Ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 350.000€ μέσω του προγράμματος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) για την ανάπτυξη δικτύου δέκα μονοπατιών. Τα μονοπάτια αυτά περιλαμβάνουν τις διαδρομές Προφήτη Ηλία, Άη Γιάννη, Λιάκουρας, Φτερόλακας, Τοίχου, Βελίτσας, Κηφισού, Αγίου Τρύφωνα, Γκιόζας και Κάστρων.
Η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα ήταν πολύπλοκη και απαιτητική, ωστόσο ήταν απαραίτητη για το Δήμο, ο οποίος διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά και πλούσια περιβαλλοντική κληρονομιά. Η ανάπτυξη των μονοπατιών αυτών ήταν ζωτικής σημασίας, καθώς ο περιπατητικός και φυσιολατρικός τουρισμός γνωρίζει σημαντική άνοδο στην περιοχή.
«Εκμεταλλευόμενοι τη μοναδική, ίσως, ευκαιρία υποβολής φακέλου για χρηματοδότηση της ανάπτυξης δικτύου μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών στον Δήμο μας, τρέξαμε “μαραθώνιο” και “κατοστάρι” ταυτόχρονα τερματίζοντας πρώτοι. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα βρήκαμε στοιχεία προμελετών και μελετών, τις οποίες επικαιροποιήσαμε, αναθέσαμε σε δασολόγο να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις και να λάβει αδειοδοτήσεις από το Δασαρχείο και τη Διεύθυνση Δασών Λαμίας και σήμερα είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους, που έχουν ενταχθεί στην Α’ Φάση του προγράμματος» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή.