Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Παρθενική εμφάνιση του ξεχωριστού αγώνα ποδηλασίας «Κάτω Τιθορέα MTB Race 2018»

Created date

19/09/2018 - 12:02

Body

Φωτ. αρχείου: Κώστας Καλτσάς

Ένας πραγματικά ξεχωριστός αγώνας που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Κάτω Τιθορεά του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας περιμένει τους φίλους της ορεινής ποδηλασίας και του αθλητισμού γενικότερα. Ο λόγος για τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας Κάτω Τιθορέα MTB Race 2018. Η διοργάνωση αυτή θα έχει διάρκεια δύο ημερών,αφού θα λάβει χώρα στις 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2018, στις οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν ποδηλατικοί αγώνες για όλες τις ηλικίες.

Κάποια από τα στοιχεία που καθιστούν αυτούς τους αγώνες τόσο ιδιαίτερους είναι αφενός η τοποθεσία τους στις πανέμορφες πλαγιές του Παρνασσού, αφετέρου οι μοναδικές διαδρομές του, οι οποίες αξιοποιούν στο έπακρο τόση το φυσικό πλούτο όσο και την πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής της Κάτω Τιθορέας.

Οι διαδρομές του αγώνα θα κινούνται και σε τμήματα της εντυπωσιακής χαράδρας της Βελίτσας.

Το promo βίντεο του αγώνα

Ο ποδηλατικός αγώνας «Κάτω Τιθορέα ΜΤΒ Race 2018» θα περάσει από χωριά όπως η Τιθορέα (επονομαζόμενη παλαιότερα και Βελίτσα), το Παρόριο και η Αγία Μαρίνα. Με τον τρόπο αυτό, οι αθλητές και οι επισκέπτες του αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μέρη όπως το μοναστήρι της Παναγίας Οδηγήτριας, την ιστορική μονή της Αγίας Μαρίνας, τα ερείπια της αρχαίας Τιθορέας ανάμεσα στα σπίτια του οικισμού της Τιθορέας, τη σπηλιά του Οδυσσέα Ανδρούτσου, καθώς και την προτομή του Φιλοποίμενος Φίνου στην κεντρική πλατεία του χωριού της Κάτω Τιθορέας, από όπου θα γίνει και η εκκίνηση του αγώνα.

Πέρα όμως από χωριά της περιοχής, η διαδρομή του αγώνα θα περιλαμβάνει μονοπάτια απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που μόνο ο Παρνασσός μπορεί να προσφέρει, αποδεικνύοντας ότι η πραγματική ομορφιά μπορεί να βρεθεί στα πιο αναπάντεχα μέρη.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης γίνεται με πρωτοβουλία του Αθλητικού Σωματείου ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ. (Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα) μαζί με το BikeExpert και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, τον Πολιτιστικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο Κάτω Τιθορέας «Φιλοποίμην Φίνος», τον Α.Π.Σ. Κιφισσός Κάτω Τιθορέα, το Σύλλογο Γυναικών Κάτω Τιθορέας και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π)

Βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το Mountain Bike στον Παρνασσό εδώ.

Με πληροφορίες από το protothema.gr

Hot Links

Instagram Feed

Winter is loading...⁠
⁠
📷 @_fotis_drls_⁠
⁠
📍 Mt. Parnassos⁠
⁠
Tag #onparnassos @onparnassos to get a chance to be featured!⁠
⁠
#snowy #Parnassos #OnParnassos #Greece #winter #winteriscoming #winterisloading #earth_official ⁠
#discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #travelmore #travel #alpine #covidfree #europe #nextdestination #vacation ⁠
#mountain #snow #peaks #mountainlife #photography #landscapephotographycomments3
Welcome November!⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #November #winteriscoming #winterisloading #earth_official #arachova #agoriani #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #forest #hiking #path #bestpics #travelmore #travel #covidfree #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgramcomments0
The traditional village of Polydrosos (Souvala).⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Polydrosos #Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #earth_official #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgram #stone #villagecomments1
]]>]]>Βρείτε μας στο Instagram]]>]]>