Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Χαράδρα Βελίτσας: Τιθορέα - Λιάκουρα

Κυρίως κείμενο

Μία από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές στην Ελλάδα, είναι η διαδρομή Τιθορέα - Λιάκουρα, η οποία διασχίζει την χαράδρα της Βελίτσας. Ομολογουμένως, δύσκολη διαδρομή για έμπειρους ορειβάτες.

Η διαδρομή ξεκινά από το χωριό Τιθορέα και καταλήγει στην κορυφή του Παρνασσού. Φυσικά οι πεζοπόροι μπορούν να επιλέξουν μόνο ένα τμήμα της διαδρομής.

Ο συνολικός χρόνος για ανάβαση και κατάβαση υπολογίζεται μεταξύ 11 και 14 ωρών, ανάλογα με τις ικανότητες του κάθε ορειβάτη, ενώ η συνολική απόσταση (ανάβαση και κατάβαση) είναι 22 χλμ. Η υψομετρική διαφορά αγγίζει τα 2.000 μέτρα.

Διπόταμο

Η διαδρομή κρύβει εκπλήξεις, με πιο χαρακτηριστική την τοποθεσία «Διπόταμο» όπου σμίγουν δύο ποτάμια της περιοχής, κάνοντας το τοπίο μαγευτικό.

Από το σημείο αυτό υπάρχει εναλλακτική διαδρομή που καταλήγει στους παραμυθένιους καταρράκτες της Τρύπης.

Δείτε τη διαδρομή στον παρακάτω χάρτη σε μεγέθυνση με την επιλογή fullscreen.

*Πολλά από τα αρχεία διαδρομών που φιλοξενούνται στο onparnassos.gr προέρχονται από τρίτους. Η χρήση των στοιχείων γίνεται με ευθύνη του επισκέπτη του onparnassos.gr. Το onparnassos.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για την ακρίβεια και τη χρήση των στοιχείων που δημοσιεύονται. Παρά τις προσπάθειες για τον έλεγχο και την αξιοπιστία των δεδομένων, στις διαδρομές ενδέχεται να υπάρχουν λάθη στις μετρήσεις ή αποκλίσεις λόγω κακών λήψεων σήματος GPS από τον εκάστοτε δημιουργό του αρχείου. Οι χρήστες οφείλουν να ακολουθούν τις σημάνσεις (ταμπέλες) των μονοπατιών, να μην υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους, να είναι ενημερωμένοι για τις καιρικές συνθήκες, να γνωρίζουν τις βασικές παραδοσιακές τεχνικές προσανατολισμού στο βουνό και να είναι εξοπλισμένοι με τον απαραίτητο ορειβατικό εξοπλισμό.

Hot Links

Instagram Feed

Eagle's view 🦅⁠
⁠
#parnassos #onparnassos #spring #landscape #greece #arachova #delphi #agoriani #mountain #drone #cinematic #aerial #dronestagram #droneoftheday #discovergreece #visitgreece #wu_greece #green #firtrees #forest #discovereurope #photography #bestphotos #picoftheday #photooftheday #travelgram⁠
⁠
📷 Follow & Tag @onparnassoscomments1
📍 Agoriani, Eptalofos⁠
⁠
📷@billakosssss⁠
⁠
#agoriani #parnassos #onparnassos #greece #delphi #earth_official #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #travelmore #travel #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #village #bestphotos #picoftheday #photooftheday #travelgram⁠
⁠
Follow & Tag @onparnassos to get a chance to be featured.comments3
📍Amfikleia

📷 @elepatphotography 👏

#onparnassos #amfikleia #parnassos #river #bridge #village #nature #amfiklia #bestdestinations #greece #spring #april #photography #bestphotos #earthofficial #discovergreece #landscape #riverside #riverphotography #travelgram #instatravelcomments1
]]>]]>Βρείτε μας στο Instagram]]>]]>