Δημοφιλή άρθρα
Έρχεται το 6ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2024 - Αναλυτικό πρόγραμμα. «To Λάλον Ύδωρ» θα...
Διοργανώνεται το 7ο τουρνουά τένις στην Αράχωβα - Πότε θα διεξαχθεί. Ο Αθλητικός Ορεινός Σύλλογος Αράχωβας...
Το Classic Legends Rally 2024 περνάει από χωριά του Παρνασσού και τερματίζει στην Αμφίκλεια. Ο Σύλλογος...
Η Αράχωβα είναι έτοιμη για το Πανηγυράκι της - Αναλυτικό πρόγραμμα. Η Αράχωβα είναι έτοιμη για...
Αγώνες δρόμου για παιδιά όλων των ηλικιών στην Τιθορέα. Αγώνες δρόμου για παιδιά όλων των ηλικιών...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Γέννημα Γης: Παρασκευάζοντας τα ζυμαρικά της Αράχωβας με παραδοσιακό τρόπο

Δημοσίευση: 09/01/2019 17:17
|
Τελ. Ενημέρωση: 09/11/2021 15:38


Το εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων Γέννημα Γης βρίσκεται στην περιοχή Λιβάδι, λίγο έξω από την Αράχωβα. Με γνώμονα την αγάπη για την αραχωβίτικη παράδοση στην παρασκευή ζυμαρικών, τις αγνές πρώτες ύλες που κρύβουν μέσα τους την ενέργεια της Παρνασσικής Γης και την μακρόχρονη πείρα της οικογένειας Βασιληά, δημιουργήθηκε η πετυχημένη μονάδα από την Νικολέτα Βασιληά, κόρη της οικογένειας, που διατηρεί ζωντανές τις πατροπαράδοτες τεχνικές στην παρασκευή ζυμαρικών.

Προϊόντα

Τριών ειδών χυλοπίτες, μακριές, στενές και κοφτές, αλλά και ολικής αλέσεως, με τις πρώτες να έχουν συσκευαστεί με το χέρι λόγω μήκους, διατίθενται σε συσκευασίες των 500 γραμμαρίων και του ενός κιλού, με εμπορικό σήμα το εμβληματικό ρολόι της Αράχωβας.

Ο σταρένιος τραχανάς από μπουλουγούρι που είναι και ο παραδοσιακός της Αράχωβας έχει την τιμητική του στο εργαστήριο, ενώ δεν λείπουν τόσο ο ξινός όσο και γλυκός τραχανάς, αλλά και το κριθαράκι. Τα παραδοσιακά προϊόντα από το Γέννημα Γης χαρίζουν νόστιμα πιάτα παραδοσιακής αραχωβίτικης κουζίνας, όπως κόκορας με χυλοπίτες, ενώ χρησιμοποιούνται με επιτυχία ακόμη και σε ένα πλούσιο χωριάτικο πρωινό, αλλά και σε πίτες, όπως η τραχανόπιτα.

Αρκετά στάδια της παραγωγής γίνονται χειροποίητα, ενώ για την παρασκευή των προϊόντων χρησιμοποιούνται φρέσκο γάλα και αυγά. Για τον σταρένιο τραχανά χρησιμοποιείται αποκλειστικά γάλα από ντόπιους παραγωγούς.

Το εργαστήριο λειτουργεί με χονδρική προμήθευση και τα ζυμαρικά τα βρίσκουμε σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της Αράχωβας, που ειδικεύονται στην πώληση παραδοσιακών προϊόντων, στο σούπερ μάρκετ ΑΒ, σε ταβέρνες της περιοχής όπως το Αγνάντιο, αλλά και σε mini market της Λιβαδειάς και της Ιτέας.

Τα προϊόντα διαθέτουν άριστη εμφάνιση και αποτελούν εξαιρετικό παράδειγμα χειροποίητης εργαστηριακής παρασκευής, ενώ αποσπούν πολύ θετικά σχόλια, σε μεγάλες εκθέσεις τροφίμων και ποτών.

Όλα τα υλικά των προϊόντων προέρχονται από την περιοχή του Παρνασσού. Η διαφορά στη γεύση είναι αισθητή σε σχέση με τυπικά αντίστοιχα προϊόντα του εμπορίου και αυτό είναι κάτι που μας κάνει να τα αναζητούμε μετά μανίας!

Για online αγορές των προϊόντων επισκεφθείτε το www.genimagis.gr

Φωτογραφίες: Ελένη Πατρινού

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση