Δημοφιλή άρθρα
Πώς θα λειτουργήσει φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού / Photo © onParnassos.gr ...
Ανακαλύψαμε το καλύτερο brunch στην Αράχωβα και σας το παρουσιάζουμε!.
20η έκθεση ψωμιού & αρτοσκευασμάτων στην Αμφίκλεια. Ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος «Η Λαδιώτικη Εστία» διοργανώνει την...
Enduro Bike Weekend στον Παρνασσό - Δηλώσεις συμμετοχής. Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου...
16η Γιορτή τσίπουρου στην Τιθορέα. Ο Εκπολιτιστικός Τουριστικός Μορφωτικός Όμιλος Τιθορέας...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Kοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα σε Δελφούς και Γραβιά

Δημοσίευση: 26/05/2022 09:54
|
Τελ. Ενημέρωση: 26/05/2022 10:11

Εντάχθηκε προς χρηματοδότηση η πρόταση του Δήμου Δελφών για την προμήθεια 30 νέων ηλεκτρικών ποδηλάτων, η οποία επιπλέον περιλαμβάνει την εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσής τους.

Η τοποθέτησή τους θα γίνει σε Δελφούς, Ιτέα, Γαλαξίδι, Αθανάσιο Διάκο και Γραβιά και έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη προμήθεια αντίστοιχου συστήματος που αφορά στην πόλη της Άμφισσας.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης με τίτλο «Βιώσιμη αστική κινητικότητα, μικροκινητικότητα, ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών μετακινήσεων» και είναι προϋπολογισμού 255.809,04 ευρώ.

Όπως είχε ενημερώσει ο Δήμος Δελφών και κατά την υποβολή της πρότασης, το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος-φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, τα πέντε σημεία που θα τοποθετηθούν είναι τα εξής:

  • Σταθμός 1: Δελφοί – Μπροστά από το ξενοδοχείο Βούζας
  • Σταθμός 2: Ιτέα – Οδός Παπαναγιώτου
  • Σταθμός 3: Γαλαξίδι – Πλατεία Μάμα
  • Σταθμός 4: Αθανάσιος Διάκος – Πλατεία Αθ. Διάκου
  • Σταθμός 5: Γραβιά – Χάνι Γραβιάς

Μέσω των εν λόγω δράσεων επιδιώκεται η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών οχημάτων, το οποίο σε συνέργεια με τις λοιπές παρεμβάσεις (εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών, web και mobile εφαρμογές), θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικροκινητικότητας.

«Μετά την πόλη της Άμφισσας, πέντε ακόμα σημεία του Δήμου Δελφών αναμένεται να έχουν προς χρήση των πολιτών, για την εξυπηρέτησή τους, μέσα μετακίνησης φιλικά προς το περιβάλλον. Αξιοποιώντας κάθε πιθανή πηγή χρηματοδότησης, στόχος μας είναι να επεκτείνουμε την εν λόγω παρέμβαση σε όσα περισσότερα σημεία μπορούμε, ιεραρχώντας τις ανάγκες ανάλογα και με την επισκεψιμότητα της κάθε περιοχής» αναφέρεται σε δήλωση του δημάρχου Δελφών, Παναγιώτη Ταγκαλή, σχετικά με την ένταξη στην χρηματοδότηση.

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση