Σε μια περιοχή με ξεχωριστή αξία στην Αράχωβα, την πλατεία Παπαϊωάννου, δίπλα ακριβώς από τα σκαλιά του Εγκάρσιου, υπάρχει ένας μοναδικός χώρος γεμάτος έμπνευση, μαμαδίστικες μυρωδιές και σπιτικές γεύσεις.
Ο λόγος για τον Οίστρο, το all day bar-restaurant που από το 2002 αποτελεί ένα από τα καλύτερα hot spot του κοσμοπολίτικου χωριού.
Ο Οίστρος έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να εδραιωθεί ως μια κορυφαία επιλογή με την επιτυχία του να κρύβεται πίσω από το εκρηκτικό δίδυμο, Ακτίδας-Δημίνας (μαμάς και κόρης), οι οποίες υποδέχονται πάντα τον κόσμο με χαμόγελο και θετική ενέργεια.
Ανανεωμένη διακόσμηση τη σεζόν 2019-2020
Ο Οίστρος καλωσορίζει τη σεζόν 2019-2020 με ανανεωμένη διακόσμηση, με τα ρετρό χαρακτηριστικά να κυριαρχούν. Οι αλλαγές στις καρέκλες, αλλά και ο εντυπωσιακός πολυέλαιος εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά!
Μενού 2019-2020
Χαρακτηριστικό της γευστικής εμπειρίας του Οίστρου είναι τα πρωτότυπα πιάτα μαγειρεμένα με φαντασία.
Οι δεκάδες γευστικές επιλογές του καταλόγου του ικανοποιούν τους επισκέπτες του όλες της ώρες της ημέρας, αφού εδώ βρίσκουμε προτάσεις για πρωινό και brunch, μεσημεριανό και βραδινό.
Το πρωί ξεκινάμε την ημέρα με έναν αρωματικό καφέ και κάποια ομελέτα, ή στραπατσάδα ή ακόμα και κάποια παραδοσιακή πίτα, ενώ όσο μεσημεριάζει συντροφιά στο χειροποίητο τσιπουράκι μπορούν να κάνουν σπιτικοί κεφτέδες, η αραχωβίτικη φορμαέλα πανέ με φέτες ντομάτας ή κάποιο σαγανάκι με λουκάνικο.
Το μοναδικό οσομπούκο γάλακτος, το αγριογούρουνο στη γάστρα, το κατσικάκι με άγρια χόρτα και τα ρολά μελιτζάνας με μοσχαράκι συγκαταλέγονται στα δυνατά χαρτιά του μενού. Μπορεί να βρίσκεται στον Παρνασσό, ωστόσο ο Οίστρος φημίζεται και για τα θαλασσινά!
Δροσερές σαλάτες με πορτοκάλι, ψητό μανούρι ή και μανιτάρια αλλά και ψητά λαχανικά ή σταμναγκάθι με ντομάτα, κρεμμυδάκι και φέτα συνοδεύουν άψογα τα πιάτα μας.
Ωστόσο την εορταστική περίοδο το μενού του Οίστρου μπορεί να εμπλουτιστεί και με άλλες προτάσεις ώστε να ακολουθεί το πνεύμα των ημερών.
Party time
Δεν είναι λίγες οι φορές που το μαγαζί αυτό μεταμορφώνεται σε ένα δυνατό spot διασκέδασης. Με τη Δημίνα στα decks, τα αυτοσχέδια party ξεκινούν από το τίποτα και οι θαμώνες γλεντούν με την ψυχή τους μέχρι το ξημέρωμα.
Τοποθεσία – Μέρες και ώρες λειτουργίας
Ο Οίστρος βρίσκεται στην πλατεία Παπαϊωάννου, πάνω στον κεντρικό δρόμο της Αράχωβας. Είναι ανοιχτός από το πρωί στις 09:00 μέχρι αργά το βράδυ, 7 ημέρες την εβδομάδα.
Κείμενο: Ελένη Κάλλη
Φωτογραφίες: Ελένη Πατρινού, Γιάννης Κωστελίδης