Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Υπέροχες εικόνες από το ελατοδάσος μετά από τη βροχή και το πρώτο χιόνι στις κορυφές του Παρνασσού

Created date

30/09/2017 - 17:21

Body

Φωτ.: onParnassos.gr

Ο Σεπτέμβρης μας φύλαγε τα καλύτερα για το τέλος. Η βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα από την περασμένη Τετάρτη σταμάτησε σήμερα, η ομίχλη έφυγε και αποκαλύφθηκε το πανέμορφο τοπίο του ελατόφυτου Παρνασσού που παίρνει σιγά σιγά τα φθινοπωρινά του χρώματα.

Ο βόρειος Παρνασσός δέχτηκε μεγάλες ποσότητες βροχής που σε πολλές περιοχές ξεπέρασαν τα 100 χιλιοστά. Ενδεικτικά στην Αμφίκλεια έπεσαν 150 χιλιοστά βροχής, όπως και στα Κελάρια, ενώ στην Πολύδροσο 88.

Οι φωτογραφίες είναι από την περιοχή Ίταμος, σε υψόμετρο 1.000-1.200μ. και βρίσκεται περίπου 4 χλμ. από την Επτάλοφο (Αγόριανη) και 10 χλμ. από το Λιβάδι Αράχωβας. Η διαδρομή κινείται κυρίως σε δασικό δρόμο που είναι εύκολα προσβάσιμος από τον κεντρικό δρόμο Αράχωβας - Επταλόφου.


Φωτ.: onParnassos.gr


Φωτ.: onParnassos.gr


Φωτ.: onParnassos.gr

Φωτ.: onParnassos.gr

Το πρωτόχιονο
Οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλές σε υψόμετρο πάνω από 2.300μ. με αποτέλεσμα το χιόνι να κάνει την παρθενική εμφάνισή του για τη νέα σεζόν. Οι ψηλότερες κορυφές του Παρνασσού (Λιάκουρα, Τσάρκος κ.α.) δέχτηκαν το πρώτο «πασπάλισμα» πριν μπει ο Οκτώβριος. Πάντως, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για την προοπτική των χιονοπτώσεων του ερχόμενου χειμώνα.

Φωτ.: Arahova Meteo Group / Facebook

Καλό φθινόπωρο!

Δείτε προτάσεις για διαμονή στον Παρνασσό

Hot Links