Δημοφιλή άρθρα
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού οι Διεθνείς Αγώνες Αλπικού Σκι 2024. Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας...
Μονοπάτι Παρνασσού 2024: Εγγραφές στον ορεινό ημιμαραθώνιο στην Αμφίκλεια. Οι ορεινοί αγώνες δρόμου «Μονοπάτι Παρνασσού 2024» θα πραγματοποιηθούν...
Το μενού της Καθαράς Δευτέρας στην ταβέρνα του Μπάμπη στο Λιβάδι Αράχωβας. Σε μια από τις...
Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Πολύδροσο και Λιλαία. Σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων σε Πολύδροσο και Λιλαία περιλαμβάνει το φετινό...
Απόκριες 2024 στο Γαλαξείδι με Αλευρομουτζούρωμα. Το αποκριάτικο πρόγραμμα Αλευρομουτζούρωμα 2024, το οποίο διοργανώνεται από τον...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Τι παίζει φέτος στη διασκέδαση στην Αράχωβα – Αποκαλύπτουμε τα μυστικά του χειμώνα 2017-2018!

Δημοσίευση: 01/12/2017 13:05
|
Τελ. Ενημέρωση: 09/11/2021 13:08

Φωτ.: Δημήτρης Παναγοδήμος / onParnassos.gr

Δείτε τα καλύτερα στέκια για διασκέδαση στην Αράχωβα για τη σεζόν 2019-2020 ΕΔΩ.

Η Αράχωβα, η γραφική κοσμοπολίτικη κωμόπολη που βρίσκεται σκαρφαλωμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, φαίνεται να κρατά επάξια κι αυτή τη σεζόν τα σκήπτρα του πιο hot χειμερινού προορισμού για τη νυχτερινή διασκέδαση!

Κάναμε… τσάρκα στα φημισμένα της στέκια και αποκαλύπτουμε πρώτοι τα μυστικά της διασκέδασης στην Αράχωβα για τη σεζόν 2017-2018, που φαίνεται να κρατά την πολυπρόσωπη υπόσχεσή της για άριστη σχέση ποιότητας-τιμής, γεύσεων και αυθεντικού κεφιού.

ΟΙΣΤΡΟΣ BY AKTIDA

Φωτ.: Ελένη Πατρινού / onParnassos.gr

Το εξωστρεφές all day bar-resto της μαμάς Ακτίδας και της κόρης Δημίνας, φημίζεται για τα αυτοσχέδια πάρτι που στήνονται ανά πάσα στιγμή όταν η Δημίνα ανεβαίνει στα decks. Γευστικά, οι ευφάνταστες εμπνεύσεις της Aκτίδας συμπεριλαμβάνουν μοναδικές σούπες, αγριογούρουνο στη γάστρα, πιάτα θαλασσινών, homemade γλυκά και τσίπουρο με μεζεδάκια αλλά και πλούσιες επιλογές για vegetarians.

SEHRE

Φωτ.: Ελένη Πατρινού / onParnassos.gr

Καθιερωμένο all day στέκι του χειμώνα, το Sehre αποτελεί σταθμό στη διασκέδαση της Αράχωβας. Και όχι άδικα. Εδώ βρίσκουμε εξαιρετικά cocktails, premium ποτά, ωραία μουσική από γνωστούς djs και cool ατμόσφαιρα, όπως και οι ιδιοκτήτες του, σε έναν χώρο με ξεκάθαρο το χιονοδρομικό στυλ, ενώ και ο εξωτερικός χώρος προσφέρεται για κουβέντα δίπλα στις καλαίσθητες σόμπες, χωρίς να χάνεται ο παλμός του μαγαζιού.

PENGU

Φωτ.: Δημήτρης Παναγοδήμος / onParnassos.gr

Στο ίδιο κλίμα το PENGU, όπου συνδυάζονται ενημερωμένη λίστα cocktail, κάβα κρασιών, special ποτά, φαγητό, αλλά κυρίως διασκέδαση και διεύθυνση που απολαμβάνει αυτό που κάνει, ενώ ενδυματολογικά μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη!

E Bar-Restaurant

Φωτ.: Δημήτρης Παναγοδήμος / onParnassos.gr

Στο «Ε», το παλιό «ΕΜΠΟΡΙΚΟ» γνωστό meeting point της περιοχής, απολαμβάνουμε κρασί από Έλληνες παραγωγούς και μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στα κρεατικά, σε έναν όμορφο χώρο με κεφάτη μπάρα, που διοικείται από ευγενικούς και εγκάρδιους ανθρώπους που σε κερδίζουν με την πρώτη ματιά!

CELENA

Φωτ.: Δημήτρης Παναγοδήμος / onParnassos.gr

Espresso bar-restaurant κοντά στη φιλοσοφία των πολυσύχναστων καφέ των πόλεων, η CELENA είναι διαρθρωμένη σε τρεις χώρους και στεγάζεται σε έναν παλιό κινηματογράφο, ενώ αποτελεί συγχρόνως το πιο παλιό καφέ της περιοχής, με την πρώτη μηχανή εσπρέσο! Από τις αρχές Δεκεμβρίου παρακολουθούμε live γνωστούς καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής, κυρίως τις Παρασκευές.

BARILE

Φωτ.: Barile

Ακριβώς απέναντι, στο wine bar resto BARILE, μπορούμε να δοκιμάσουμε κρασιά από 30 περίπου ετικέτες, αλλά και ψαγμένα cocktails, υπό των ήχο oldies-country-italo disco και ελληνικών.

DOCTOR JOHN

Φωτ.: Δημήτρης Παναγοδήμος / onParnassos.gr

Διαθέτει ξεχωριστή προσωπικότητα για πολλούς λόγους! Προγονικό αρχοντικό που μετατράπηκε σε chill out wine bar, με ξύλινη οροφή, homey style και ένα επιβλητικό τζάκι μάς προτρέπει να χαλαρώσουμε στις μαξιλάρες δοκιμάζοντας χειροποίητο ζεστό κρασί με μυστική συνταγή, αμαρτωλά cocktails με βάση το αψέντι με τη συνοδεία fondue τυριού, σοκολάτας με μπισκότα και φρουτάκια ή bourguignon που είναι new entry στις προτάσεις για αυτό το χειμώνα!

PANAGIOTA PLUS

Φωτ.: Δημήτρης Παναγοδήμος / onParnassos.gr

Στο PANAGIOTA PLUS, συναντάμε τον λιτό χώρο ενός resto –bar που ξεκινά από τις 18:00 με μεσογειακή κουζίνα και mainstream κυρίως μουσικές, αλλά προχωρώντας η νύχτα μεταμορφώνεται με επιτυχία σε high level διασκέδαση!

ROOM

Ένα new entry coffee-cocktail bar στον κεντρικό δρόμο της Αράχωβας, μόλις έκανε το ντεμπούτο του και μας υπόσχεται δυνατές βραδιές υπό τους ήχους της acid jazz, soul και ψαγμένης funk, κάτω από τις vintage κορνίζες με τα κεντήματα, ενώ διαθέτει εκτός από καλό καφέ και άκρως επιμελημένη λίστα κοκτέιλ!

ΑΚΟΥΑΡΕΛΑ

Φωτ.: Δημήτρης Παναγοδήμος / onParnassos.gr

Καταλήγουμε στην κεφάτη ΑΚΟΥΑΡΕΛΑ για αγαπημένες γεύσεις και κλασσική ελληνική διασκέδαση! Μην σας τρομάξει η σκληρή πόρτα, οι ιδιοκτήτες είναι προσηνείς και γενναιόδωροι, ενώ το κόκκινο χρώμα και οι επιτυχίες της σεζόν στα decks απογειώνουν το κέφι!

Αφήνουμε την Αράχωβα και συνεχίζουμε στο Λιβάδι!

PARAMOUNT

Φωτ.: Ελένη Πατρινού / onParnassos.gr

Δημοφιλές all day bar-restaurant, το συναντάμε στο Λιβάδι και αποτελεί επιλογή πολλαπλών δυνατοτήτων και εκπλήξεων. Το εντυπωσιακό τζάκι στο κέντρο του μαγαζιού αποτελεί σήμα κατατεθέν του PARAMOUNT, ενώ νέες αφίξεις για τη σεζόν 2017-2018 είναι το πέτρινο τζάκι και η ψησταριά εξωτερικού χώρου για θεματικά ψησίματα μέσα στο χιόνι! Παρασκευή και Σάββατο οι ήχοι δυναμώνουν από καλεσμένους djs!

ΠΟΛΙΚΟ

Φωτ.: Πολικό Cafe

Βρίσκεται στο Λιβάδι και αποτελεί ένα all time classic στέκι των χιονοδρόμων. Μας περιμένει για ρακόμελα, σπιτικές πίτες, εξαιρετικό πρωινό και brunch. Ο τρόπος που είναι κτισμένο πάνω στο δρόμο θυμίζει σκηνικό αμερικάνικης ταινίας!

Και από το Λιβάδι, σε λίγα λεπτά βρισκόμαστε στην Αγόριανη!

LE GRAND CHALET

Φωτ.: Le Grand Chalet

Μόλις 15’ από την Αράχωβα στην είσοδο της πανέμορφης Αγόριανης, βρίσκεται το all day bar – restaurant, Le Grand Chalet. Τριώροφο ξύλινο κτίριο με μεγάλες τζαμαρίες εμπνέει μία κοσμοπολίτικη, σικάτη ατμόσφαιρα. Το Le Grand Chalet σερβίρει από εκλεκτό καφέ και brunch, μέχρι πλήρες μενού για γεύμα και δείπνο, με οδηγό την τοπική κουζίνα και τις gourmet επιρροές. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το fondue σοκολάτας! Πληθωρική είναι και η κάβα του με κορυφαίες επιλογές για τα βράδια του χειμώνα, ενώ δεν λείπουν και τα live parties!

Η Αράχωβα είναι σταρ, της αρέσει και το δείχνει. Παρόλα αυτά δεν συναντήσαμε πουθενά έλλειψη ποιότητας, αγένεια ή προχειρότητα. Παραμένει ένας πανέμορφος value for money προορισμός με πολλαπλές δυνατότητες για να απολαύσει κανείς την έξοδό του και τις διακοπές του!

Ρεπορτάζ: Καρίνα Βέρδη
Επιμέλεια: Γιάννης Κωστελίδης
Φωτογραφίες: Ελένη Πατρινού, Δημήτρης Παναγοδήμος

Νοικιάστε σπίτι με τη σεζόν σε Αράχωβα – Ζήστε το όνειρο του χειμώνα στον Παρνασσό

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση