Δημοφιλή άρθρα
Καθημερινές στην Αγόριανη – Ελκυστικά πακέτα διαμονής με ημιδιατροφή στο Μπαλκόνι της Αγόριανης.
Οι ανακαινισμένες σουίτες του Ευ Ζην στην Αράχωβα. Χτισμένο σε προνομιακή θέση, στον κεντρικό δρόμο της...
Γευστικές εκπλήξεις στην ταβέρνα του Κυρ Γιάννη στην Αγόριανη – Ανοιχτή και τις καθημερινές.
Ρουχισμός για το βουνό by Minas Kokkoris Fashion Code.
Επιστρέφουν τα μοναδικά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο Le Grand Chalet. Μετά από έναν χειμώνα αδράνειας,...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Επιστρέφει το Ράλλυ Ακρόπολις με ειδική διαδρομή στο βορειοδυτικό Παρνασσό

Photo: EKO Acropolis Rally

Έπειτα από 8 χρόνια απουσίας, το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει και πάλι, με την Λαμία να έχει επιλεχθεί ως φετινή έδρα του. Ο 9ος γύρος του WRC θα διεξαχθεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2021, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA. Ο αγώνας θα έχει συνολικά 15 ειδικές διαδρομές μήκους 292,16 χιλιομέτρων, ενώ κάποιες από αυτές θα περάσουν και από παραπαρνάσια χωριά, όπως η Γραβιά.
Η εκκίνηση του αγώνα, που θα δοθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, θα λάβει χώρα την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 17:30. Αργότερα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Συντάγματος, για μια ειδική διαδρομή μήκους περίπου 1 χιλιομέτρου.
Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, το πρωί της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς το Νομό Κορινθίας για τις ειδικές διαδρομές Άγιοι Θεόδωροι και Λουτράκι. Μέσα από την Θήβα και την Ελάτεια οι διαγωνιζόμενοι θα καταλήξουν στην Λαμία. Στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας θα βρίσκεται το κεντρικό service park του αγώνα.
Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στις ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας, Παύλιανη, Γραβιά, Βωξίτες, Ελευθεροχώρι, ενώ αλλαγή ελαστικών θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Ιτέας. Την ημέρα αυτή οι κεντρικοί επαρχιακοί δρόμοι που διασχίζουν την Μαριολάτα, την Λιλαία καθώς και την Αγόριανη θα λειτουργούν για τον αγώνα ως δρόμοι εκκένωσης και έκτακτης ανάγκης.
Χάρτης της ειδικής διαδρομής της Γραβιάς καθώς και των δρόμων εκκένωσης του αγώνα.
Την τελευταία ημέρα του αγώνα οι οδηγοί θα αγωνιστούν στην περίφημη ειδική διαδρομή Ταρζάν, ενώ η λήξη του αγώνα καθώς και οι βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν στην Λαμία.

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση