Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Μονοπάτι Παρνασσού 2019: Χειμερινές συνθήκες και χιόνι στη διαδρομή των 24χλμ

Created date

19/04/2019 - 12:37

Body

Απομένουν λιγότερα από 2 εικοσιτετράωρα για την έναρξη των ορεινών αγώνων δρόμου «Μονοπάτι Παρνασσού 2019» που ξεκινά αύριο Σάββατο 20 Απριλίου και η οργανωτική επιτροπή φροντίζει για τα τελευταία ζητήματα, ενώ εξέδωσε δελτίο Τύπου ενημερώνοντας του αθλητές για τα τελευταία νέα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, διατίθενται 40 ακόμη συμμετοχές σε καθέναν από τους τρεις ορεινούς αγώνες της διοργάνωσης. Οι συμμετοχές αυτές θα διατεθούν στη γραμματεία το Σάββατο και την Κυριακή.

Καθώς ο φετινός χειμώνας ήταν ιδιαίτερα δριμύς στον Παρνασσό με έντονες και μεγάλης διάρκειας χιονοπτώσεις, η διαδρομή των 24,2 χιλιομέτρων, εξακολουθεί να έχει μεγάλες ποσότητες χιονιού από το 7ο έως και το 13ο χιλιόμετρο, καθώς και κατά τόπους λασπωμένο μονοπάτι με τρεχούμενα ή λιμνάζοντα νερά από το λιώσιμο του χιονιού. Η κατάσταση του μονοπατιού λόγω των βροχών που συνεχίζονται αλλάζει απο μέρα σε μέρα.

Έχουν καταβληθεί ήδη μεγάλες προσπάθειες, από την διοργάνωση, ώστε η διαδρομή του αγώνα των 24,2χλμ. να είναι στην καλύτερη δυνατή και ασφαλέστερη κατάσταση για τους αθλητές. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι και τις τελευταίες ώρες πριν την διεξαγωγή των αγώνων.

Η πρόγνωση του καιρού δείχνει αραιή συννεφιά την Κυριακή στην Αμφίκλεια, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 17°C, ενώ στα ψηλότερα σημεία της διαδρομής του αγώνα η θερμοκρασία θα βρίσκεται κάτω από τους 10°C. Ο ρουχισμός και ο εξοπλισμός των δρομέων θα πρέπει να είναι μάλλον χειμερινός παρά ανοιξιάτικος. Χρήσιμη θα είναι για τους δρομείς η χρήση μπατόν, τα αδιάβροχα παπούτσια με μικρή γκέτα, καθώς και τα γυαλιά ηλίου για την αντανάκλαση του ήλιου στο χιόνι, στα μέρη της διαδρομής που έχουν χιονοκάλυψη.

Το απόγευμα του Σαββάτου  θα γίνουν οι τρεις παιδικοί αγώνες για παιδιά 6 έως 15 ετών και θα ακολουθήσει για όλους ο αγώνας Αμφίκλεια City Trail στον παραδοσιακό οικισμό της Αμφίκλειας, με δωρεάν συμμετοχή.

Οι αγώνες, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνονται από τον Αθλητικό Σύλλογο Αμφίκλειας «Διόνυσο» και συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας.

Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων εδώ.

Hot Links

Instagram Feed

Winter is loading...⁠
⁠
📷 @_fotis_drls_⁠
⁠
📍 Mt. Parnassos⁠
⁠
Tag #onparnassos @onparnassos to get a chance to be featured!⁠
⁠
#snowy #Parnassos #OnParnassos #Greece #winter #winteriscoming #winterisloading #earth_official ⁠
#discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #travelmore #travel #alpine #covidfree #europe #nextdestination #vacation ⁠
#mountain #snow #peaks #mountainlife #photography #landscapephotographycomments3
Welcome November!⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #November #winteriscoming #winterisloading #earth_official #arachova #agoriani #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #forest #hiking #path #bestpics #travelmore #travel #covidfree #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgramcomments0
The traditional village of Polydrosos (Souvala).⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Polydrosos #Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #earth_official #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgram #stone #villagecomments1
]]>]]>Βρείτε μας στο Instagram]]>]]>