Δημοφιλή άρθρα
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού το Διεθνές Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων 2023. Tην έναρξη του Πρωταθλήματος Αλπικών Αγωνισμάτων...
Μονοπάτι Παρνασσού 2023: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον ορεινό ημιμαραθώνιο στην Αμφίκλεια. Οι ορεινοί αγώνες δρόμου...
Το Αγνάντιο: Κλασικό στέκι για καλό φαγητό στην Αράχωβα με θέα το Ρολόι.
Sunset ski το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Photo © Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού ...
Αλευρομουτζούρωμα 2023 στο Γαλαξείδι: Αναλυτικό πρόγραμμα. Το Αποκριάτικο πρόγραμμα Αλευρομουτζούρωμα 2023, που διοργανώνει ο Δήμος Δελφών...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Ταξίδι στις γεύσεις του ψωμιού: Διήμερες εκδηλώσεις στην Αμφίκλεια

Δημοσίευση: 15/11/2022 10:58
|
Τελ. Ενημέρωση: 15/11/2022 10:58

mouseio_artou.jpg

Η καρδιά του ψωμιού και της αρτοποιίας θα χτυπήσει δυνατά στην Αμφίκλεια, την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, με τη διοργάνωση των διήμερων εκδηλώσεων «Ταξίδι στις γεύσεις του ψωμιού».

Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η Κοινότητα Αμφίκλειας, ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Αμφίκλειας «Δαδιώτικη Εστία» και ο Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμφίκλειας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας.

Με οδηγό την Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας θα πραγματοποιηθεί ένα ταξίδι στις γεύσεις του ψωμιού και στην ελληνική παράδοση, με παρασκευές που θα πλάθονται και θα ψήνονται επιτόπου στον υπαίθριο φούρνο, που θα στηθεί στην κεντρική πλατεία.

Παράλληλα, το Μουσείο Άρτου θα είναι ανοιχτό για το κοινό, διατροφολόγοι θα απενοχοποιήσουν τον ρόλο του ψωμιού στη διατροφή μας, γυναίκες της Αμφίκλειας θα μοιραστούν τα μυστικά τους για το «κέντημα» της παραδοσιακής Δαδιώτικης Πρεβέντας, ενώ οι μικροί φίλοι των εκδηλώσεων θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι γνώσεων, βιωματικό αλλά και γευστικό.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

  • Κυριακή 20 Νοεμβρίου, ώρες 10:00-18:00, στην κεντρική πλατεία Αμφίκλειας
    «Γευστικές μνήμες από το παρελθόν στο παρόν».
  • Δευτέρα 21 Νομεβρίου, ώρες 9:00-13:00, στην κεντρική πλατεία Αμφίκλειας
    «Αργή ωρίμανση, προζύμι και φυσική μαγιά οδηγούν το ταξίδι του ψωμιού».

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση