Δημοφιλή άρθρα
Το Classic Legends Rally 2024 περνάει από χωριά του Παρνασσού και τερματίζει στην Αμφίκλεια. Ο Σύλλογος...
Η Αράχωβα είναι έτοιμη για το Πανηγυράκι της - Αναλυτικό πρόγραμμα. Η Αράχωβα είναι έτοιμη για...
Αγώνες δρόμου για παιδιά όλων των ηλικιών στην Τιθορέα. Αγώνες δρόμου για παιδιά όλων των ηλικιών...
Οι Δελφοί υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα. Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία...
To Πανηγυράκι Αράχωβας 2024 - Όλο το εορταστικό πρόγραμμα. Το φημισμένο Πανηγυράκι της Αράχωβας θα πραγματοποιηθεί...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Τρέχουμε «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα» στο αρχαίο μονοπάτι των Δελφών - Πληροφορίες για τον αγώνα

Δημοσίευση: 15/11/2017 16:36
|
Τελ. Ενημέρωση: 11/10/2021 03:32

Ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας – Κίρρας και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Δελφικές Αμφικτυονίες» συνδιοργανώνουν για 6η συνεχή χρονιά τον αγώνα ορεινού δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα», την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, που θα λάβει χώρα στους Δελφούς. Πρόκειται για έναν αγώνα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνδυάζει τον αθλητισμό, τη ψυχαγωγία, το μύθο (Δευκαλίων), την ιστορία της περιοχής και τα πανέμορφα τοπία της.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αγώνας δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα» θα χωρίζεται σε δύο διαδρομές, ώστε οι αθλητές να μπορούν να επιλέξουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους και την προπονητική τους κατάσταση. Πιο αναλυτικά, η μεγάλη διαδρομή θα έχει μήκος 25 χλμ. με υψομετρική διαφορά 1.200 μέτρα, ενώ η μικρή διαδρομή θα έχει μήκος 10 χλμ. με υψομετρική διαφορά 550 μέτρα.

Οι διαδρομές εναλλάσσονται μεταξύ μονοπατιών και δασικών χωματόδρομων ενώ δεν εμπεριέχουν κανένα τεχνικό ή επικίνδυνο πέρασμα. Μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι κοινό με το διεθνές μονοπάτι Ε4, ενώ ένα κομμάτι περίπου 2 χλμ. διασχίζει παρθένο ελατοδάσος του Παρνασσού. Το μέγιστο υψόμετρο που φτάνει η μεγάλη διαδρομή είναι στα 1.650 μέτρα, όπου η θέα προς όλες τις πλευρές του ορίζοντα είναι μαγευτική. Οι κορυφές του Παρνασσού, Λιάκουρα, Γεροντόβραχος, Παλιοβούνα, το εντυπωσιακό οροπέδιο Λιβάδι Παρνασσού αλλά και πιο μακριά οι κορυφές της Κίρφης και του Ελικώνα σε συνδυασμό πάντα με την ομορφιά του Κορινθιακού Κόλπου και των ορεινών όγκων της βόρειας Πελοποννήσου, θα μαγέψουν τους αθλητές.

Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα για τη διαδρομή των 25 χλμ ανέρχεται στα 20€ και για τη διαδρομή των 10 χλμ στα 10€. Δίνεται η δυνατότητα για αυθημερόν μετακίνηση των αθλητών με λεωφορείο του αγώνα από Αθήνα προς Δελφούς το οποίο θα αναχωρήσει στις 3/12/2017 στις 5:45 π.μ. από το Σύνταγμα (παρκινγκ Φιλελλήνων). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει διαδοχικές στάσεις στο Νοσοκομείο Υγεία, στη Γέφυρα της Βαρυμπόμπης (Στάση ΚΤΕΛ) και στο Σχηματάρι (Plaza Olympus). Αναχώρηση από τους Δελφούς θα γίνει γύρω στις 17:00 μετά τις απονομές. Το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι 8€ το άτομο συνολικά.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Τηλ.: 2265083101 – 6944396196
Τηλ: 6939209980

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση