Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Χ.Κ. Παρνασσού: Ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας και τον τιμοκατάλογο 2019-2020

Created date

20/12/2019 - 11:40

Body

Βάκχος, Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού 19/12/2019 - Photo © onParnassos.gr / Ήλια Γκούμα

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία του και είναι έτοιμο να ανοίξει. Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες διαθέσιμες μετεωρολογικές προβλέψεις, ο καιρός τουλάχιστον για το διάστημα 21/12 - 23/12 δεν θα είναι σύμμαχος. Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που θα επικρατούν στην περιοχή, σε συνδυασμό με τις αναμενόμενες βροχοπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα τόσο στην ομαλή λειτουργία των αναβατήρων, όσο και στις πίστες χιονοδρομίας.

Συνεπώς η επίσημη ημέρα έναρξης λειτουργίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, με την Παραμονή Χριστουγέννων 24/12 να θεωρείται η πιο πιθανή ημερομηνία. Το αν θα είναι ανοιχτό μόνο για βόλτα ή και για χιονοδρομία δεν μπορεί να αποφασιστεί ακόμη, καθώς θα γίνει νέα εκτίμηση μετά το πέρας της κακοκαιρίας των επόμενων ημερών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για την επίσημη ημέρα λειτουργίας του Κέντρου, ωστόσο για όσους επιθυμούν να προαγοράσουν κάρτες χιονοδρομίας για τη σεζόν, τα ταμεία θα λειτουργούν κανονικά στα Κελάρια από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου (09:00-16:00).

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΕΤΑΔ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των επισκεπτών υπάρχει πρόβλεψη -κατά τις μέρες αιχμής- υπηρεσίας «snow shuttle» για την μεταφορά των πελατών από τα απομακρυσμένα parking (P5 & P6 Κελάρια ) στον χώρο των εκδοτηρίων στο 1750μ στα Κελάρια.

Το Snow Park θα λειτουργεί και φέτος εμπλουτισμένο με νέα παιχνίδια, ενώ μεγάλα αθλητικά events χιονοδρομίας θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον και τις εντυπώσεις των χιονοδρόμων.

Ωράριο λειτουργίας
Η ανακοίνωση αναφέρει πως το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε καιρού επιτρέποντος να είναι ανοικτό στα Κελάρια, αλλά και την Φτερόλακα, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Οι αναβατήρες θα λειτουργούν τις καθημερινές 09.00-15.00 και τα Σ/Κ και αργίες 08.00-16.00.

Η ΕΤΑΔ στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι για την εύρυθμη λειτουργία του ΧΚΠ υπάρχει πλήρης συντονισμός της ΕΤΑΔ ΑΕ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, η οποία έχει αναλάβει τις υπηρεσίες αποχιονισμού στο σύνολο του οδικού δίκτυού που οδηγεί στις εισόδους του ΧΚΠ, σε συνεργασία με τους Δήμους Αράχωβας, Αμφίκλειας και Δελφών.

Εκτός των χιονοδρομικών εγκαταστάσεων, υπάρχουν κτιριακές υποδομές όπου λειτουργούν καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής, ενοικίασης και πώλησης χιονοδρομικού εξοπλισμού, σχολών εκμάθησης χιονοδρομίας, καθώς και παροχής ιατρικών υπηρεσιών (πρώτων βοηθειών) με παρουσία γιατρού και νοσοκόμου. Ακόμη, στη θέση «Κελάρια 1950» λειτουργεί κατάστημα συντήρησης για σκι και snowboard, με τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά μηχανήματα.

Ο τιμοκατάλογος του ΧΚΠ 2019-2020

Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που δημοσιεύθηκε από το ΧΚΠ στις 19/12/2019, καταργούνται οι κάρτες πολλαπλών μονάδων, ενώ όπως φαίνεται υπάρχει μία ετήσια κάρτα. Επίσης έχουν προστεθεί κάρτες τριών και εννέα συνεχόμενων ημερών. Πάντως, οι πληροφορίες είναι περιορισμένες και χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τον τιμοκατάλογο.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναμένεται να λειτουργήσει και το online σύστημα αγοράς εισιτηρίων και επαναφόρτισης καρτών.
Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση.

Hot Links

Instagram Feed

Winter is loading...⁠
⁠
📷 @_fotis_drls_⁠
⁠
📍 Mt. Parnassos⁠
⁠
Tag #onparnassos @onparnassos to get a chance to be featured!⁠
⁠
#snowy #Parnassos #OnParnassos #Greece #winter #winteriscoming #winterisloading #earth_official ⁠
#discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #travelmore #travel #alpine #covidfree #europe #nextdestination #vacation ⁠
#mountain #snow #peaks #mountainlife #photography #landscapephotographycomments3
Welcome November!⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #November #winteriscoming #winterisloading #earth_official #arachova #agoriani #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #forest #hiking #path #bestpics #travelmore #travel #covidfree #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgramcomments0
The traditional village of Polydrosos (Souvala).⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Polydrosos #Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #earth_official #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgram #stone #villagecomments1
]]>]]>Βρείτε μας στο Instagram]]>]]>