Δημοφιλή άρθρα
Αprès-ski party, στο Wheelhouse Parnassos στο Λιβάδι Αράχωβας. Tο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 17:30, το Wheelhouse Parnassos στο...
Ανοίγει για χιονοδρομία το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού - Ποιες πίστες θα λειτουργήσουν. Από αύριο Τετάρτη 10...
Δώρα Γης: Η γαστρονομική Εδέμ της Αγόριανης. Το Δώρα Γης έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια...
Στην ταβέρνα του Μπάμπη στο Λιβάδι Παρνασσού για αυθεντική αραχωβίτικη κουζίνα. Αν είστε λάτρεις της αραχωβίτικης...
Πρώτη ημέρα λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού για τη σεζόν 2023-2024. Σήμερα, Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Η σπηλιά που, σύμφωνα με το μύθο, κατοικούνταν από τις νεράιδες του Παρνασσού, βρίσκεται στην πλαγιά πάνω από τη Βάργιανη.

Το βάθος του σπηλαίου εκτιμάται ότι φτάνει τα 100μ. Αποτελείται από δύο θαλάμους, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν περίπου 10 λεκάνες με βάθος πάνω από 1 μέτρο.

Ακολουθώντας το μονοπάτι που οδηγεί σ’ αυτήν από τη Βάργιανη, μετά από μια διαδρομή πνιγμένη στο πράσινο και με εξαιρετική θέα, θα βρεθείτε μπροστά σε ένα εκπληκτικό θέαμα. Μία σπηλιά γεμάτη λίμνες, σταλακτίτες και σταλαγμίτες, που στο πέρασμα των αιώνων δημιούργησαν εξαίσια γλυπτά.

Η Νεραϊδοσπηλιά μπορεί να προσεγγιστεί και από μία δεύτερη διαδρομή, από την περιοχή «Δόκανο», μεταξύ Λιβαδίου και Επταλόφου (Αγόριανης), ακολουθώντας τον χωματόδρομο με τη σήμανση προς «Κοσμά Αιτωλό».

Η είσοδος του σπηλαίου βρίσκεται σε απόκρημνα βράχια μέτριου βαθμού δυσκολίας, στα οποία απαιτείται ασφάλιση.

Δείτε όλα τα αξιοθέατα στον Παρνασσό

Το onparnassos.gr στην προσπάθεια να προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με πεζοπορικές ή άλλες διαδρομές του ορεινού όγκου του Παρνασσού φιλοξενεί πληροφορίες και χάρτες με ενσωματωμένα αρχεία διαδρομών που προέρχονται από διάφορες πηγές. Παρά τις προσπάθειες για τον έλεγχο και την αξιοπιστία των δεδομένων, στις διαδρομές ενδέχεται να υπάρχουν λάθη στις μετρήσεις ή ακόμη και διαφορές στα στοιχεία της διαδρομής που οφείλονται σε αλλαγές του φυσικού τοπίου (π.χ. διαβρώσεις, κατολισθήσεις, μη συντήρηση διαδρομών κτλ). Ως εκ τούτου η χρήση των στοιχείων γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του επισκέπτη / χρήστη του παρόντος ιστοτόπου. Το onparnassos.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για την ακρίβεια και τη χρήση των στοιχείων των διαδρομών που φιλοξενούνται σε αυτόν. Γίνεται μνεία ότι οι χρήστες οφείλουν να ακολουθούν τις σημάνσεις (ταμπέλες) των μονοπατιών όπου υπάρχουν, να μην υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους, να είναι ενημερωμένοι για τις καιρικές συνθήκες, να γνωρίζουν τις βασικές παραδοσιακές τεχνικές προσανατολισμού στο βουνό και να είναι εξοπλισμένοι με τον απαραίτητο ορειβατικό εξοπλισμό.​

Τοποθεσία

Πρόσφατες προβολές

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση