Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • 4 ΕΠΟΧΕΣ
  • ΧΑΡΤΗΣ

Title

Ένα διαφορετικό ορειβατικό Summer Camp στον Παρνασσό για παιδιά 8-15 ετών από την Trekking Hellas

Created date

23/05/2019 - 10:14

Body

Ένα ξεχωριστό summer camp με ορειβατικό χαρακτήρα, διοργανώνει η Trekking Hellas Parnassos, για παιδιά από 8 έως 15 ετών, σε δύο περιόδους το φετινό καλοκαίρι. Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι τα 30 παιδιά ανά περίοδο, κάτι που προσδίδει έναν πιο... πριβέ χαρακτήρα στο Summer Camp.

Η βάση του summer camp θα είναι το ορεινό ορειβατικό καταφύγιο «Μιχάλης Δέφνερ» σε υψόμετρο 1840μ., ανάμεσα στη δασική και την αλπική ζώνη του Παρνασσού. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη χλωρίδα και την πανίδα του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, μέσα από ένα επταήμερο πρόγραμμα με μοναδικές δραστηριότητες, όπως η πεζοπορία, το mountain bike, η αναρρίχηση, αλλά και η γνωριμία με την τοπική γαστρονομία, συμμετέχοντας π.χ. στην παρασκευή τυριού.

Καταφύγιο «Μιχάλης Δέφνερ»
Το ορειβατικό καταφύγιο Μ. Δέφνερ βρίσκεται σε υψόμετρο 1840μ. στις πλαγιές του Γεροντόβραχου με απεριόριστη θέα που φτάνει μέχρι τον Κορινθιακό Κόλπο και την Πελοπόννησο. Στις υποδομές του καταφυγίου περιλαμβάνονται αίθουσες διανυκτέρευσης, τουαλέτες και ντους, κουζίνα, τραπεζαρία, σαλόνι και ο υπαίθριος χώρος.

Διαμονή
Η διαμονή των παιδιών γίνεται στις αίθουσες διανυκτέρευσης του καταφυφίου. Οι ομαδάρχες μένουν και εκείνοι στο καταφύγιο, κοντά στα παιδιά για την ασφάλεια και την επίβλεψή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.


Το καταφύγιο Μ. Δέφνερ στον Γεροντόβραχο / Photo: Klaus Listl

Διατροφή
Η προετοιμασία και το μαγείρεμα του φαγητού των παιδιών γίνεται αποκλειστικά στην κουζίνα του καταφυγίου, από μάγειρα που θα βρίσκεται εκεί καθ' όλη τη διάρκεια του Summer Camp. Σύμφωνα με την Trekking Hellas, το πρόγραμμα διατροφής των παιδιών έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει όλες τις διατροφικές τους ανάγκες καθώς και τις επιθυμίες τους. Περιλαμβάνει 5 γεύματα ημερησίως και είναι προσαρμοσμένο στις δραστηριότητες που ακολουθούν τα παιδιά, είτε βρίσκονται εντός, είτε εκτός του καταφυγίου.

Δραστηριότητες

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν συναρπαστικές εμπειρίες, μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στο θέμα του αλπικού Παρνασσού. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα των μικρών ορειβατών θα είναι, αναμφίβολα, η ανάβαση στην κορυφή Γεροντόβραχος με υψόμετρο 2395μ., ενώ θα πραγματοποιηθούν και μικρότερες πεζοπορίες, αλλά και βόλτα με ποδήλατα.

Το κυνήγι θησαυρού με θέμα τους μύθους του Παρνασσού, θα συναρπάσει τα παιδιά, ενώ η δεντροαναρρίχηση, η τοξοβολία, η νυχτερινή παρατήρηση του ουρανού και τα μαθήματα μαγειρικής με άρωμα Αράχωβας, θα γεμίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόγραμμα του επταήμερου Summer Camp της Trekking Hellas.

Υπεύθυνος του προγράμματος Summer Camp είναι ο Γιώργος Κοροδήμος δικαιούχος του παραρτήματος της Trekking Hellas στο Παρνασσό, ορειβάτης, αναρριχτής, γνώστης πρώτων βοηθειών και expert στη περιοχή του Παρνασσού. Το Summer Camp θα γίνει σε συνεργασία με τον Κωστή Παπαδακάκη, διαχειριστή του καταφυγίου, προπονητή σκι και πτυχιούχο γυμναστή με ειδικότητα στις υπαίθριες δραστηριότητες.

Οι συνοδοί των δραστηριοτήτων αποτελούνται από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό στο αντικείμενό τους, σχεδιάζουν και συντονίζουν τις αντίστοιχες δραστηριότητες για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Ιατρική κάλυψη
Οι ομαδάρχες και οι εκπαιδευτές γνωρίζουν πρώτες βοήθειες, ενώ λειτουργεί και πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο. Σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος, ο ασθενής μεταφέρεται στο εφημερεύον ιατρικό κέντρο της Αράχωβας ή του Διστόμου ή της Λιβαδειάς. Σε απόσταση 30' είναι το αγροτικό ιατρείο της Αράχωβας (30 χιλιόμετρα) από το καταφύγιο, σε απόσταση 45' είναι το ιατρικό κέντρο Διστόμου (45 χιλιόμετρα)  και σε 60' το νοσοκομείο της Λιβαδειάς (60 χιλιόμετρα).

Περίοδοι summer camp
Πρώτη περίοδος: 23 έως 30 Ιουνίου 2019 (περιορισμένες θέσεις)
Δεύτερη περίοδος: 30 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου 2019

Διάρκεια
7 ημέρες

Ηλικίες
Από 8 έως 15 ετών

Τιμή
450 ευρώ

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών: 7 παιδιά
Μέγιστον αριθμός συμμετοχών: 30 παιδιά

Επικοινωνία - Κρατήσεις
Τηλέφωνα: 6972536453 & 6981114041
Email: parnassos@trekking.gr

Hot Links

Instagram Feed

Follow your heart ❤ 🗻 ⛷🏂

📍Gerontovrachos, Mt. Parnassos

📷 @apostolosm
via @trekkinghellas_parnassos 

#onparnassos #parnassos #skiing #skimo #skimountaineering #snowboard #splitboarding #mountain #winter #skiresort #highmountain #mountainlife #mountains #greece #arachova #delphi #snow #march #instagreece #instatravel #covidfree #bestdestinations #europe #greekmountains #landscapephotography #mountainphotography #discovergreece #visitgreece #picofthedaycomments1
📍Δαύλεια, Ανατολικός Παρνασσός

📷 @icon_pragiannis 👏

#parnassos #mountain #onparnassos #davleia #arachova #snow #alpine #bestdestinations #photography #landscapephotography #discovergreece #visitgreece #wu_greece #winter #winterwonderland #greece #nature #village #wanderlust #travelgram #wanttotravelcomments3
Η Μήδεια κι ο Βαλεντίνος προσφέρουν την αγάπη τους στο μαγικό ελατοδάσος 🌨 😍

#snowing #snow #letitsnow #onparnassos #winterwonderland #winter #february #heavysnow #snowfall #parnassos #agoriani #arachova #greece #discovergreece #visitgreece #wu_greece #covidfree #mountain #coldweather #snowgram #picoftheday #valentinesday #medeia #mountainlifestyle #digitalnomads #digitalnomadslife #greekmountains #europe #europetravel 

Follow and tag #onparnassos @onparnassoscomments2
]]>]]>Βρείτε μας στο Instagram]]>]]>