Δημοφιλή άρθρα
Έρχεται το 6ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2024 - Αναλυτικό πρόγραμμα. «To Λάλον Ύδωρ» θα...
Διοργανώνεται το 7ο τουρνουά τένις στην Αράχωβα - Πότε θα διεξαχθεί. Ο Αθλητικός Ορεινός Σύλλογος Αράχωβας...
Το Classic Legends Rally 2024 περνάει από χωριά του Παρνασσού και τερματίζει στην Αμφίκλεια. Ο Σύλλογος...
Η Αράχωβα είναι έτοιμη για το Πανηγυράκι της - Αναλυτικό πρόγραμμα. Η Αράχωβα είναι έτοιμη για...
Αγώνες δρόμου για παιδιά όλων των ηλικιών στην Τιθορέα. Αγώνες δρόμου για παιδιά όλων των ηλικιών...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Elatos Summer Mountain Adventures: 15 μέρες που το παιδί σας θα θυμάται για μία ζωή

Δημοσίευση: 16/05/2017 14:48
|
Τελ. Ενημέρωση: 11/10/2021 03:32

Του Γιάννη Κωστελίδη

Καλοκαίρι. Μια λέξη που στο μυαλό ενός παιδιού έχει ταυτιστεί με την συναρπαστική εμπειρία της κατασκήνωσης. Μετά από έναν χειμώνα στις σχολικές τάξεις, σειρά έχουν η ξεγνοιασιά, η χαλάρωση, το παιχνίδι, η δημιουργικότητα, αλλά και η εθελοντική εργασία που συνθέτουν το σύνολο της κατασκηνωτικής εμπειρίας.

Στην χώρα μας λειτουργούν πολλές καλοκαιρινές κατασκηνώσεις. Λίγες όμως είναι αυτές που πραγματικά ξεχωρίζουν. Μία από αυτές φιλοξενεί παιδιά ηλικίας από 7 έως 14 ετών στο θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον του αγαπημένου μας Παρνασσού, σε μία από ομορφότερες τοποθεσίες της Ελλάδας. Στο Elatos Resort & Health Club σε υψόμετρο 1250μ.

Το Elatos Summer Mountain Adventures δεν είναι μία συνηθισμένη κατασκήνωση, αλλά αποτελεί ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα το οποίο μέσα από πληθώρα πρωτότυπων δραστηριοτήτων έχει ως στόχο να διαμορφώσει τις προσωπικότητες των παιδιών ενισχύοντας την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής και την ανάδειξη αξιών όπως η φιλία, η αλληλοβοήθεια, η αυτοεκτίμηση και ο σεβασμός για το φυσικό περιβάλλον. Η διαμονή των παιδιών δε, γίνεται σε… ξύλινα φινλανδικά chalets!

Ανάμεσα σε εντυπωσιακές κορυφές του Παρνασσού, σε τοποθεσία όπου κυριαρχεί το έλατο, το φυσικό περιβάλλον του Elatos Resort αποτελεί από μόνο του ένα διαδραστικό πεδίο εξερεύνησης για τα παιδιά, γεμάτο προκλήσεις και… μυστήριο!

Περίοδοι

Το Elatos Summer Mountain Adventures απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 14 ετών, ενώ φέτος θα πραγματοποιηθεί σε δύο περιόδους.
1η περίοδος: Από την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 έως την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017.
2η περίοδος: Από την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 έως την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017.

Δραστηριότητες

Ιδιαίτερο στοιχείο του Elatos Summer Mountain Adventures είναι οι ξεχωριστές και ποικίλες δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο καθημερινό πρόγραμμα. Έχει δοθεί ειδική μέριμνα ώστε τα παιδιά να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στο μαγευτικό ελατοδάσος του Παρνασσού κάνοντας αθλητικές, επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως αναφέρει στο onParnassos.gr ο κ. Γρηγόρης Χρυσός, υπεύθυνος του προγράμματος.

Photo: Κώστας Αρβυλιάς

Το ελατοδάσος: μία απέραντη πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης

Ξύλινα γλυπτά, προϊόντα της φύσης, βρίσκονται παντού μέσα στο ελατοδάσος. Τα παιδιά εξερευνώντας το, θα παρατηρήσουν τα δημιουργήματα της φύσης και θα εμπνευστούν από αυτά, για να κατασκευάσουν τα δικά τους γλυπτά, αλλά και να ζωγραφίσουν στα πλαίσια των εικαστικών δραστηριοτήτων του προγράμματος. Παράλληλα, οι ποικίλοι ήχοι του δάσους, θα δώσουν την ευκαιρία στους μικρούς… καλλιτέχνες να επεξεργαστούν τους ήχους της φύσης και αυτοσχεδιάζοντας να φτιάξουν τα δικά τους μουσικά όργανα και να παίξουν μουσική στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο-chalet που θα στηθεί για τον σκοπό αυτό!

Κολύμβηση και δραστηριότητες βουνού

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε υψόμετρο 1250μ., δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κολυμπήσουμε. Κολύμβηση, αλλά και water polo με την ομάδα υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας είναι οι υδάτινες δραστηριότητες που γίνονται στην πισίνα του Elatos Resort. Το πρόγραμμα είναι, φυσικά, πλούσιο σε δραστηριότητες βουνού, όπως αναρρίχηση σε δέντρα ή βράχους, πεζοπορίες, τοξοβολία, flying fox σε ειδικές κατασκευές μέσα στο δάσος, αλλά και τεχνικές επιβίωσης (bushcraft). Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδρομές σε αξιοθέατα του Παρνασσού, όπως το Κωρύκειον Άντρο, αλλά και την υψηλότερη κορυφή του Παρνασσού, Λιάκουρα.

Η εντυπωσιακή πισίνα του Elatos Resort / Photo: Studio Reskos

Αγροτική και γεωργική ζωή

Η διαβίωση στη φύση επιβάλλει να είμαστε αυτάρκεις και αυτόνομοι. Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο Elatos Summer Mountain Adventures θα ασχοληθούν με την αγροτική και γεωργική ζωή φτιάχνοντας τον ψηλότερο βοτανικό κήπο της Ευρώπης, θα επισκεφθούν φάρμα με ζώα της περιοχής, θα γίνουν μελισσοκόμοι και θα παρασκευάσουν γιαούρτι και τυρί με παραδοσιακό τρόπο!

Μύηση στην αστρονομία

Ο ουρανός του Παρνασσού είναι πεντακάθαρος, χωρίς παρεμβολές ρύπανσης και επιτρέπει την παρατήρηση των άστρων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα μυστικά του ουράνιου θόλου εντός και εκτός του γαλαξία μας, αφήνοντας την φαντασία τους να ταξιδέψει στο διάστημα. Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να φιλοσοφήσουν την… ύπαρξή μας!

Άλλες επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες

Η δημιουργία comics από επαγγελματία κομίστα και η εκμάθηση σκακιού συμπεριλαμβάνονται στις επιμορφωτικές δραστηριότητες του προγράμματος. Επιπλέον, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πανέμορφη Αγόριανη που βρίσκεται μόλις 7 χλμ. από το Elatos Resort, αλλά και να αφιερώσουν ένα πρωινό σε εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της πλατείας και του καταρράκτη του χωριού. Και επειδή μετά από μία γεμάτη μέρα δεν μπορεί να λείπει η διασκέδαση, θα υπάρχει καθημερινό βραδινό πρόγραμμα ψυχαγωγίας πριν από την ξεκούραση.

Διαμονή και σίτιση… πολυτελείας

Πού αλλού θα μπορούσε να φιλοξενήσει τα παιδιά το Elatos Resort; Μα φυσικά στα ξύλινα αυτόνομα chalets που βρίσκονται εντός τους συγκροτήματος! Η διαμονή γίνεται ανά ομάδες 5-8 παιδιών του ιδίου φύλου και κοινής ηλικιακής ομάδας, πάντα με την επιτήρηση ομαδάρχη. Η σίτιση των παιδιών περιλαμβάνει πέντε γεύματα ημερησίως με μενού που έχει διαμορφωθεί με την συμβουλή ειδικού διατροφολόγου.


Το εσωτερικό ενός chalet του Elatos Resort / Photo: Studio Reskos

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 950 ευρώ για την κάθε περίοδο. Ο καλοκαιρινός παράδεισος των παιδιών σας φέτος το καλοκαίρι, ονομάζεται Elatos Summer Mountain Adventures 2017!

Δείτε ολόκληρο το αναλυτικό πρόγραμμα του Elatos Summer Mountain Adventures εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Κοντοπούλου.
Τηλ: 22340 61162 & 210 3624292
E-mail: [email protected]
Website: www.elatosresort.gr

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση