Δημοφιλή άρθρα
10+1 λόγοι που καθιστούν την Αμφίκλεια ιδανικό προορισμό για χιονοδρόμους.
Καθημερινές στην Αγόριανη – Ελκυστικά πακέτα διαμονής με ημιδιατροφή στο Μπαλκόνι της Αγόριανης.
Οι ανακαινισμένες σουίτες του Ευ Ζην στην Αράχωβα. Χτισμένο σε προνομιακή θέση, στον κεντρικό δρόμο της...
Γευστικές εκπλήξεις στην ταβέρνα του Κυρ Γιάννη στην Αγόριανη – Ανοιχτή και τις καθημερινές.
Ρουχισμός για το βουνό by Minas Kokkoris Fashion Code.
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Kάτω Τιθορέα ΜΤΒ & Road Race 2021: Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων ποδηλασίας

Από τους περσινούς αγώνες. Photo: mtbxpert.gr

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα και το Bike Expert διοργανώνουν σε συνεργασία με το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, σειρά διασυλλογικών και Open αγώνων ορεινής ποδηλασίας και ποδηλασίας δρόμου ανάβασης, με τίτλο «Kάτω Τιθορέα ΜΤΒ & Road Race 2021».

Όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή του δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, και σε αυτούς μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με αγάπη για τις ορεινές διαδρομές, αλλά και masters της ποδηλασίας.

Η διοργάνωση των αγώνων έχει τη σφραγίδα των έμπειρων ανθρώπων του Bike Expert και αποτελεί μια ιδιαίτερη ευκαιρία για να απολαύσουν οι συμμετέχοντες τους αγώνες αλλά και τις ξεχωριστές φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Αναλυτικό πρόγραμμα 

1. Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται το «Κάτω Τιθορέα Mtb Circuit Race 2021». Πρόκειται για αγώνισμα XCC (Cross Country Short Track) με την συμμετοχή κατηγοριών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

  • Ώρα Εκκίνησης: Ο αγώνας ξεκινά με επίσημη προπόνηση στις 08:30 και συνεχίζει με τον αγώνα της 1ης κατηγορίας, αυτής των παιδιών από 8 έως 10 ετών.  Ακολουθούν οι υπόλοιπες κατηγορίες με ώρα έναρξης έως τις 14:10.
  • Σημείο εκκίνησης και τερματισμού: Η διαδρομή του αγώνα ξεκινά και καταλήγει στο δασύλλιο δίπλα από το σιδηροδρομικό σταθμό της Κάτω Τιθορέας, στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας.
  • Διαδρομή: Πρόκειται για σύντομη διαδρομή κλειστού τύπου στο χώμα, με τεχνικές δυσκολίες. Έχει μήκος 1650 μέτρων και διασχίζει το δασύλλιο στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού. Είναι πλήρως σηματοδοτημένη και από τις 2 πλευρές, σε όλο της το μήκος.

Η γραμματεία του αγώνα για τα δελτία των συμμετεχόντων θα λειτουργεί από τις 08:30 κοντά στο σημείο εκκίνησης. Η βράβευση των 6 πρώτων κάθε κατηγορίας έχει προγραμματιστεί για τις 15:00, στην κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας.

2. Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται και το «Κάτω Τιθορέα Road Ανάβαση 2021».  Πρόκειται για αγώνα ποδηλασίας δρόμου ανάβασης σε μαζική εκκίνηση με συμμετοχή παιδιών, εφήβων ενηλίκων και masters.

  • Ώρα Εκκίνησης: οι αγώνες ξεκινούν στις 17:30 για την 1η κατηγορία, αυτή των παιδιών και εφήβων. Ακολουθούν οι υπόλοιπες κατηγορίες ανά 5 λεπτά.
  • Σημείο εκκίνησης και τερματισμού: Ο αγώνας περιλαμβάνει αναβάσεις σε 2 διαδρομές με κοινό σημείο έναρξης την κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας, και τερματισμό στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, στο χωριό της Αγίας Μαρίνας.
  • Διαδρομές: Η μικρή διαδρομή (9,3 χλμ.) περνάει μέσα από το χωριό της Αγίας Μαρίνας με κατεύθυνση προς το εκκλησάκι. Η μεγάλη διαδρομή (21 χλμ) κινείται αρχικά στο δρόμο Τιθορέας – Ελάτειας και συνεχίζει προς το χωριό και το σημείο τερματισμού.

Η γραμματεία του αγώνα ανοίγει στις 16:00 για την παραλαβή των δελτίων των συμμετεχόντων.  Οι βραβεύσεις των 6 πρώτων σε κάθε κατηγορία είναι προγραμματισμένες για τις 19:00, στην κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας.

Από τους περσινούς αγώνες. Photo: mtbxpert.gr

3. Τέλος, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το «Κάτω Τιθορέα Mtb Point to Point 2021». Πρόκειται για αγώνισμα ορεινής ποδηλασίας XCP (Point to Point) σε 2 διαδρομές, με την συμμετοχή παιδιών, ενηλίκων και masters του αθλήματος.

  • Ώρα Εκκίνησης: Ο αγώνας για τη μεγάλη διαδρομή ξεκινά στις 11:00, και για τη μικρή στις 11:10.
  • Σημείο εκκίνησης και τερματισμού: Και οι 2 διαδρομές είναι κυκλικές, καθώς ξεκινούν και καταλήγουν στην κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας.
  • Διαδρομές: Η μεγάλη διαδρομή ( 43 χλμ) ξεκινά με κατεύθυνση προς τα ανατολικά και την Αγία Παρασκευή, περνώντας από την αερογέφυρα κοντά στις γραμμές του τρένου. Συνεχίζει δυτικά προς το χωριό της Αγίας Μαρίνας έως το μικρό υδάτινο ρέμα Καχάλα, όπου αλλάζει και πάλι πορεία για να καταλήξει πίσω στην Κάτω Τιθορέα.  Η Μικρή Διαδρομή (18 χλμ) είναι παρόμοια με τη μεγάλη με τη διαφορά ότι κινείται από άλλο χωματόδρομο για να καταλήξει και πάλι κυκλικά, αλλά πιο σύντομα, πίσω στο σημείο εκκίνησης.

Η γραμματεία του αγώνα ανοίγει στις 9:00 για την παραλαβή των δελτίων των συμμετεχοντων.  Οι βραβεύσεις των 6 πρώτων σε κάθε κατηγορία είναι προγραμματισμένες για τις 14:00, στην κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας.

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση