Δημοφιλή άρθρα
Το ανανεωμένο κατάστημα Minas Kokkoris Fashion Code σε νέα διεύθυνση στην Αράχωβα. Πλήρως ανανεωμένο και στο...
Wheelhouse Parnassos: Το νέο ξεχωριστό στέκι στο Λιβάδι Αράχωβας.
Ποιες πίστες ανοίγουν για χιονοδρομία στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Από αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου θα δοθούν...
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Le Grand Chalet. Tο εντυπωσιακό all day bar-restaurant Le Grand Chalet στην...
Πότε ανοίγει το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού για τη σεζόν 2022-2023. Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 θα ξεκινήσει τη...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Δημοσίευση: 16/05/2022 10:10
|
Τελ. Ενημέρωση: 25/05/2022 11:25

Στις 18 Μαΐου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων με θέματα που αφορούν στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2022 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Η Δύναμη των Μουσείων».

Με την επιλογή του συγκεκριμένου θέματος, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιδιώκει να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και διοργανώνουν την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 10:00, δράση με θέμα: ««Ένα μουσείο με αρχαία εκθέματα και σύγχρονες τεχνολογίες».

Πρόκειται για οργάνωση ειδικών ξεναγήσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, όπου θα παρουσιασθούν οι εφαρμογές και τα εργαλεία της νέας ψηφιακή περιήγησης του Μουσείου και θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους η ανάπτυξη της τεχνολογίας συμβάλλει στην προστασία, την ερμηνεία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η δράση αυτή απευθύνεται αποκλειστικά σε σχολικές τάξεις και σε ομάδες ατόμων με αναπηρία, ενώ την ημέρα αυτή η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη για όλους.

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση