Δημοφιλή άρθρα
Καθημερινές στην Αγόριανη – Ελκυστικά πακέτα διαμονής με ημιδιατροφή στο Μπαλκόνι της Αγόριανης.
Οι ανακαινισμένες σουίτες του Ευ Ζην στην Αράχωβα. Χτισμένο σε προνομιακή θέση, στον κεντρικό δρόμο της...
Γευστικές εκπλήξεις στην ταβέρνα του Κυρ Γιάννη στην Αγόριανη – Ανοιχτή και τις καθημερινές.
Ρουχισμός για το βουνό by Minas Kokkoris Fashion Code.
Επιστρέφουν τα μοναδικά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο Le Grand Chalet. Μετά από έναν χειμώνα αδράνειας,...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Φωτ.: genimagis.gr

Αγνά γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από βοσκοτόπια του Παρνασσού μας χαρίζουν τις περίφημες χυλοπίτες της Αράχωβας. Οι χυλοπίτες και ο τραχανάς είναι δύο είδη παραδοσιακών προϊόντων που κατέχουν περίοπτη θέση στην αραχωβίτικη κουζίνα.

Οι χυλοπίτες της Αράχωβας παρασκευάζονται από το εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων Γέννημα Γης, που βρίσκεται στο Λιβάδι Αράχωβας. Μέσα από την πολυετή πείρα τους διοχέτευσαν στην επόμενη γενιά της οικογένειας τα μυστικά της πετυχημένης παρασκευής ζυμαρικών.

Όλα τα υλικά προέρχονται από την περιοχή του Παρνασσού, ενώ αρκετά στάδια της διαδικασίας παρασκευής γίνονται χειροποίητα. Για παράδειγμα οι μακριές χυλοπίτες, αφού ακολουθήσουν την διαδικασία της ξήρανσης σε φούρνο, συσκευάζονται με το χέρι λόγω μήκους, το οποίο μπορεί να φτάσει τα 18 εκατοστά!

Χυλοπίτες βρίσκουμε φαρδιές, πιο στενές, ή ακόμη και ολικής άλεσης αλλά και διαφόρων γεύσεων. Επίσης, υπάρχουν το παιχνιδιάρικο κοφτό χυλοπιτάκι, αλλά και το κλασσικό κριθαράκι.

Τα προϊόντα διατίθενται σε συσκευασίες των 500 γραμμαρίων και του ενός κιλού και έχουν ως εμπορικό σήμα το ρολόι της Αράχωβας, όπως άλλωστε και η καλόγουστη ταμπέλα του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο λειτουργεί με χονδρική προμήθευση, αλλά τα ζυμαρικά τα βρίσκουμε και σε συνεργαζόμενα μαγαζιά της Αράχωβας, που πωλούν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως στο κατάστημα του Παναγάκου ή στο Ορέων Γεύσεις, στα Super Market ΑΒ, αλλά και σε ταβέρνες του Παρνασσού.

Το Γέννημα Γης, όπως μαρτυρά το όνομά του, με σεβασμό στα υλικά της φύσης και ορεξάτους ανθρώπους στην παραγωγή που φροντίζουν κάθε λεπτομέρεια, συνεχίζει να υπηρετεί την παράδοση και να μας χαρίζει νόστιμα χειροποίητα ζυμαρικά!

Μπορείτε να αγοράσετε απευθείας τα προϊόντα από το e-shop: www.genimagis.gr

Δείτε και άλλα τοπικά προϊόντα της Αράχωβας και του Παρνασσού

Κείμενο: Καρίνα Βέρδη
Επιμέλεια: Γιάννης Κωστελίδης
Φωτογραφίες: Γέννημα Γης

Πρόσφατες προβολές

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση