Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Νέα εμπειρία στην Αγόριανη: Η ζωή στο χωριό μέσα από βιωματικές δραστηριότητες

Created date

07/08/2018 - 11:52

Body

Φωτ.: Καλλιέργεια λαχανικών από επισκέπτες της Αγόριανης στο περιβόλι της οικογένειας Μαυροδήμου

Πρωτότυπες ορεινές δραστηριότητες με επίκεντρο τη ζωή στο χωριό οργανώνονται για πρώτη φορά στην Αγόριανη, από φέτος το καλοκαίρι.

Βιωματικές εμπειρίες της ζωής στο χωριό έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι επισκέπτες του χωριού και της ευρύτερης περιοχής του Παρνασσού και των Δελφών, με αφετηρία τον ξενώνα Μαυροδήμο. «Αποφασίσαμε να δώσουμε στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο μας και το φυσικό κάλλος της Αγόριανης, μέσα από εναλλακτικές δραστηριότητες», αναφέρει στο onparnassos.gr ο ιδιοκτήτης του ξενώνα, Θανάσης Μαυροδήμος.


Φωτ.: Παραδοσιακά μαγειρέματα στην κουζίνα της ταβέρνας Μαυροδήμου

«Οι επισκέπτες μπορούν οι ίδιοι να αρμέξουν τα ζώα στον στάβλο μας ή να ανοίξουν το φύλλο της χωριάτικης παραδοσιακής πίτας και να μαγειρέψουν το φαγητό τους στην κουζίνα του εστιατορίου μας. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να μαζέψουν τσάι και θεραπευτικά βότανα στο αλπικό τοπίο και το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού το καλοκαίρι, σε οργανωμένες επισκέψεις μαζί μας. Παράλληλα, για τους πιο τολμηρούς, οργανώνουμε και πιο... συνηθισμένες ορεινές δραστηριότητες, όπως ποδηλασία με την True Wheels και πεζοπορίες υπό τον πιστοποιημένο οδηγό βουνού της "The North Face" Νίκο Τόδουλο», εξηγεί.

Φωτ.: Πεζοπορία στο Ε4 με επισκέπτες του ξενώνα Μαυροδήμου

Ο κ. Μαυροδήμος συνεχίζει λέγοντας ότι «η Αγόριανη είναι ένας μαγικός τόπος για όλες τις εποχές του χρόνου και ενδείκνυται για εναλλακτικές δραστηριότητες. Ξεκινάμε φέτος και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά μας, από την περιοχή».

Ο ξενώνας βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές ξεκινούν από 35 ευρώ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση, ενώ τα ολοκληρωμένα πακέτα διαμονής και δραστηριοτήτων ξεκινούν από 75 ευρώ το άτομο.

Φωτ.: Δίκλινο δωμάτιο στον ξενώνα / Ελένη Πατρινού

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώροι της ταβέρνας και του ξενώνα είναι πιστοποιημένοι άκαπνοι χώροι. Είναι η πρώτη επιχείρηση στον Παρνασσό που παίρνει πιστοποίηση άκαπνων χώρων.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις δραστηριότητες που οργανώνει ο ξενώνας Μαυροδήμος εδώ.

Hot Links

Instagram Feed

Follow your heart ❤ 🗻 ⛷🏂

📍Gerontovrachos, Mt. Parnassos

📷 @apostolosm
via @trekkinghellas_parnassos 

#onparnassos #parnassos #skiing #skimo #skimountaineering #snowboard #splitboarding #mountain #winter #skiresort #highmountain #mountainlife #mountains #greece #arachova #delphi #snow #march #instagreece #instatravel #covidfree #bestdestinations #europe #greekmountains #landscapephotography #mountainphotography #discovergreece #visitgreece #picofthedaycomments1
📍Δαύλεια, Ανατολικός Παρνασσός

📷 @icon_pragiannis 👏

#parnassos #mountain #onparnassos #davleia #arachova #snow #alpine #bestdestinations #photography #landscapephotography #discovergreece #visitgreece #wu_greece #winter #winterwonderland #greece #nature #village #wanderlust #travelgram #wanttotravelcomments3
Η Μήδεια κι ο Βαλεντίνος προσφέρουν την αγάπη τους στο μαγικό ελατοδάσος 🌨 😍

#snowing #snow #letitsnow #onparnassos #winterwonderland #winter #february #heavysnow #snowfall #parnassos #agoriani #arachova #greece #discovergreece #visitgreece #wu_greece #covidfree #mountain #coldweather #snowgram #picoftheday #valentinesday #medeia #mountainlifestyle #digitalnomads #digitalnomadslife #greekmountains #europe #europetravel 

Follow and tag #onparnassos @onparnassoscomments2
]]>]]>Βρείτε μας στο Instagram]]>]]>