Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Πότε ανοίγει το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού για τη σεζόν 2019-2020

Created date

12/12/2019 - 12:31

Body

Σημερινή εικόνα (12/12/2019) από τα Κελάρια 1950 - Photo: Ήλια Γκούμα / onParnassos.gr

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού για τη σεζόν 2019-2020, ενώ όπως φαίνεται θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει και για χιονοδρομία.

Το ύψος χιονιού αυτή τη στιγμή στα Κελάρια ανέρχεται περίπου στα 40 εκατοστά. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του onparnassos.gr από το χιονοδρομικό κέντρο, τα διαστρωτικά μηχανήματα δουλεύουν με σκοπό να συμπιεστεί το πρώτο στρώμα χιονιού, δημιουργώντας μία καλή βάση, καθιστώντας τον βασικό άξονα των πιστών στα Κελάρια (Αίολο, Βάκχο, Περικλή) κατάλληλο για ασφαλή χιονοδρομία.

Εξάλλου, το Σάββατο προβλέπονται νέες χιονοπτώσεις, οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν τη χιονόστρωση στον Παρνασσό.

Update 17/12/2019 19:14
Η διοίκηση του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού δεν έχει εκδόσει ακόμη νεότερη επίσημη ανακοίνωση για το άνοιγμα του κέντρου στις 18/12, ενώ δεν έχει δημοσιευθεί ούτε ο τιμοκατάλογος για τη σεζόν 2019-2020. Οι πληροφορίες του onparnassos.gr αναφέρουν ότι δεν θα ανοίξει την Τετάρτη 18/12, όπως είχε αρχικά ανακοινώσει το χιονοδρομικό. Γίνονται προετοιμασίες για να μπορέσει να ανοίξει τις επόμενες μέρες. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Update 20/12/2019 10:19
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), το Χ.Κ. Παρνασσού, έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία του και είναι έτοιμο να ανοίξει. Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες διαθέσιμες μετεωρολογικές προβλέψεις, ο καιρός τουλάχιστον για το διάστημα 21.12 -23.12 δεν θα είναι σύμμαχος. Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που θα επικρατούν στην περιοχή, σε συνδυασμό με τις αναμενόμενες βροχοπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα τόσο στην ομαλή λειτουργία των αναβατήρων, όσο και στις πίστες χιονοδρομίας. Θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για την επίσημη ημέρα έναρξης λειτουργίας του κέντρου. Δείτε την ανακοίνωση εδώ.

Update 23/12/2019 16:20
Το Χ.Κ Παρνασσού θα λειτουργήσει την Τρίτη 24/12/2019 για πανοραμική βόλτα με τους αναβατήρες Αφροδίτη, Βάκχος, Ερμής, Ηνίοχος, Ήρα και baby 3. Για χιονοδρομία θα είναι ανοιχτή μόνο η πίστα αρχαρίων Baby 3.

Κατάσταση λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού

Ζωντανή εικόνα από τις webcams στον Παρνασσό

Hot Links

Instagram Feed

Winter is loading...⁠
⁠
📷 @_fotis_drls_⁠
⁠
📍 Mt. Parnassos⁠
⁠
Tag #onparnassos @onparnassos to get a chance to be featured!⁠
⁠
#snowy #Parnassos #OnParnassos #Greece #winter #winteriscoming #winterisloading #earth_official ⁠
#discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #travelmore #travel #alpine #covidfree #europe #nextdestination #vacation ⁠
#mountain #snow #peaks #mountainlife #photography #landscapephotographycomments3
Welcome November!⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #November #winteriscoming #winterisloading #earth_official #arachova #agoriani #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #forest #hiking #path #bestpics #travelmore #travel #covidfree #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgramcomments0
The traditional village of Polydrosos (Souvala).⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Polydrosos #Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #earth_official #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgram #stone #villagecomments1
]]>]]>Βρείτε μας στο Instagram]]>]]>