Δημοφιλή άρθρα
Ο Γιάννης Κότσιρας στην Ιτέα στο 6ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ». Ο Γιάννης Κότσιρας συμμετέχει...
Διονύσια 2024: Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας. Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος...
Θερινό σινεμά στην Κάτω Τιθορέα - Όλες οι ταινίες του φετινού καλοκαιριού. Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός...
Ο Κώστας Μακεδόνας στην Άμφισσα στο 6ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ». Ο Κώστας Μακεδόνας συμμετέχει...
Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Αγόριανη - Όλο το πρόγραμμα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγόριανης προγραμματίζει φέτος το...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Το 3ο Arachova Trail ήταν το κορυφαίο γεγονός της καλοκαιρινής Αράχωβας [εικόνες]

Δημοσίευση: 06/09/2017 17:48
|
Τελ. Ενημέρωση: 11/10/2021 03:32

Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, οι πλαγιές του Παρνασσού, οι δρόμοι και τα σοκάκια της Αράχωβας, πλημμύρισαν τόσο από αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στο 3ο Arachova Trail όσο και από κόσμο που συγκεντρώθηκε για να τους απολαύσει.

Ο θεός Απόλλωνας είχε συναινέσει στη διεξαγωγή του Arachova Trail κι έτσι ο καιρός ηλιόλουστος και δροσερός, ήταν ιδανικός για τον ορεινό ημιμαραθώνιο των 21χλμ., τον ορεινό αγώνα δρόμου 11χλμ. και τον παιδικό αγώνα 1χλμ. Η οργάνωση από τον Σύλλογο Χιονοδρομίας Ορειβασίας Αράχωβας (ΣΧΟΑ), η προθυμία των εθελοντών, αλλά και το συνολικό θετικό κλίμα απέσπασαν εξαιρετικά θετικά σχόλια από συμμετέχοντες και θεατές. Πολύτιμη και… γευστική ήταν η βοήθεια των γυναικών του Συλλόγου Γυναικών Αράχωβας οι οποίες… ντόπαραν τους αθλητές με τοπικά αραχωβίτικα εδέσματα σε διάφορα σημεία της διαδρομής.

Η εκκίνηση του αγώνα για όλες τις διαδρομές δόθηκε από το Γυμνάσιο Αράχωβας και από εκεί οι αθλητές σκαρφάλωσαν στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού περνώντας από σπουδαία σημεία φυσικού κάλλους όπως η θέση «Βλαχόλακκα», η θέση «Μάνα» και το Ιστορικό Πεδίο της Μάχης της Αράχωβας, από το οποίο εισήρθαν και πάλι στο χωριό κατεβαίνοντας τα 264 σκαλοπάτια του Εγκάρσιου για να οδηγηθούν μέσα από τα καλντερίμια και πάλι στο σημείο εκκίνησης. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι το υψηλότερο σημείο που έφτασαν οι αθλητές των 21 χλμ. ήταν σε υψόμετρο 1880μ.

Ο αγώνας της μεγάλης διαδρομής των 21χλμ. ξεκίνησε στις 09:30, ενώ μισή ώρα αργότερα ξεκίνησε ο αγώνας των 11χλμ. και αμέσως μετά ο παιδικός. Για τη διαδρομή των 21χλμ. πρώτος τερμάτισε ο Θανάσης Παγουνάδης με χρόνο 2:05:31, ενώ στα 11χλμ. πρώτος την κορδέλα έκοψε ο Κώστας Ζήνδρος με χρόνο 00:58:12. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν αθλητές, θεατές, χορηγους όλους όσους προσέφεραν την βοήθειά τους, δίνοντας ραντεβού το 2018 στο 4ο Arachova Trail το οποίο πιθανόν θα περιλαμβάνει και μεγαλύτερη διαδρομή 45χλμ!

Το onParnassos.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας του Arachova Trail.

Φωτογραφίες: Outrun, Arachova Trail

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση