Δημοφιλή άρθρα
«Μονοπάτι Παρνασσού 2023»: Παράταση στις εγγραφές των ορεινών αγώνων δρόμου στην Αμφίκλεια. Λίγες ημέρες μας χωρίζουν...
Πανηγυράκι της Αράχωβας 2023: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή. Όλα είναι έτοιμα για το Πανηγυράκι...
Sehre: Το μεγάλο party της αγαπημένης φωλιάς στην Αράχωβα για τα 17 χρόνια λειτουργίας. To Sehre,...
Το Μεγάλο Σάββατο κλείνει το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Μετά από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις και λαμβάνοντας υπόψη...
Πότε κλείνει το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Photo © Γιάννης Κωστελίδης / On Parnassos ...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Όλα έτοιμα για το φημισμένο Πανηγυράκι της Αράχωβας - Αναλυτικό πρόγραμμα

Δημοσίευση: 22/04/2022 12:35
|
Τελ. Ενημέρωση: 25/05/2022 12:19

dimitra_stasinopoyloy_panigirak.jpg

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, εξαιτίας της πανδημίας, επιστρέφει στην Αράχωβα το περίφημο Πανηγυράκι της που θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου έως την Τετάρτη 27 Απριλίου.

Η μεγάλη γιορτή, προς τιμήν του πολιούχου της περιοχής Άη Γιώργη, αποτελεί για την Αράχωβα δεύτερο Πάσχα και συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου όχι μόνο από τις γύρω περιοχές, αλλά και από ολόκληρη την Ελλάδα.

Photo © Δήμητρα Στασινοπούλου

Η επίσημη έναρξη του Πανηγυριού θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα με κανονιοβολισµούς και κωδωνοκρουσίες, θα ακολουθήσει ο χορός των γερόντων στο προαύλιο του ιστορικού ναού Αγίου Γεωργίου και η περιφορά της εικόνας, πλαισιωμένη από τους εκατοντάδες επισκέπτες και ντόπιους ντυμένους με τις παραδοσιακές τους φορεσιές.

Ανήμερα της μεγάλης γιορτής, θα πραγματοποιηθούν τα αγωνιστικά έθιμα με τον ανηφορικό δρόμο των γερόντων και τα αθλήματα, το δρώμενο στη βρύση καθώς παραδοσιακοί χοροί στο προαύλιο του ναού.

roloi_arachovas1000.JPG

Την επόμενη ημέρα θα γίνουν πάλι αθλητικά αγωνίσματα, ενώ το βράδυ στο προαύλιο Γυμνασίου – Λυκείου Αράχωβας τον κόσμο θα διασκεδάσει παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα.

Η κορύφωση της γιορτής θα γίνει την Τετάρτη 27 Απριλίου με το χάλασμα του Πανηγυριού και τους παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Παπαϊωάννου.

Πάσχα στην Αράχωβα
Η Αράχωβα αν και αποτελεί τον κορυφαίο χειμερινό προορισμό, δέχεται χιλιάδες επισκέπτες και κατά την πασχαλινή περίοδο.

arachova_spring-summer.jpg

Εδώ οι επισκέπτες θα βιώσουν το παραδοσιακό Ρουμελιώτικο Πάσχα όπου την ημέρα της Λαμπρής πραγματοποιείται το παραδοσιακό ψήσιμο του αρνιού σε λάκκους ανά γειτονιές.

Η περίοδος αυτή είναι η πλέον καταλληλότερη για ανοιξιάτικες πεζοπορίες, ορεινή ποδηλασία αλλά και σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και τις 2 Μαΐου τις παρακάτω ημερομηνίες:

  • Μ. Παρασκευή 22/04
  • Μ. Σάββατο 23/04
  • Παρασκευή 29/04
  • Σάββατο 30/04
  • Κυριακή 01/05
  • Δευτέρα, 02/05

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα για το Πανηγυράκι της Αράχωβας εδώ.

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση