Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Υποδοχή της ολυμπιακής φλόγας σε Δελφούς και Αράχωβα

Created date

27/10/2017 - 11:12

Body

Φωτ.: Γιώργος Οικονόμου / Arahovameteo

Ένα ιδιαίτερο γεγονός θα λάβει χώρα αυτή την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στους Δελφούς! Το ολυμπιακό φως θα υποδεχτεί στην περιοχή με τιμές ο Δήμος Δελφών, αλλά και πλήθος δημοτών.

Η XXIII ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα διανυκτερεύσει στον Δήμο Δελφών, κατά τη διαδρομή της στη χώρα μας, εν όψει των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων που διοργανώνονται στην Πιονγκτσανγκ της Νότιας Κορέας τον Φεβρουάριο του 2018.

Η οικουμενικότητα και τα ουμανιστικά ιδεώδη που αντιπροσωπεύει η ιερή γη των Δελφών θα εκπέμψουν ξανά το κατηγορηματικό και αναπαλλοτρίωτο μήνυμά τους προς τους λαούς για ειρήνη, αδερφοσύνη, αλληλεγγύη και πρόοδο τονίζει η δημοτική αρχή.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Δελφών σε συνεργασία με την ελληνική ολυμπιακή επιτροπή και την οργανωτική επιτροπή των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων.

Οι δημότες των περιοχών Άμφισσας και Ιτέας μπορούν να παρευρεθούν στην εκδήλωση με προγραμματισμένα δρομολόγια για το σκοπό αυτό.

Το πρόγραμμα για την Κυριακή 29 Οκτωβρίου διαμορφώνεται ως εξής:

17:30 : Διασταύρωση με οδό Φιλελλήνων (Είσοδος Δελφών από Άμφισσα) (Λαμπαδηδρόμος: Ι. Μαρκοδήμος).

17:32 : Συμβολή οδών Βασ. Παύλου και Φρειδερίκης με Απόλλωνος, έναντι πρατηρίου καυσίμων (Λαμπαδηδρόμος: Γ. Καρατζόγλης).

17:34 : Δημαρχείο Δελφών (Λαμπαδηδρόμος: Ευθ. Ντόκος) 

17:36 : Ιστοί σημαιών-πλάτανος (Λαμπαδηδρόμος: Χρ. Καλλίας).

17:38 : Αρχαιολογικό Μουσείο (Λαμπαδηδρόμος: Γ. Μαρρέ).

Στις 17:40 στο Ναό του Απόλλωνος θα λάβει χώρα η τελετή υποδοχής του Ολυμπιακού Φωτός.

Το ολυμπιακό φως θα περάσει την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και ώρα 9.30 από την Αράχωβα και συγκεκριμένα από τον κεντρικό της δρόμο, όπου θα πραγματοποιηθεί και μια μικρή τελετή.

Αναμένουμε με συγκίνηση την έλευση της ολυμπιακής φλόγας και ευχή όλων το μήνυμά της να είναι δυνατό και ηχηρό.

Hot Links

Instagram Feed

Winter is loading...⁠
⁠
📷 @_fotis_drls_⁠
⁠
📍 Mt. Parnassos⁠
⁠
Tag #onparnassos @onparnassos to get a chance to be featured!⁠
⁠
#snowy #Parnassos #OnParnassos #Greece #winter #winteriscoming #winterisloading #earth_official ⁠
#discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #travelmore #travel #alpine #covidfree #europe #nextdestination #vacation ⁠
#mountain #snow #peaks #mountainlife #photography #landscapephotographycomments3
Welcome November!⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #November #winteriscoming #winterisloading #earth_official #arachova #agoriani #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #forest #hiking #path #bestpics #travelmore #travel #covidfree #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgramcomments0
The traditional village of Polydrosos (Souvala).⁠
⁠
📷 @onparnassos⁠
⁠
#Polydrosos #Parnassos #OnParnassos #Greece #autumn #earth_official #discovergreece #wu_greece #visitgreece #bestdestinations #bestpics #europe #nextdestination #vacation #mountain #mountainlife #photography #landscapephotography #instagood #travelgram #stone #villagecomments1
]]>]]>Βρείτε μας στο Instagram]]>]]>