Φωτ.: © Ελένη Πατρινού / onParnassos.gr
Στην πλατεία Παπαϊωάννου, all time classic πιάτσα της Αράχωβας, η καλή διάθεση ξεκινά συναντώντας το αχτύπητο δίδυμο Ακτίδα και Δημίνα (μαμά και κόρη), διαβαίνοντας την ξύλινη πόρτα του φιλόξενου Οίστρου by Aktida.
Ο χώρος λειτουργεί από το 2002 και έχει κατακτήσει επάξια τη φήμη του party restaurant, αφού ανά πάσα στιγμή μπορούν να στηθούν αυτοσχέδια πάρτυ ικανά να μετατρέψουν ακόμα κι ένα μουντό βράδυ Δευτέρας σε γιορτή!
Φωτ.: © Ελένη Πατρινού / onParnassos.gr
Στη διακόσμησή του κυριαρχούν το ξύλο και η πέτρα, φωτεινές πινελιές και παραμυθένιες αναφορές, ενώ τα τραπέζια του είναι έμπνευση της ίδιας της Ακτίδας Κορίτου, όπως άλλωστε κάθε σημείο του μαγαζιού!
Φωτ.: © Ελένη Πατρινού / onParnassos.gr
Ο δημοφιλής Οίστρος φαίνεται να κατέχει τη μαγική συνταγή για να αφήνει τους επισκέπτες του ικανοποιημένους, αφού κάθε ώρα της μέρας οι δυνατότητες για γευστικές απολαύσεις μοιάζουν ανεξάντλητες.
Πρωινό & Brunch
Τα πρωινά του παρουσιάζονται χορταστικά με τυρόπιτες ταψιού, αυγά, τηγανόψωμα και σπιτικές μαρμελάδες, ενώ από το μεσημέρι οι τσιπουρομεζέδες όπως φορμαέλα σαγανάκι με λουκάνικο και χόρτα με τυρί συνοδεύουν το handmade τσίπουρο από τα χέρια του συζύγου.
Lunch & Dinner
Οι πρωτότυπες συνταγές είναι εξαιρετικά νόστιμες λόγω της προσεκτικής διαλογής καλών υλικών από την τοπική αγορά και την αποκλειστική χρήση ελαιόλαδου. Οι ευρηματικές «αλχημείες» όπως τις ονομάζει η Ακτίδα απογειώνουν και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη!
Φωτ.: © Ελένη Πατρινού / onParnassos.gr
Specials by Aktida
Ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται το κρασάτο αγριογούρουνο γάστρας, κατσικάκι λεμονάτο με σταμναγκάθι, κεφτεδάκια ούζου και οσομπούκο γάλακτος. Ωστόσο η αγάπη στα θαλασσινά και ψάρια εκδηλώνεται με ευφάνταστες συνταγές όπως κριθαρότο με γαρίδες, ρυζότο θαλασσινών, πελαγίσιες τσιπούρες, αχνιστά μύδια, ψαρόσουπες.
Φωτ.: © Ελένη Πατρινού / onParnassos.gr
Εξίσου ελκυστικές είναι οι χορτόσουπες, κρεατόσουπες και η λατρεμένη καροτόσουπα με μέλι και τζίτζερ, που πολλές φορές παρουσιάζεται σε πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν ενώ hit αποτελούν τα handmade οινόμελο, ρακόμελο και κάππαρη.
Οι χορτοφαγικές επιλογές είναι πολλές. Σταθερή αξία η ποικιλία πιάτων μανιταριών, με αυξημένη ζήτηση, ενώ δεν πρέπει να παραλείψει κανείς να δοκιμάσει πιάτα όπως ρεβύθια με σπανάκι και μυρωδικά, ντοματοκεφτέδες καθώς και φάβα με λαθούρια Παρνασσού.
Φωτ.: © Ελένη Πατρινού / onParnassos.gr
Τα πιάτα συνοδεύει ροζέ και κόκκινο κρασί δικής τους παραγωγής, ενώ το γεύμα τελειώνει με λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας, πορτοκαλόπιτα ή σπιτικό γλυκό του κουταλιού και φυσικά ελληνικό καφεδάκι!
It’ s party time!
Η Δημίνα επί των μουσικών καθηκόντων, ανεβαίνει στο booth κατόπιν των απαιτήσεων του κόσμου που καταλήγει να γίνεται μια παρέα, ενώ δεν είναι λίγες oι φορές που οι πελάτες δίνουν το δικό τους στίγμα στη μουσική διασκέδαση αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τα ηνία στα decks!
Καθώς η νύχτα προχωρά, η ενημερωμένη κάβα πυροδοτεί το κέφι, ενώ ο χώρος με το μπαλκονάκι και το επιβλητικό φως στο κέντρο θυμίζει σκηνικό θεάτρου.
Ο κόσμος που το επισκέπτεται ποικίλλει από τουρίστες, εταίρους ή σύνεδρους που γευματίζουν, φανατικούς θαμώνες αλλά και διάσημους από το χώρο των media που προσελκύονται από την παρείστικη αύρα και το εξαιρετικό φαγητό.
Ο Οίστρος είναι ένα it restaurant με προσωπικότητα, εξωστρεφές, με απλότητα, ποιότητα και μεράκι, ενώ για το δίδυμο Ακτίδα και Δημίνα έχεις την αίσθηση ότι χωρίς προσπάθεια και καλοπροαίρετα θα σε «διαβάσουν» για να σου δώσουν ό,τι χρειάζεσαι.
Το τρίπτυχο Παρασκευή, Σάββατο βράδυ, Κυριακή μεσημέρι κοντά σε περίοδο γιορτών η κράτηση είναι επιβεβλημένη, ενώ στα εορταστικά γεύματα τα χρώματα και οι μυρωδιές πολλαπλασιάζονται και μια γλυκιά ζέστη χαλαρώνει τις αισθήσεις.
Όμορφη ατμόσφαιρα, ποιοτικό φαγητό, διασκέδαση με προσωπικότητα, value for money. Αποτελεί στέκι μας στην Αράχωβα που απλώς ανυπομονούμε να ξαναπάμε!
Κρατήσεις
22670 32886
Κείμενο: Καρίνα Βέρδη – Γιάννης Κωστελίδης
Φωτογραφίες: Ελένη Πατρινού