Γνώση, ποιότητα και πλούσια κρεατοφαγία συναντάμε στην ταβέρνα του Μπάμπη, στο Λιβάδι Παρνασσού. Η οικογενειακή ταβέρνα λειτουργεί από το 1984, προσφέροντας αυθεντική ελληνική κουζίνα με αγάπη στα τοπικά προϊόντα. Ο χώρος είναι καλαίσθητος και αποπνέει θαλπωρή και άνεση. Τα χάλκινα σκεύη, τα γραφικά πιθάρια και τα άλλα vintage αντικείμενα υπογραμμίζουν μια διακριτική folk τάση, ενώ η θέα στο οροπέδιο είναι μοναδική.
Μενού για καλοφαγάδες
Με τη ζέστη να αναδύεται από τις φλόγες του τζακιού, δοκιμάζουμε τοπικές λιχουδιές, όπως λεβοδιές με τυρί, χορτόπιτα στο ταψί, τοπικά τυριά της Αράχωβας, και εκλεκτό κόκκινο κρασί από τους Αμπελώνες Αργυρίου ή αντίστοιχα λευκό από την κοιλάδα του Σπερχειού.
Η ποικιλία στα κρεατικά είναι πλούσια. Ψητά ή μαγειρευτά, οι μυρωδιές και οι γεύσεις είναι γαργαλιστικές! Σταυλίσιες μπριζόλες, σπαλομπριζόλες, πεντανόστιμα αρνίσια παϊδάκια, ανταγωνίζονται σε γεύση τον κρασάτο κόκορα, το τρυφερό λεμονάτο αρνάκι και το παραδοσιακό all time classic κοκκινιστό μοσχαράκι. Εξαιρετικά βρήκαμε το κατσικάκι στη γάστρα, το χοιρινό κότσι με κυδωνάτες μελωμένες πατάτες και φυσικά το δημοφιλές αραχωβίτικο πιάτο με κυνήγι αγριογούρουνου.
Η δυνατή κρεατοφαγία όμως στην ταβέρνα του Μπάμπη απαιτεί και συνοδεία σαλατικών. Επιλέγουμε φρέσκια ρόκα με ανθότυρο, άγρια ραδίκια, αλλά και βραστές σαλάτες λαχανικών. Αφού απολαύσουμε ένα κυριολεκτικά λουκούλλειο γεύμα μας κερνούν σπιτική πορτοκαλόπιτα, ραβανί ή πρόβειο γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού κυδώνι.
Μέρες και ώρες λειτουργίας – Τοποθεσία
Η ταβέρνα του Μπάμπη βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο στο Λιβάδι και χάρη στη γεωμορφολογία του εδάφους που είναι χτισμένη, προσφέρει απεριόριστη θέα.
Είναι ανοικτή καθημερινά από τις 12:00 ως τις 19:00, ωστόσο, Παρασκευή, Σάββατο και αργίες είναι ανοικτή και βράδυ (από το Δεκέμβριο).
Ο χώρος είναι ιδανικός για εορταστικά events, γάμους και βαπτίσεις, ενώ η εξυπηρέτηση είναι ταχεία και ευγενική. Το όμορφο χαλαρό περιβάλλον, η αγάπη στα τοπικά προϊόντα και ο σεβασμός στον πελάτη, καθιστούν την ταβέρνα του Μπάμπη ιδανική επιλογή για καλοφαγία στην Αράχωβα.
Κείμενο: Καρίνα Βέρδη
Φωτογραφίες: Ελένη Πατρινού