικών πράξεων που πολλές απ’ αυτές συμπίπτουν ή σχεδόν ταυτίζονται με αυτές των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ακόμα πολλές από τις περιγραφικές εικόνες του Ομήρου, είναι πανομοιότυπες με εικόνες που έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό μας από τος αγώνες της Επανάστασης: "Το πλάι, πλάι πήγαινε, τον ταμπουρά λαλούσε, εγώ ραγιάς δεν γίνομαι, Τούρκος δεν προσκυνάω".

Στην Μουσικοχορευτική μας εκδήλωση σας λέμε: "Έλληνες! Απαρνηθείτε τα φράγκικα, φορέστε τα Ρωμαίικα και Ελάτε να ανταμωθούμε στο Χάνι της Γραβιάς".

Την Εκδήλωση πλαισιώνουν ο Σύλλογος Αναβιωτών Σάλωνα 1821 & ο Σύλλογος Αναβιωτών Απογόνων Σουλιωτών Παράρτημα Ναυπάκτου.

Συμμετέχουν οι: Άρης Ντίνας (τραγούδι, ταμπουράς), Ανδριάνα Μόκα (τραγούδι), Θοδωρής Τασούλας (κλαρίνο), Βασίλης Σμάνης (λαούτο, τραγούδι), Κυριακός Γκουβέντας (βιολί), Βασίλης Γαλάνης (κρουστά, νταούλι), Κωνσταντίνα Συλεούνη (κείμενα, αφήγηση).

  • Γενική είσοδος: €12
  • Για έκδοση εισιτηρίων πατήστε εδώ.
  • Περισσότερες πληροφορίες: 2265091735, 6942537930

Hot Links