Δημοφιλή άρθρα
Χρηματοδότηση για ανάπτυξη μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας. Ο Δήμος Αμφίκλειας -...
Έρχεται το 6ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2024 - Αναλυτικό πρόγραμμα. «To Λάλον Ύδωρ» θα...
Διοργανώνεται το 7ο τουρνουά τένις στην Αράχωβα - Πότε θα διεξαχθεί. Ο Αθλητικός Ορεινός Σύλλογος Αράχωβας...
Το Classic Legends Rally 2024 περνάει από χωριά του Παρνασσού και τερματίζει στην Αμφίκλεια. Ο Σύλλογος...
Η Αράχωβα είναι έτοιμη για το Πανηγυράκι της - Αναλυτικό πρόγραμμα. Η Αράχωβα είναι έτοιμη για...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Η σημερινή ταλαιπωρία των επισκεπτών του Χιονοδρομικού και η ανακοίνωση της Διοίκησης

Δημοσίευση: 15/01/2017 20:27
|
Τελ. Ενημέρωση: 11/10/2021 03:33

Πρωτόγνωρες καταστάσεις εκτυλίχθηκαν σήμερα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Ταλαιπωρία για χιλιάδες επισκέπτες, αφού οι περισσότεροι αναβατήρες παρέμεναν κλειστοί μέχρι τις 12:30. Για την κατάσταση αυτή, οι διαχειριστές του κέντρου επικαλέστηκαν την παγοποίηση λόγω της χθεσινής χιονόπτωσης. Αρχικά, στα Κελάρια λειτουργούσε η τηλεκαμπίνα «Αφροδίτη» και ο διθέσιος αναβατήρας «Αίολος», ενώ μετά τις 12:30 δόθηκε σε λειτουργία ο «Βάκχος», στον οποίο, όμως, για να τοποθετηθούν οι καμπίνες, έπρεπε να παύσει η λειτουργία της «Αφροδίτης» λόγω του τρόπου με τον οποίο έχει κατασκευαστεί η σύζευξη. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αποχιονισμός του Βάκχου ξεκίνησε στις 10π.μ. Στην Φτερόλακα λειτουργούσαν οι αναβατήρες 6 και 7. Αποτέλεσμα της όλης κατάστασης ήταν οι πολύωρες ουρές σε εκδοτήρια και λιφτ.

Έντονο πρόβλημα δημιουργήθηκε και στην πρόσβαση στο Χιονοδρομικό, λόγω της κατάστασης του δρόμου από Λιβάδι προς Κελάρια με πολύωρο μποτιλιάριασμα εξαιτίας του πάγου στο οδόστρωμα. Ωστόσο, υπενθυμίζουμε, ότι οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να φορούν αλυσίδες στα οχήματά τους (αν δεν χρησιμοποιούν χιονολάστιχα) όταν το απαιτεί η κατάσταση των δρόμων και κυρίως να γνωρίζουν εγκαίρως πώς τοποθετούνται, ώστε να μην δημιουργούνται παρόμοια προβλήματα.

Η ανακοίνωση της ΕΤΑΔ για τη σημερινή ταλαιπωρία των εκδρομέων

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΤΑΔ την οποία παραθέτουμε αυτούσια.

«Η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ, διαχειρίστρια του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, αναλογιζόμενη την ταλαιπωρία που υπέστησαν 4 και πλέον χιλιάδες φίλοι χιονοδρόμοι που λόγω της ημέρας και της πάρα πολύ μεγάλης προσέλευσης κοινού, δεν απόλαυσαν την χιονοδρομία, ανακοινώνει ότι παρέχεται ειδική έκπτωση και στους χιονοδρόμους (κατηγορία ενήλικα) πού έκαναν χρήση των εγκαταστάσεων (αναβατήρων) του ΧΚΠ σήμερα 15.01.2017 που θα δικαιούνται εκπτωτικό εισιτήριο του 1€ , στην επόμενη φετινή τους επίσκεψη. Η έκπτωση θα πραγματοποιηθεί με την επίδειξη της απόδειξης ή της μαγνητικής κάρτας χιονοδρομίας , όπου αναγράφεται η σημερινή ημερομηνία, όσον αφορά της ημερήσιες κάρτες και για τους χιονοδρόμους (κατηγορία ενήλικα) με πολύποντες κάρτες, ενώ ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από τον εκάστοτε ταμία».

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση