Δημοφιλή άρθρα
Το ανανεωμένο κατάστημα Minas Kokkoris Fashion Code σε νέα διεύθυνση στην Αράχωβα. Πλήρως ανανεωμένο και στο...
Wheelhouse Parnassos: Το νέο ξεχωριστό στέκι στο Λιβάδι Αράχωβας.
Ποιες πίστες ανοίγουν για χιονοδρομία στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Από αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου θα δοθούν...
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Le Grand Chalet. Tο εντυπωσιακό all day bar-restaurant Le Grand Chalet στην...
Πότε ανοίγει το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού για τη σεζόν 2022-2023. Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 θα ξεκινήσει τη...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Bike Festival Kάτω Τιθορέα 2022: Εγγραφές και αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων ποδηλασίας

Δημοσίευση: 09/09/2022 09:56
|
Τελ. Ενημέρωση: 09/09/2022 10:12

Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ο Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα (ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ.) και το Bike Expert διοργανώνουν σε συνεργασία με το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, τους διασυλλογικούς αγώνες ορεινής ποδηλασίας, με τίτλο «Bike Festival Kάτω Τιθορέα 2022».

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 θα γίνουν οι αγώνες ορεινής ποδηλασίας στο αγώνισμα του Cross Country Short Track (ΧCC) και την Κυριακή 18 Σεπτεμβριου 2022 θα γίνουν οι αγώνες ορεινής ποδηλασίας στο αγώνισμα του Point to Point (ΧCP).

Όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή του δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, και σε αυτούς μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά, έφηβοι, ενήλικες αλλά και masters της ποδηλασίας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές/τριες με δελτίο Ε.Ο. Ποδηλασίας σε ισχύ για το 2022.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιούνται μόνο μέσω της ιστοσελίδας mtbxpert.gr.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας «Κάτω Τιθορέα MTB ΧCC 2022». Πρόκειται για αγώνισμα XCC (Cross Country Short Track) με τη συμμετοχή παιδιών και εφήβων.

  • Ώρα Εκκίνησης: Ο αγώνας ξεκινά με επίσημη προπόνηση στις 15:30 και συνεχίζει με τον αγώνα της 1ης κατηγορίας στις 17:00 και ακολουθούν οι υπόλοιπες κατηγορίες.
  • Εκκίνηση – Τερματισμός: Περιοχή εκκίνησης και τερματισμού το δασύλλιο, πλησίον του Σιδηροδρομικού σταθμού της Κάτω Τιθορέας του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας.
  • Διαδρομή: Πρόκειται για μία σύντομη διαδρομή κλειστού τύπου, μήκους 1650 μέτρων, η οποία περνάει μέσα από το δασύλλιο, πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού της Κάτω Τιθορέας. Πρόκειται για μια διαδρομή με τεχνικές δυσκολίες στο χώμα. Είναι πλήρως σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος και από τις δύο πλευρές της διαδρομής της.
  • Γραμματεία: H γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 08:30 στο χώρο πλησίον της εκκίνησης. Οι αρχηγοί των ομάδων, θα προσέλθουν στην Γραμματεία, με τα δελτία των αθλητών τους για επίδειξη δελτίων, πληρωμή του παράβολου συγκεντρωτικά ανά ομάδα, και παραλαβή των αριθμών του αγώνα, μέχρι και 60’ πριν την εκκίνηση.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου διεξαχθεί ο αγώνας «Κάτω Τιθορέα ΜΤΒ XCP 2022». Πρόκειται για αγώνισμα στο αγώνισμα XCP (POINT TO POINT) με τη συμμετοχή παιδιών, εφήβων ενηλίκων και masters.

  • Ώρα εκκίνησης: Στις 10:00 ξεκινά ο αγώνας ΜΤΒ Point to Point (Μεγάλη Διαδρομή 43χλμ.) και στις 10:10 ο αγώνας ΜΤΒ Point to Point (Μικρή Διαδρομή 18χλμ.).
  • Εκκίνηση – Τερματισμός: Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας με εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία της Κάτω Τιθορέας.
  • Διαδρομές: Η διαδρομή του αγώνα 43 χιλιομέτρων ξεκινά από την κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας και κατευθύνεται ανατολικά προς τις γραμμές του τρένου περνώντας πάνω από την αερογέφυρα. Κατευθύνεται προς την Αγίας Παρασκευή και περνά περιμετρικά από το χωριό του Παρορίου, το χωριό Αγία Μαρίνα και καταλήγει στην κωμόπολη της Κάτω Τιθορέας, ολοκληρώνοντας μία νοητή κυκλική διαδρομή. Η μικρή διαδρομή είναι παρόμοια με τη μεγάλη. Η διαφορά τους έγκειται στο ότι στο κομμάτι μεταξύ Αγίας Μαρίνας και Τιθορέας η διαδρομή δεν ανεβαίνει πιο ψηλά στο βουνό, κινείται από άλλο χωματόδρομο και καταφτάνει πιο άμεσα στην Τιθορέα.
  • Γραμματεία: H Γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 09:00 στο χώρο πλησίον της εκκίνησης. Οι αρχηγοί των ομάδων, θα προσέλθουν στην Γραμματεία, με τα δελτία των αθλητών τους για επίδειξη δελτίων, πληρωμή του παράβολου συγκεντρωτικά ανά ομάδα, και παραλαβή των αριθμών του αγώνα, μέχρι και 60’ πριν την εκκίνηση.

Περισσότερες πληροφορίες στο mtbxpert.gr.

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση