Δημοφιλή άρθρα
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού το Διεθνές Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων 2023. Tην έναρξη του Πρωταθλήματος Αλπικών Αγωνισμάτων...
Μονοπάτι Παρνασσού 2023: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον ορεινό ημιμαραθώνιο στην Αμφίκλεια. Οι ορεινοί αγώνες δρόμου...
Το Αγνάντιο: Κλασικό στέκι για καλό φαγητό στην Αράχωβα με θέα το Ρολόι.
Sunset ski το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Photo © Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού ...
Αλευρομουτζούρωμα 2023 στο Γαλαξείδι: Αναλυτικό πρόγραμμα. Το Αποκριάτικο πρόγραμμα Αλευρομουτζούρωμα 2023, που διοργανώνει ο Δήμος Δελφών...
Εκκαθάριση φίλτρων
Εφαρμογή φίλτρων

Αλευρομουτζούρωμα 2023 στο Γαλαξείδι: Αναλυτικό πρόγραμμα

Δημοσίευση: 24/02/2023 15:13
|
Τελ. Ενημέρωση: 24/02/2023 15:13

galaxidi_aleuria_4.jpg

Το Αποκριάτικο πρόγραμμα Αλευρομουτζούρωμα 2023, που διοργανώνει ο Δήμος Δελφών στο Γαλαξείδι, θα χαρίσει στιγμές κεφιού, χορού και ξεφαντώματος σε μικρούς και μεγάλους.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, για να ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου με το παραδοσιακό, πολύχρωμο έθιμο, Αλευρομουτζούρωμα.

Το Αποκριάτικο πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, παιδική ποδηλατοδρομία μασκαράδων, παιχνίδια, πάρτι για μικρούς και μεγάλους, άναμμα φωτιάς στις πλατείες, καρναβαλικές παρελάσεις και πολλά άλλα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, το Γαλαξείδι θα κινηθεί σε ξέφρενους, Βραζιλιάνικους ρυθμούς, με παρέλαση μπάντας κρουστών.
  • Το γλέντι κορυφώνεται την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, με τις παραδοσιακές εκδηλώσεις του Αλευρομουτζουρώματος. Αυτό το πρωτότυπο και ανατρεπτικό έθιμο, έχει τις ρίζες του στα βάθη των αιώνων. Ένας πολύχρωμος αλευροπόλεμος, ανάμεσα σε γέλια, χορό, τραγούδι και πειράγματα, ξεσηκώνει όποιον βρεθεί στο Γαλαξείδι.

Σε αποκριάτικους ρυθμούς θα κινηθούν και οι Κοινότητες Βουνιχώρας και Πεντεορίων, με άναμμα φωτιάς, φαγητό, μουσική και χορό.

le grand chalet banner
Πρόσφατα άρθρα

Σχόλια

Οn Parnassos is a great tourist board in Arachova and Parnassos area. They help you with booking, find accommodations and give a lot of interesting and useful information about things to do in the area. We visited the area last winter and had a really great time.
Tine Listl
via Tripadvisor
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής του Παρνασσού, μεγάλο μέρος της οποίας ανήκει στο Δήμο μας».
Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών
via
Το πιο ενημερωμένο site για την περιοχή!
Daphne Ne
via Tripadvisor
Πολύ καλή ενημέρωση και φωτογραφίες
Angela Billi
via Tripadvisor
Το καλύτερο στη Νότια Ελλάδα!
Καρολίνα Σάββα
via Tripadvisor
Ένα πολύ καλό site για ενημέρωση όσον αφορά την περιοχή του Παρνασσού
Δημήτρης Καλαμίδας
via Google My Business
Θέλω διαμονή
Θέλω δραστηριότητες
{MESSAGE}
{MESSAGE}
Επιβεβαίωση
Ακύρωση