Δημοφιλή άρθρα
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού το Διεθνές Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων 2023. Tην έναρξη του Πρωταθλήματος Αλπικών Αγωνισμάτων...
Μονοπάτι Παρνασσού 2023: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον ορεινό ημιμαραθώνιο στην Αμφίκλεια. Οι ορεινοί αγώνες δρόμου...
Το Αγνάντιο: Κλασικό στέκι για καλό φαγητό στην Αράχωβα με θέα το Ρολόι.
Sunset ski το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Photo © Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού ...
Αλευρομουτζούρωμα 2023 στο Γαλαξείδι: Αναλυτικό πρόγραμμα. Το Αποκριάτικο πρόγραμμα Αλευρομουτζούρωμα 2023, που διοργανώνει ο Δήμος Δελφών...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Απόκριες 2023 στην Αμφίκλεια με κοντοσούβλι 120 μέτρων - Όλες οι εκδηλώσεις

Δημοσίευση: 20/02/2023 09:42
|
Τελ. Ενημέρωση: 20/02/2023 09:54
Αμφίκλεια

karnavali_amfikleia.jpg

Έπειτα από μια αναγκαστική παύση λόγω της πανδημίας, η Αμφίκλεια θα κινηθεί ξανά σε αποκριάτικους ρυθμούς διοργανώνοντας πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για κάθε ηλικία με σκοπό όλοι να γιορτάσουν τις Απόκριες. Όπως κάθε χρόνο η εκδήλωση με το κοντοσούβλι «γίγας» μήκους 120 μέτρων καθώς και η πολύχρωμη καρναβαλική παρέλαση πρωταγωνιστούν.Πιο συγκεκριμένα:

 • Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου
  Το απόγευμα (ώρα 17:30) θα πραγματοποιηθεί πάρτι στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας. Αργότερα (ώρα 20:00) μεταμφιεσμένοι με κουδούνια βγαίνουν στους δρόμους και καταλήγουν στην κεντρική πλατεία με μεζέδες, κρασί και γλέντι μέχρι αργά.
 • Σάββατο 25 Φεβρουαρίου
  Το πρωί μεταμφιεσμένοι θα πάρουν μέρος στο κυνήγι του χαμένου κοντοσουβλιού στην κεντρική πλατεία Αμφίκλειας. Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικο γλέντι στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Μπράλου, στο Κοινοτικό Κατάστημα Δρυμαίας και στο Τιθρώνιο. Στις 20:30 το μεγάλο Χεϊ στην πάνω πλατεία της Αμφίκλειας με μεζέδες, κρασί και γλέντι με τον Γιάννης Τσαπρούνης και η ορχήστρα του, ενώ στις 21:00 θα γίνει η «Πομπή του γάμου» με γλέντι μέχρι αργά στην κεντρική πλατεία.
 • Κυριακή 26 Φεβρουαρίου
  Από το πρωί στην κεντρική πλατεία θα ψήνεται το κοντοσούβλι 120 μέτρων, συνοδεία ζωντανής μουσικής από την ορχήστρα του Γιάννη Τσαπρούνη, ενώ θα πραγματοποιηθεί καρναβαλική παρέλαση και το κάψιμο του καρνάβαλου.
 • Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου
  Από το πρωί θα μοιράζεται παραδοσιακή φασολάδα στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου και στην κεντρική πλατεία Αμφίκλειας.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας.

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση