Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Μέχρι πότε θα παραμείνει κλειστό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού - Επίσημη ανακοίνωση

Created date

19/12/2020 - 11:16

Body

Photo  onParnassos.gr

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού με την οποία ενημερώνει το κοινό ότι θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον μέχρι τις 18/1/2021, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα, η διοίκηση ενημερώνει ότι για το χρονικό διάστημα που το κέντρο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό, ο εκχιονισμός του οδικού δικτύου θα είναι στοιχειώδης, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που εγκυμονούν για όσους επιχειρούν να μετακινηθούν προς το κέντρο μετά από χιονόπτωση.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ο κίνδυνος να παραμείνουν αβοήθητοι σε περίπτωση ατυχήματος όσοι ανεβαίνουν για ορειβατικό σκι στις εγκαταστάσεις του ΧΚΠ, αφού το κέντρο είναι κλειστό, ενώ παράλληλα τονίζεται η απαγόρευση χρήσης snowmobiles στους χώρους ευθύνης του χιονοδρομικού.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Αγαπητοί φίλοι του Βουνού,

Όπως γνωρίζετε, λόγω των μέτρων προστασίας της Πολιτείας από την πανδημία, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού δεν θα λειτουργήσει, τουλάχιστον μέχρι τις 18/1/2021.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε για μερικά θέματα που αφορούν στη δική σας προστασία και ασφάλεια.

Το οδικό δίκτυο μετά από κάθε χιονόπτωση είναι συχνά κλειστό. Ένας στοιχειώδης εκχιονισμός που γίνεται αφορά μόνο στην κυκλοφορία των οχημάτων προσωπικού του Χιονοδρομικού που διεξάγεται με οχήματα ειδικών προδιαγραφών και με ελαστικά χιονιού.

Όσοι θέλουν να ανεβούν στο βουνό για ορειβατικό σκι ή ορειβασία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση ατυχήματος κινδυνεύουν να παραμείνουν για πολλές ώρες αβοήθητοι, αφού το ΧΚΠ είναι κλειστό για το κοινό.

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ την ανάβαση στο βουνό.

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση snowmobiles και οποιωνδήποτε άλλων οχημάτων εντός των χώρων ευθύνης του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Γι’ αυτό και σας παρακαλούμε θερμά να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τέτοιες δραστηριότητες τουλάχιστον μέχρι να επαναλειτουργήσει το ΧΚΠ.

Σε περίπτωση επίσκεψης σας στο χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού κατά τη χρονική περίοδο που παραμένει κλειστό σας γνωρίζουμε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., ως διαχειρίστρια εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος και για το λόγο αυτό σας αποτρέπουμε από κάθε δραστηριότητα σας στο χώρο.

Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού μοιραζόμαστε μαζί σας τις θετικές μας σκέψεις και την αισιοδοξία μας για την επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων από την Πολιτεία και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να σας υποδεχτούμε και πάλι στις εγκαταστάσεις μας.

Μέχρι τότε ευχόμαστε σε όλες και όλους σας Καλά Χριστούγεννα και Χαρούμενες Γιορτές με υγεία και ασφάλεια!

Hot Links

Instagram Feed

Follow your heart ❤ 🗻 ⛷🏂

📍Gerontovrachos, Mt. Parnassos

📷 @apostolosm
via @trekkinghellas_parnassos 

#onparnassos #parnassos #skiing #skimo #skimountaineering #snowboard #splitboarding #mountain #winter #skiresort #highmountain #mountainlife #mountains #greece #arachova #delphi #snow #march #instagreece #instatravel #covidfree #bestdestinations #europe #greekmountains #landscapephotography #mountainphotography #discovergreece #visitgreece #picofthedaycomments1
📍Δαύλεια, Ανατολικός Παρνασσός

📷 @icon_pragiannis 👏

#parnassos #mountain #onparnassos #davleia #arachova #snow #alpine #bestdestinations #photography #landscapephotography #discovergreece #visitgreece #wu_greece #winter #winterwonderland #greece #nature #village #wanderlust #travelgram #wanttotravelcomments3
Η Μήδεια κι ο Βαλεντίνος προσφέρουν την αγάπη τους στο μαγικό ελατοδάσος 🌨 😍

#snowing #snow #letitsnow #onparnassos #winterwonderland #winter #february #heavysnow #snowfall #parnassos #agoriani #arachova #greece #discovergreece #visitgreece #wu_greece #covidfree #mountain #coldweather #snowgram #picoftheday #valentinesday #medeia #mountainlifestyle #digitalnomads #digitalnomadslife #greekmountains #europe #europetravel 

Follow and tag #onparnassos @onparnassoscomments2
]]>]]>Βρείτε μας στο Instagram]]>]]>