Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Πώς αναμένεται να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού τη σεζόν 2020-2021

Created date

09/10/2020 - 12:25

Body

Φωτ.: Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, λόγω των μέτρων για την προστασία από την πανδημία Covid-19.

Χιονοδρομία στον Παρνασσό την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού. Είναι εφικτό να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού τον χειμώνα 2020-2021; Και αν ναι, πώς;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του onparnassos.gr από τη διοίκηση του χιονοδρομικού, το πιθανότερο σενάριο (εκτός έκτακτων συνθηκών π.χ. lockdown κ.α.) είναι το κέντρο να λειτουργήσει για χιονοδρομία, αλλά με σημαντικές τροποποιήσεις στη λειτουργία και αυξημένα μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα, οι τροποποιήσεις και τα μέτρα που εξετάζει η διοίκηση του χιονοδρομικού είναι:

1. Η αγορά εισιτηρίων να γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσα από το online σύστημα του χιονοδρομικού, το οποίο αναβαθμίζεται ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του κοινού.
2. Να υπάρχει όριο ατόμων ανά ημέρα, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο από 700 έως 2.000 άτομα συνολικά σε Κελάρια και Φτερόλακα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να προγραμματίζουν έγκαιρα την ημέρα που θα ανέβουν. Όταν συμπληρώνεται ο μέγιστος αριθμός ατόμων για μία μέρα, τότε το σύστημα δεν θα επιτρέπει την αγορά άλλου εισιτηρίου.
3. Να μην λειτουργούν τα ταμεία στο χιονοδρομικό.
4. Να μην υπάρχουν πολυήμερα εισιτήρια, παρά μόνο ημερήσια, ονομαστικά και με επιλογή συγκεκριμένης ημερομηνίας.
5. Οι αναβατήρες να λειτουργούν στο 50% της χωρητικότητάς τους, δηλαδή π.χ. στις οκταθέσιες τηλεκαμπίνες να μπαίνουν 4 άτομα, στις εξαθέσιες καρέκλες 3 κ.ο.κ.
6. Απολύμανση καμπινών και άλλων χώρων.
7. Τήρηση των κανόνων και των μέτρων που ισχύουν στην εστίαση, για τα σαλέ στα Κελάρια και τη Φτερόλακα.

Επίσημη ανακοίνωση από το χιονοδρομικό για τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου, αναμένεται το Νοέμβριο. Σε κάθε περίπτωση, τον τελευταίο λόγο για την απόφαση έχει η ΕΤΑΔ, κατόπιν συνεννόησης με τον ΕΟΔΥ, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με την πανδημία.

Πάντως, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά του On Parnassos, αλλά και την τουριστική κίνηση στην περιοχή το Σεπτέμβριο, η ζήτηση για διακοπές στον Παρνασσό είναι αυξημένη, κάτι που, εκτός απροόπτου, αναμένεται να συνεχιστεί και την υπόλοιπη φθινοπωρινή, αλλά και τη χειμερινή περίοδο.

Νοικιάστε σπίτι ή chalet για σεζόν ή χρόνο στον Παρνασσό. Οι καλύτερες κατοικίες!

Hot Links

Instagram Feed

Follow your heart ❤ 🗻 ⛷🏂

📍Gerontovrachos, Mt. Parnassos

📷 @apostolosm
via @trekkinghellas_parnassos 

#onparnassos #parnassos #skiing #skimo #skimountaineering #snowboard #splitboarding #mountain #winter #skiresort #highmountain #mountainlife #mountains #greece #arachova #delphi #snow #march #instagreece #instatravel #covidfree #bestdestinations #europe #greekmountains #landscapephotography #mountainphotography #discovergreece #visitgreece #picofthedaycomments1
📍Δαύλεια, Ανατολικός Παρνασσός

📷 @icon_pragiannis 👏

#parnassos #mountain #onparnassos #davleia #arachova #snow #alpine #bestdestinations #photography #landscapephotography #discovergreece #visitgreece #wu_greece #winter #winterwonderland #greece #nature #village #wanderlust #travelgram #wanttotravelcomments3
Η Μήδεια κι ο Βαλεντίνος προσφέρουν την αγάπη τους στο μαγικό ελατοδάσος 🌨 😍

#snowing #snow #letitsnow #onparnassos #winterwonderland #winter #february #heavysnow #snowfall #parnassos #agoriani #arachova #greece #discovergreece #visitgreece #wu_greece #covidfree #mountain #coldweather #snowgram #picoftheday #valentinesday #medeia #mountainlifestyle #digitalnomads #digitalnomadslife #greekmountains #europe #europetravel 

Follow and tag #onparnassos @onparnassoscomments2
]]>]]>Βρείτε μας στο Instagram]]>]]>