Δημοφιλή άρθρα
Έρχεται το 6ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2024 - Αναλυτικό πρόγραμμα. «To Λάλον Ύδωρ» θα...
Διοργανώνεται το 7ο τουρνουά τένις στην Αράχωβα - Πότε θα διεξαχθεί. Ο Αθλητικός Ορεινός Σύλλογος Αράχωβας...
Το Classic Legends Rally 2024 περνάει από χωριά του Παρνασσού και τερματίζει στην Αμφίκλεια. Ο Σύλλογος...
Η Αράχωβα είναι έτοιμη για το Πανηγυράκι της - Αναλυτικό πρόγραμμα. Η Αράχωβα είναι έτοιμη για...
Αγώνες δρόμου για παιδιά όλων των ηλικιών στην Τιθορέα. Αγώνες δρόμου για παιδιά όλων των ηλικιών...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Έρχεται το 6ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2024 - Αναλυτικό πρόγραμμα

Δημοσίευση: 06/06/2024 12:59
|
Τελ. Ενημέρωση: 06/06/2024 12:59
Δελφοί

«To Λάλον Ύδωρ» θα διανύσει την έκτη του διοργάνωση υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή. Μία δελφική πολιτιστική αμφικτυονία, που αιμοδοτεί κάθε καλοκαίρι την καλλιτεχνική δραστηριότητα στην κεντρική Ελλάδα, καθώς αποτελεί ένα πραγματικό δίκτυο καλλιτεχνικών δρώμενων σε διαφορετικές πόλεις και κοινωνίες της Φωκίδας με αφετηρία τους Δελφούς.

Φέτος θα διαρκέσει από τις 26 Ιουνίου έως τις 12 Αυγούστου περιλαμβάνοντας μουσικά δρώμενα σε ειδικά επιλεγμένους φυσικούς χώρους της Φωκίδας, στις πόλεις: Δελφούς, Άμφισσα, Ιτέα, ΓαΚροκύλειολαξίδι, Ερατεινή, Λιδωρίκι και .

Το φετινό πρόγραμμα, επιμένει στην ποικιλία διαφορετικών μουσικών ειδών και σχημάτων που θα εντάσσονται αρμονικά με τον εκάστοτε φυσικό χώρο, πόλη αλλά και κοινωνία όπου θα παρουσιάζονται. Η επίσημη έναρξη θα γίνει στους Δελφούς, με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών με μαέστρο τον ιδρυτή της Νίκο Μαλιάρα, σε ένα δημοφιλέστατο πρόγραμμα αριστουργηματικής κλασικής μουσικής των μεγάλων συνθετών Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι και Σκαλκώτα.

«To Λάλον Ύδωρ» φιλοξενεί την ιδιαίτερη ερμηνεύτρια Σαβίνα Γιαννάτου με τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση, ενώ περιλαμβάνει κορυφαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως ο Γιάννης Κότσιρας, η Ελένη Βιτάλη και ο Κώστας Μακεδόνας. Δίνοντας επίσης, όπως κάθε χρόνο, βήμα στους νεότερους ταλαντούχους ερμηνευτές που έχουν ήδη δώσει το στίγμα τους, όπως ο Γιάννης Διονυσίου, η Χριστιάννα Γαλιάτσου, η Μυρτώ Βασιλείου, η Δήμητρα Μπουλούζου και οι Τζουμ με το Νίκο Ξύδη. Μην αγνοώντας την παραδοσιακή μας ελληνική μουσική, το “Λάλον Ύδωρ” θα φιλοξενήσει τις Στέλλα Κονιτοπούλου και σε μία συναυλία δημοτικώΒασιλική Καρακώστα ν τραγουδιών με διάθεση αληθινού πανηγυριού στα παράλια του κορινθιακού κόλπου της Δωρίδας.

Όπως κάθε χρόνο «To Λάλον Ύδωρ» στηρίζει δυναμικά τη νεότητα και την εκπαίδευση, για αυτό φέτος, διοργανώνει συναυλία του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας, στην παραδοσιακή συνοικία της Χάρμαινας στην Άμφισσα, όπου μαθητές θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τη γνώση τους μαζί με τους καθηγητές στους, σε συνθήκες στησίματος επαγγελματικής, συναυλιακής σκηνής.

Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» είναι η πιο σημαντική δραστηριότητα του Δικτύου Δελφών που αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Δελφών, του Δήμου Δωρίδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και το οποίο φιλοδοξεί να είναι πηγή πολιτισμού και να αντανακλά την ιστορία και τη φυσική ομορφιά των Δελφών και της ευρύτερης περιοχής της Φωκίδας, τόπου που υπήρξε κέντρο του αρχαίου κόσμου και κομβικό σημείο για την εξέλιξη της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Τετάρτη 26 Ιουνίου, ώρα 21:15, Άμφισσα, Χάρμαινα
Μουσικό Σχολείο Άμφισσας – ANIMA MEA

Η Ορχήστρα ποικίλης Μουσικής και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο του 2023. Τόσο η Ορχήστρα, όσο και η χορωδία αποτελούν προϊόν συλλογικής προ-σπάθειας και συνεργασίας των εκπαιδευτικών, μουσικών ειδικοτήτων και θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής, που διδάσκονται στο σχολείο μας. Σκοπός της Ορχήστρας είναι η εκπαίδευση των μαθη-τών στην ορχηστρική σκέψη, στη συνεργασία, στο μουσικό διάλογο, στην ευγενή άμιλλα και στην αρτιότητα της μουσικής εκτέλεσης κι ερμηνείας. Το ρεπερτόριο των Μουσικών Συνόλων καλύπτει τον Ελληνικό χώρο μέσα από τις δημιουργίες κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, αλλά και συνθετών του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Η ορχήστρα αποτελείται από 32 μουσικούς (22 μαθητές όλων των τάξεων, και 10 καθηγητές) και η χορωδία από 24 μαθήτριες όλων των τάξεων. Στην Ορχήστρα συμπράττουν οι καθηγητές: Αθανασίου Γιάννης (Ηλ. Μπάσσο), Γιαβρής Σταύρος (Λαούτο), Κασσάρας Μιλτιάδης (Τσέλο), Ντόνα Μαρία (Β Βιολί), Πάλλας Θωμάς (κλ. Κιθάρα), Σαμαρά Ειρήνη (Τρομπέτα), Σισσα-μπέρης Γιάννης (Μπουζούκι), Στεργιάνης Δημοσθένης (Κλαρίνο), Τσάνος Κωνσταντίνος (Α Βιολί), Τσικέλης Γιάννης (Ακορντεόν), Διδασκαλία Χορωδίας: Κράλης Απόστολος, Μαυροπούλη Ειρήνη, Διδασκαλία ορχήστρας – Ενορχηστρώσεις- Καλλιτεχνική Επιμέλεια- Διεύθυνση: Αναγνωστόπουλος Γιάννης.

Σάββατο 29 Ιουνίου, ώρα 21:15, Δελφοί, Θέατρο Φρύνιχος
Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι & Σκαλκώτας στον Ομφαλό της Γης

PHILARMONIA ORCHESTRA / Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Μαλιάρας
H Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, η οποία χαρακτηρίζεται για τις σπουδαίες εκτελέσεις κλασικής μουσικής και τη μεγάλη μουσική κι εκπαιδευτική της δραστηριότητα, παρουσιάζει επιλογές από τα πιο δημοφιλή κι αγαπημένα έργα του κλασικού ρεπερτορίου τριών μεγάλων συνθετών: Μότσαρτ, Τσαϊ-κόφσκι και Σκαλκώτα. Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει την πασίγνωστη Μικρή Νυχτερινή Μουσική του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, τη λυρική Σερενάτα για έγχορδα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, πέντε από τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, ενώ θα ερμηνεύσει ακόμα ένα έργο Έλληνα συνθέτη, την όμορφη σερενάτα του Δημήτρη Λιάλιου, υλοποιώντας έτσι το όραμα της ορχήστρας για την ανάδειξη της ελληνικής κλασικής μουσικής.

Το σμίξιμο των ακουσμάτων αυ-τών, των αριστουργηματικών κομματιών ορχηστρικής μουσικής υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μαλιά-ρα, με την ενέργεια και την ομορφιά του δελφικού τοπίου, θα αποτελέσει μία μοναδική εμπειρία στο αμφιθέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς.

Πρόγραμμα:

  • Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Μικρή Νυκτερινή μουσική, σε Σολ μείζονα, KV 525
  • Δημήτριος Λιάλιος, Σερενάτα για έγχορδα
  • Νίκος Σκαλκώτας, 5 Ελληνικοί Χοροί για έγχορδα
  • Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ, Σερενάτα για έγχορδα σε Ντο μείζονα, op. 48
  • Διευθύνει ο Νίκος Μαλιάρας

Σάββατο 6 Ιουλίου, ώρα 21:15, Άμφισσα, Πλατεία Ησαϊα
Κώστας Μακεδόνας, Χριστιάννα Γαλιάτσου

Ο Κώστας Μακεδόνας είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της γενιάς του, έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με κορυφαίους δημιουργούς. Στα 35 χρόνια της μουσι-κής του διαδρομής έχει συνεργαστεί με τα πιο γνωστά ονόματα Ελλήνων καλλιτεχνών, πάντα με ήθος, συνέπεια και με γνώμονα την αγάπη του για το καλό τραγούδι, κουβαλώντας στις αποσκευές του δε-κάδες επιτυχίες.

Μετά την πολύ επιτυχημένη περιοδεία του το περσινό καλοκαίρι και τη συμμετοχή του για δεύτερη χρονιά στην παράσταση «Το έκτο πάτωμα» για την οποία έχει αποσπάσει διθυραμ-βικές κριτικές, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα από μεγάλες λαϊκές επιτυχίες και τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία στην ελληνική μουσική. Μαζί του η Χριστιάννα Γαλιάτσου και εξαμελής ορχή-στρα μουσικών.

Σάββατο 20 Ιουλίου, ώρα 21:15, Ιτέα, Προβλήτα
Γιάννης Κότσιρας με τις Μυρτώ Βασιλείου, Δήμητρα Μπουλούζου

Ο αγαπημένος Γιάννης Κότσιρας και το μουσικό σύνολό του που αποτελείται από εξαιρετικούς μουσι-κούς και σταθερούς συνεργάτες του, θα μοιραστεί μαζί μας μία ξεχωριστή συναυλία! Σε ένα πρό-γραμμα γεμάτο εκπλήξεις κι έχοντας στο πλάι του την Μυρτώ Βασιλείου και τη Δήμητρα Μπουλούζου, ο Γιάννης Κότσιρας θα παρουσιάσει επίσης ολοκαίνουρια τραγούδια από τον νέο του κύκλο τραγου-διών “Παράθυρο στο άπειρο”. Από το πρόγραμμα δεν θα λείπουν οι εμπνευσμένες διασκευές, τρα-γούδια από την τηλεοπτική σειρά “Σασμός”, αλλά και τα διαχρονικά λαϊκά τραγούδια.

Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς, Μυρτώ Βασιλείου, έχοντας ήδη διανύσει μια πορεία με σημαντικούς σταθμούς, μια ερμηνεύτρια που έχει στις αποσκευές της συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Μάριος Φραγκούλης, ο Μίνωας Μάτσας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου αλλά και η Λίνα Νικολακο-πούλου, θα φέρει τη δική της χροιά, με τη φρεσκάδα, τη ζωντάνια και τη ζεστή φωνή της. Παίζουν οι μουσικοί: Δήμητρα Μπουλούζου φωνή/βιολί, Άκης Κατσουπάκης πλήκτρα, Βαγγέλης Μαχαίρας μπου-ζούκι, Hρακλής Παχίδης τύμπανα, Γιάννης Πλαγιαννάκος μπάσο, Κώστας Μιχαλός κιθάρες, Στρατής Καραδημητράκης/Λάμπρος Μπούνας. Επιμέλεια ήχου Μανώλης Μπράτσης.

Σάββατο 3 Αυγούστου, ώρα 21:15, Γαλαξίδι, Φάρος
Σαβίνα Γιαννάτου, Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο

Η Σαβίνα Γιαννάτου και ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης, σε μία μοναδική μουσική συ-νάντηση. Η Σαβίνα Γιαννάτου είναι γνωστή εδώ και χρόνια για την πρόθεση της να συν-δυάζει στοιχεία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με την παράδοση της Μεσογείου. Διεθνώς κατα-ξιωμένη, με σπάνιες ερμηνευτικές δυνατότητες, έχει μαγέψει με την ερμηνεία της τα ακροα-τήρια των χωρών που επισκέπτεται και έχει ενθουσιάσει τους πιο απαιτητικούς κριτικούς μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Ο Σπύρος Μάνεσης ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων μουσι-κών της τζαζ, με πολύχρονες σπουδές σε Ελλάδα και Ολλανδία και καλλιτεχνική δραστη-ριότητα σε όλη την Ευρώπη. Με την συνάντησή τους στη σκηνή, η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Σπύρος Μάνεσης επιχειρούν την αλληλεπίδραση διαφορετικών μουσικών κόσμων, όπου μεταξύ άλλων θα συνυπάρχουν η μουσική της Μεσογείου με τη μελοποιημένη ποίηση αλλά και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, της Λένας Πλάτωνος και άλλων κορυφαίων δημιουρ-γών.

Τρίτη 6 Αυγούστου, ώρα 21:15, Ερατεινή, Προβλήτα
Στέλλα Κονιτοπούλου και Βασιλική Καρακώστα

Η Στέλλα Κονιτοπούλου, η κορυφαία και κοσμαγάπητη ερμηνεύτρια του νησιώτικου τραγουδιού, ζωντανή συνέχεια του ονόματος και της ιστορίας της αρχαιότερης μουσικής οικογένειας του Αιγαίου, συναντά στη σκηνή τη Βασιλική Καρακώστα, τη χαρισματική ερμηνεύτρια της νέας γενιάς με τις εξαι-ρετικές συνεργασίες στον χώρο του σύγχρονου και παραδοσιακού τραγουδιού (Δ. Σαββόπουλος, Ν. Πορτοκάλογλου, Πετρολούκας Χαλκιάς, Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας Βόλου κ.ά.).

Μια ξεχωριστή καλλιτε-χνική συνάντηση με άρωμα γυναίκας, όπου θάλασσα και στεριά δημιουργούν έναν ευρηματικό “διά-λογο”, με τη ζωντάνια και την ομορφιά του διαχρονικού μουσικού μας πολιτισμού.

Κυριακή 11 Αυγούστου, ώρα 21:15, Λιδωρίκι, Σχολείο
Ελένη Βιτάλη και οι Τζουμ

Η Ελένη Βιτάλη, μια από τις πιο σπουδαίες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής και δημιουργός διαχρονικών τραγουδιών, με περισσότερα από πενήντα χρόνια ιστορίας στο ελληνικό τραγούδι, μας τραγουδά για τον έρωτα και την αγάπη για τη ζωή. Ένα πρόγραμμα με μεγάλες επιτυχίες από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και άλλων μεγάλων Ελλήνων τραγουδοποιών.

Στις ενορχηστρώ-σεις οι δυναμικοί και ανατρεπτικοί Τζουμ, που κλέβουν τις εντυπώσεις με τη φωνή του Νίκου Ξύδη. Παίζουν οι μουσικοί: Αποστολής Βαγγελάκης πνευστά, Ρήγας Βοργιάς μπάσο, Νίκος Ξύδης κιθάρα, Νίκος Σαμαράς μπουζούκι, τζουράς, τρομπέτα, Δημήτρης Σίντος πιάνο, Θάνος Τσελέμπης τύμπανα.

Δευτέρα 12 Αυγούστου, ώρα 21:15, Κροκύλειο, Σχολείο
Γιάννης Διονυσίου

 

O Γιάννης Διονυσίου είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ερμηνευτές της γενιάς του. Μπορεί να ανταπεξέλθει με άνεση σε όλο το φάσμα του τραγουδιού και ξεχωρίζει τόσο για το αναγνωρίσιμο χρώμα της φωνής του όσο και για την ερμηνευτική του δύναμη. Ένα επιπλέον στοιχείο που τον κάνει ξεχωριστό είναι η μεγάλη έκταση της φωνής του που του δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί με άνεση σε όλο το φάσμα του εμπνευσμένου ελληνικού τραγουδιού. Έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια με τις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις του και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη σημαντικών καλλιτεχνών που έχουν μοιραστεί μαζί του το έργο τους επί σκηνής.

O Γιάννης Διονυσίου θα παρουσιάσει στο κοινό αγαπημένα κλασικά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια που τον έχουν καθιερώσει ως πρεσβευτή αυτής της μεγάλης μουσικής μας παράδοσης στο νεανικό κοινό, καθώς και νέα τραγούδια που περι-λαμβάνονται στο πρώτο προσωπικό του album που υπογράφουν καταξιωμένοι δημιουργοί. Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Γεωργόπουλος μπουζούκι, Αθηνόδωρος Καρκαφίρης κιθάρα, Στρατής Σκουρκέ-ας κρουστά, Fausto Sierakowski σαξόφωνο, Κώστας Αρσένης Μπάσο.

  • Προπώληση εισιτηρίων: Δείτε εδώ
  • Χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ Δελφών είναι το On Parnassos.
le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση