Δημοφιλή άρθρα
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού οι Διεθνείς Αγώνες Αλπικού Σκι 2024. Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας...
Μονοπάτι Παρνασσού 2024: Εγγραφές στον ορεινό ημιμαραθώνιο στην Αμφίκλεια. Οι ορεινοί αγώνες δρόμου «Μονοπάτι Παρνασσού 2024» θα πραγματοποιηθούν...
Το μενού της Καθαράς Δευτέρας στην ταβέρνα του Μπάμπη στο Λιβάδι Αράχωβας. Σε μια από τις...
Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Πολύδροσο και Λιλαία. Σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων σε Πολύδροσο και Λιλαία περιλαμβάνει το φετινό...
Απόκριες 2024 στο Γαλαξείδι με Αλευρομουτζούρωμα. Το αποκριάτικο πρόγραμμα Αλευρομουτζούρωμα 2024, το οποίο διοργανώνεται από τον...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Μέχρι πότε θα παραμείνει κλειστό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού - Επίσημη ανακοίνωση

Δημοσίευση: 19/12/2020 11:16
|
Τελ. Ενημέρωση: 11/10/2021 03:27

Photo onParnassos.gr

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού με την οποία ενημερώνει το κοινό ότι θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον μέχρι τις 18/1/2021, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα, η διοίκηση ενημερώνει ότι για το χρονικό διάστημα που το κέντρο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό, ο εκχιονισμός του οδικού δικτύου θα είναι στοιχειώδης, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που εγκυμονούν για όσους επιχειρούν να μετακινηθούν προς το κέντρο μετά από χιονόπτωση.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ο κίνδυνος να παραμείνουν αβοήθητοι σε περίπτωση ατυχήματος όσοι ανεβαίνουν για ορειβατικό σκι στις εγκαταστάσεις του ΧΚΠ, αφού το κέντρο είναι κλειστό, ενώ παράλληλα τονίζεται η απαγόρευση χρήσης snowmobiles στους χώρους ευθύνης του χιονοδρομικού.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Αγαπητοί φίλοι του Βουνού,

Όπως γνωρίζετε, λόγω των μέτρων προστασίας της Πολιτείας από την πανδημία, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού δεν θα λειτουργήσει, τουλάχιστον μέχρι τις 18/1/2021.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε για μερικά θέματα που αφορούν στη δική σας προστασία και ασφάλεια.

Το οδικό δίκτυο μετά από κάθε χιονόπτωση είναι συχνά κλειστό. Ένας στοιχειώδης εκχιονισμός που γίνεται αφορά μόνο στην κυκλοφορία των οχημάτων προσωπικού του Χιονοδρομικού που διεξάγεται με οχήματα ειδικών προδιαγραφών και με ελαστικά χιονιού.

Όσοι θέλουν να ανεβούν στο βουνό για ορειβατικό σκι ή ορειβασία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση ατυχήματος κινδυνεύουν να παραμείνουν για πολλές ώρες αβοήθητοι, αφού το ΧΚΠ είναι κλειστό για το κοινό.

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ την ανάβαση στο βουνό.

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση snowmobiles και οποιωνδήποτε άλλων οχημάτων εντός των χώρων ευθύνης του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Γι’ αυτό και σας παρακαλούμε θερμά να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τέτοιες δραστηριότητες τουλάχιστον μέχρι να επαναλειτουργήσει το ΧΚΠ.

Σε περίπτωση επίσκεψης σας στο χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού κατά τη χρονική περίοδο που παραμένει κλειστό σας γνωρίζουμε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., ως διαχειρίστρια εταιρεία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος και για το λόγο αυτό σας αποτρέπουμε από κάθε δραστηριότητα σας στο χώρο.

Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού μοιραζόμαστε μαζί σας τις θετικές μας σκέψεις και την αισιοδοξία μας για την επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων από την Πολιτεία και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να σας υποδεχτούμε και πάλι στις εγκαταστάσεις μας.

Μέχρι τότε ευχόμαστε σε όλες και όλους σας Καλά Χριστούγεννα και Χαρούμενες Γιορτές με υγεία και ασφάλεια!

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση