Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Ορεινός αγώνας δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα» στους Δελφούς

Created date

10/11/2016 - 16:21

Body


O Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Δελφικές Αμφικτυονίες» και ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας – Κίρρας, για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνουν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, τον καθιερωμένο αγώνα ορεινού δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα». Πρόκειται για έναν αγώνα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνδυάζει τον αθλητισμό, τη ψυχαγωγία, το μύθο (Δευκαλίων), την ιστορία της περιοχής και τα πανέμορφα τοπία της.

Οι διαδρομές εναλλάσσονται μεταξύ μονοπατιών και δασικών χωματόδρομων ενώ δεν εμπεριέχουν κανένα τεχνικό ή επικίνδυνο πέρασμα. Μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι κοινό με το διεθνές μονοπάτι Ε4, ενώ ένα κομμάτι περίπου 2 χλμ. διασχίζει το παρθένο δάσος της ορεινής ελάτης. Το μέγιστο υψόμετρο που φτάνει η μεγάλη διαδρομή είναι στα 1.650 μέτρα, όπου η θέα προς όλες τις πλευρές του ορίζοντα είναι μαγευτική. Οι κορυφές του Παρνασσού, Λιάκουρα, Γεροντόβραχος, Παλιοβούνα, το εντυπωσιακό οροπέδιο από το Λιβάδι Παρνασσού αλλά και πιο μακριά οι κορυφές της Κίρφης και του Ελικώνα σε συνδυασμό πάντα με την ομορφιά του Κορινθιακού Κόλπου και των ορεινών όγκων της βόρειας Πελοποννήσου θα συνεπάρουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αθλητές.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έχει μεριμνήσει ώστε να υπάρχουν δυο διαδρομές, έτσι ώστε όλοι οι αθλητές ανάλογα των δυνατοτήτων τους και την προπονητική τους κατάσταση να απολαύσουν τον αγώνα. Πιο αναλυτικά, η μεγάλη διαδρομή θα έχει μήκος 25 χλμ. (ώρα εκκίνησης 9:00 π.μ.) με υψομετρική διαφορά 1.200 μέτρα ενώ η μικρή διαδρομή θα έχει μήκος 10 χλμ.(ώρα εκκίνησης 09:30) με υψομετρική διαφορά 550 μέτρα. Η εκκίνηση και ο τερματισμός και των δυο διαδρομών θα λάβει χώρα από την είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών.

Η αναχώρηση των λεωφορείων από Αθήνα με προορισμό του Δελφούς έχει προγραμματιστεί για τις 4/12/2016 στις 5:45 π.μ. με σημείο αναχώρησης το Σύνταγμα (πάρκινγκ Φιλελλήνων)  ενώ έχουν δρομολογηθεί διαδοχικές στάσεις  για επιβιβάσεις αθλητών στο Νοσοκομείο Υγεία και στη Γέφυρα της Βαρυμπόμπης.

Το κόστος μεταφοράς των αθλητών αλλά και μελών της οικογενείας τους, που θέλουν να παραβρεθούν στον αγώνα, με τα λεωφορεία ανέρχεται στα 8€ το άτομο ενώ υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης από το προηγούμενο βράδυ σε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, όπου η τιμή διαμορφώνεται στα 45 €/ άτομο για διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, 50 € / άτομο για μονόκλινα δωμάτια.

Μετά τον τερματισμό των αθλητών και των δύο κατηγοριών θα ακολουθήσουν οι απονομές των μεταλλίων στις 15:00 στο προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Γιάννης Παπαθανασίου
Τηλ.: 2265083101 - 6944396196
Μαρίνα Χασιώτη Τηλ: 6939209980

Hot Links

Instagram Feed

Winter is loading...⁠
⁠
📷 @_fotis_drls_⁠
⁠
📍 Mt. Parnassos⁠
⁠
Tag #onparnassos @onparnassos to get a chance to be featured!⁠
⁠
#snowy #Parnassos #OnParnassos #Greece #winter #winteriscoming #winterisloading #earth_official ⁠
#discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #travelmore #travel #alpine #covidfree #europe #nextdestination #vacation ⁠
#mountain #snow #peaks #mountainlife #photography #landscapephotographycomments3
Welcome November!⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #November #winteriscoming #winterisloading #earth_official #arachova #agoriani #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #forest #hiking #path #bestpics #travelmore #travel #covidfree #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgramcomments0
The traditional village of Polydrosos (Souvala).⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Polydrosos #Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #earth_official #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgram #stone #villagecomments1
]]>]]>Βρείτε μας στο Instagram]]>]]>