Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Επιστρέφει το Ράλλυ Ακρόπολις με ειδική διαδρομή στο βορειοδυτικό Παρνασσό

Created date

26/08/2021 - 20:31

Body

Photo: EKO Acropolis Rally

Έπειτα από 8 χρόνια απουσίας, το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει και πάλι, με την Λαμία να έχει επιλεχθεί ως φετινή έδρα του. Ο 9ος γύρος του WRC θα διεξαχθεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2021, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA. Ο αγώνας θα έχει συνολικά 15 ειδικές διαδρομές μήκους 292,16 χιλιομέτρων, ενώ κάποιες από αυτές θα περάσουν και από παραπαρνάσια χωριά, όπως η Γραβιά.

Η εκκίνηση του αγώνα, που θα δοθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, θα λάβει χώρα την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 17:30. Αργότερα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Συντάγματος, για μια ειδική διαδρομή μήκους περίπου 1 χιλιομέτρου.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, το πρωί της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς το Νομό Κορινθίας για τις ειδικές διαδρομές Άγιοι Θεόδωροι και Λουτράκι. Μέσα από την Θήβα και την Ελάτεια οι διαγωνιζόμενοι θα καταλήξουν στην Λαμία. Στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας θα βρίσκεται το κεντρικό service park του αγώνα.

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στις ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας, Παύλιανη, Γραβιά, Βωξίτες, Ελευθεροχώρι, ενώ αλλαγή ελαστικών θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Ιτέας. Την ημέρα αυτή οι κεντρικοί επαρχιακοί δρόμοι που διασχίζουν την Μαριολάτα, την Λιλαία καθώς και την Αγόριανη θα λειτουργούν για τον αγώνα ως δρόμοι εκκένωσης και έκτακτης ανάγκης.

Χάρτης της ειδικής διαδρομής της Γραβιάς καθώς και των δρόμων εκκένωσης του αγώνα.

Την τελευταία ημέρα του αγώνα οι οδηγοί θα αγωνιστούν στην περίφημη ειδική διαδρομή Ταρζάν, ενώ η λήξη του αγώνα καθώς και οι βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν στην Λαμία.

Hot Links